Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 27°C Még több cikk.

Hőségtől szenvedő növényzet, locsolt utak

Győr - A hőségben szenved a győri parkok növényzete, mert a lakótelepeken hiányos az öntözőhálózat. A közterületek gondozásáért felelős társaság éjszakánként öntözi a facsemetéket, a kánikulában négy locsolóautó hűti az útburkolatokat a városban.
Győrben a lakótelepek kialakításakor, Adyváros, Nádorváros és Marcalváros területén nagyon kevés helyen építették ki az öntözőhálózatot. Ahol mégis gondoltak erre, ott a rendszer jelenlegi műszaki állapota miatt nem lehet locsolni.

– A városüzemeltetésre fordítható pénz nagysága nem teszi lehetővé új öntözőhálózat kialakítását, megépítését. Ilyen élethelyzetben csak a természet segítségére számíthatunk, csapadék esetén rövid idő alatt újra kizöldül a fű – mondta elöljáróban lapunk kérdésére a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) szóvivője, Nagy Csaba.

A szóvivő hangsúlyozta, cégük a zöldterületeinek gazdaszemléletű kezelőjeként éjszakánként locsolóautókkal öntözi a frissen telepített 1–2 éves facsemetéket.

– Ugyanez mondható el a körgeometriás csomópontokra is, kiegészítve azzal, hogy az öntözés mellett a kertészek időről időre gyomlálják, kapálják az azokon lévő virágágyásokat és elvégzik a szükséges növényvédelmi munkákat. A lehetőségeinket figyelembe véve az új telepítésű és a kezelésünkbe átadott facsemetéket, fasorokat munkatársaink öntözik és gondozzák – mondta el Nagy Csaba, majd hangsúlyozta:

– Társaságunk a rendkívüli meleg miatt a közlekedésben részt vevők hő- és porterhelésének csökkentése érdekében reggel hat órától este tíz óráig teljes kapacitását bevetve mossa a belvárosi és lakótelepi úthálózatot.

Nagy teljesítményű, locsolóadapterrel felszerelt teherautóink közül délelőtt és délután kettő a belváros, kettő a lakótelepek úthálózatát öblíti át.

Az útmosó autók városrészről városrésze haladnak, a forgalomból csak a víztöltés idejére állnak ki. A teljes kapacitással folyó útmosás kedden reggel kezdődött és addig tart, amíg azt az időjárási viszonyok indokolttá teszik.

A sajtóreferens megjegyezte: május 1-jétől a közterületi zöldterületeket összesen 90 felelős gondozza, egy munkatársuk mintegy 20 ezer négyzetméter nagyságú területen felel a köztisztaságért.

– Az itt dolgozó kollégák fő feladata a mások által eldobált hulladék összegyűjtése. Emellett többek között ürítik a hulladékgyűjtő edényeket, takarítják a buszmegállókat és parkosztályi besorolásnak megfelelően a közterületi zöldterületeken gondozzák a parkokat – mondta végezetül Nagy Csaba.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az éttermek is barokkosodnak

Győr - Igaz, hogy a császári menüsort csak a Barokk Esküvő – Történelmi Ünnepi Játékok… Tovább olvasom