Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Horgászversennyel zárták a tábort

Győr - Horgásztábort szervezett gyerekeknek a Nádorvárosi Horgász Egyesület az utánpótlás nevelésére fenntartott Merkur taván. A táborvezetők horgászismereteket, technikákat tanítottak a gyerkőcöknek, akik zárásul egy versenyen mutatták meg, miként sajátították el a tanultakat.
A Nádorvárosi Horgász Egyesület alapszabályában is szerepel az utánpótlás biztosítása, nevelése. Ehhez a 870 felnőtt, 80 gyerek és 40 ifjúsági tagot számláló egyesületnek külön erre a célra fenntartott tava van, a negyedhektáros Merkur tó, amit a Hödlmayr cégtől bérel.
Az egyesület elnöke, Sándor András elmondta, a tó nemcsak környezetével vonzó, de halat is fognak belőle a gyerekek, miután 10–10 mázsa pontyot és kárászt telepítettek bele, a már korábban is benne lévő fehér halak mellé.

– Amióta ezt a tavat béreljük, kulturált környezetben tudjuk lebonyolítani a tábort, s rangos versenyeket is szerveztünk már ugyancsak ennek a korosztálynak. S a szülők is nyugodtak lehetnek, mert biztonságos helyen vannak gyermekeik, a táborvezetők folyamatosan figyelik és oktatják őket elméletben és gyakorlatban is – magyarázta Sándor András.
A gyerekek reggel 8-tól délután 5 óráig vannak a táborban, ahol a foglalkozások szüneteiben tízórait, ebédet és uzsonnát kapnak. Mindez egy hétre a szülőknek 12 ezer forintjába került.

Bátfalvi Renátó több, hasonló nagyságú pontyot fogott a táborzáró horgászversenyen. Fotó: T. Gy.
Bátfalvi Renátó több, hasonló nagyságú pontyot fogott a táborzáró horgászversenyen. Fotó: T. Gy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kórus olyan, akár egy nagy család

Győr - A meghívás tudományos konferenciára szólt, de a kerek évfordulóba – a nyolcvanadikba … Tovább olvasom