Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Hotelek, üzletközpontok épülnek

Több hotel és bevásárlóközpont építését tervezik befektetők Győrben.
Több hotel és bevásárlóközpont építését tervezik befektetők Győrben – tájékoztatta az önkormányzat településrendezési bizottságát Révi Zsolt városi főépítész kedden este. A szállodakínálat bővítése azért is napirenden van, mert az Európai Labdarúgó Szövetség tízezer szálláshelyet vár el Győrött és 50 kilométeres körzetében, ha hazánk nyeri el a 2012-es EB rendezési jogát.

Kattintson a képre >>
A tízezer szálláshelyet ugyan már most is tudja biztosítani a város és környéke, legfeljebb nagyon kevés a négy- és ötcsillagos hotel. Emiatt bővítés mindenképpen szükséges, bár nyilván kisebb mértékű, ha nem hazánk kapja a labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát.
Révi Zsolt győri főépítész a településrendezési bizottságnak beszámolt az általa ismert fejlesztési elképzelésekről.

Két eldöntött és a megvalósítás fázisába érkezett projekt van Győrben. Nemrégiben rakták le a tanítóképző főiskolai kar tanszállójának alapkövét, amely a gyárvárosi víztorony melletti területen lesz. Emellett a Szent István úti kamarai székház mellett az Ibis-lánchoz tartozó 96 szobás hotelt húznak fel. Ennek a tervei már elkészültek.

A főépítész hozzátette: a város más helyein is felmerültek ilyen szándékok. A Leier-csoport a volt Frigyes-laktanya beruházásának második ütemében, az új szárnyban egy ötcsillagos hotel megépítésével számol.

Szó van egy új, kétszáz ágyas szállodáról Szigetben, a termálfürdő és a kekszgyár közötti területen, egy kisebbről a vízitelep és a GYÁÉV-uszoda között, valamint egy konferenciaszállóról a belvárosi Árpád-tömbben.
Utóbbi ingatlan értékesítési kiírását ezekben a hetekben jelenteti meg az önkormányzat. Elképzelhető az is, hogy a Bécsi kapu tér 1–3. alatti, önkormányzati tulajdonú épületből szálloda lesz. Erre hamarosan kétkörös pályázatot tesz közzé a városháza. Friss fejlemény, hogy a Globál Építőipari Kft. a révfalui vízivárosi lakópark mellé szán egy sport- és szabadidőközpontot, amelyben szálláshelyek is lennének.

Az ugyanakkor már köztudott, hogy az átépülő ETO-stadionhoz a tulajdonos Quaestor rt. sportszállót tervez, s az épületkomplexumban szabadidő- és bevásárlóközpont is lenne. Révi Zsolt tájékoztatta a bizottságot az egyéb bevásárlóközpont-építési igényekről is. Lapunk már beszámolt róla, hogy a 83-as (pápai) főút mellett az egykori állatvásárteret megvásárló Magnum Hungária-csoport Family Center névre keresztelt üzletközpontot építene, míg az ennek a szomszédságában lévő Kika lakberendezési áruház hivatalosan ma nyílik meg. Ugyancsak itt nyitna áruházat az Interfruct Élelmiszer-kereskedelmi Kft., ennek tervei most készültek el.

A Gardénia és a szomszédos ingatlanok helyére az osztrák kézben lévő Pannonia Shopping Center Kft. két ütemben építené meg a Dunacentert. A Rába-gyár volt Budai úti telephelyén, a Széchenyi híd gyárvárosi lábánál már félig kész az Árkád üzletközpont, amit idén átadnak. Ez nagyobb lesz, mint a Tesco, a Metro és az Interspar együttvéve. Létező elképzelés Marcalváros II-n egy vásárcsarnok létesítése. Ezenkívül továbbra is szó van arról, hogy a vidéki buszpályaudvar fölé olyan létesítmény kerül, amely a kulturális, a szórakoztató és a bevásárlási igényeket egyaránt kielégíti.

Csónakház állott, most kőhalom

„ A Dózsa rakparton álló Richards-csónakház közel áll a rom státushoz" – fogalmazott Révi Zsolt a településrendezési bizottság ülésén. A főépítész elmondta: a tulajdonos terveket készíttetett a felújításról – amely gyakorlatilag bontást és építést jelent. Ezek többször voltak tervtanács előtt, de a testület mindannyiszor túlzottnak találta a beépítést – bár az elképzelések már közeledtek egymáshoz. A többszintes épületben csónakház, étterem-kávézó, szálláshelyek és zöldterasz kapnának helyet.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áruház kétmilliárdból

Hivatalosan csütörtökön reggel nyolc órakor nyitja meg kapuit Magyarország első vidéki KIKA áruháza Győrött. Április 20-án reggel nyolc órakor indul be a jellegzetes forgóajtó, ám a szemfüles vásárlók már kedden és ma is válogathattak a kínálatból. A győri nyitást megelőzően a KIKA Magyarország ügyvezető igazgatója, Juhász Attila adott tájékoztatást a beruházásról. Tovább olvasom