Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Horgászvezetők versengtek

Az idő nem volt éppen kegyes, mégis húsz megyei egyesület képviselői sorakoztak vasárnap a Holt-Marcal partjánál. A legügyesebbnek a koroncói csapat bizonyult, összesen több mint tizennégy kilónyi hal akadt a horgukra.
Húsz horgászegyesület vezetői próbáltak szerencsét tegnap a Holt-Marcalon.
Kétévente szervezi meg a Sporthorgászok Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége a kisalföldi egyesületi vezetők horgászversenyét. A rendezvényre – melyet ezúttal a Nádorvárosi Horgászegyesület vízterületén rendeztek meg – húsz szervezet képviselői neveztek be. Az esős időjáráshoz képest a fogás nem volt olyan rossz: bár a legtöbb „áldozat" törpeharcsa volt, kárászok, pontyok és keszegek is akadtak azért a pecások horgára.

Az összesítés során a legügyesebbek a koroncóiak lettek, ők összesen 14 kilogramm 140 grammnyi zsákmánnyal büszkélkedhettek. A második helyen (6250 grammal) a kapuváriak, míg a harmadikon (4110 grammal) a gyárvárosi horgászvezetők végeztek. A különdíjat is Koroncó vitte el, amit Barta Imre 1510 grammos pontyával érdemelt ki. A kifogott halak nem végezték a fazekakban, valamennyit visszaeresztették a vízbe.
Takács Antal, a megyei szövetség elnöke érdeklődésünkre elmondta: a Kisalföldön 68 horgászegyesület működik, melyek összesen 14 ezer tagot számlálnak. A horgászás nem tartozik az olcsó hobbik közé: az egyéves jegy ára a felnőtteknél 10–15 ezer forint, a felszerelés pedig húszezernél kezdődik, de akár egymillió forintba is kerülhet. És akkor még nem beszéltünk az utazási költségekről, az etetőanyagokról, csalikról. A megyei horgászok az elmúlt egy évben több mint 80 millió forintot költöttek halasításra. A legtöbb pecást nem is a fogás reménye, hanem a természetszeretet, a csend vonzza partközelbe – tette hozzá Takács Antal, akinek a családja nem szereti a halételeket, így cseppet sem bánják, ha zsákmány nélkül tér haza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvános vitaajánlat Győr jövőképéről

A győri városvezetők szívesen vennék, ha a város jövőképéről nyilvános vitafórum jönne össze a… Tovább olvasom