Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Honlap, holding, uszoda

Győr - Előtérben a lakosság véleménye: mondják el a párt honlapján, lehessen részvényük az önkormányzati cégekben, döntsenek a leendő uszoda helyéről – ezek voltak a KDNP keddi sajtótájékoztatójának témái.
Lényegre törő sajtótájékoztatót tartott kedden Győrött a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezetének elnöke, dr. Havasi Ferenc, valamint Sárközi Imre elnökségi tag és Herkely Ákos szóvivő. Friss hír, hogy elindították internetes honlapjukat (kdnp-gyor.hu), ahol az érdeklődők megismerhetik a párt aktuális híreit, céljait, terveit.

Sőt, egy fórum rovatban várják a város polgárainak észrevételeit, mert úgy tapasztalják, hogy ilyenre – a sajtótájékoztatón a Kisalföld SMS-rovatára hivatkozva – igény van.

Nem „feljelentőket" várnak, hanem olyan „furcsaságokat", amelyeket a város illetékes vezetőihez továbbítva jobbítani lehet napi életünket. A KDNP győri szervezete nem kíván részese lenni az országos „Ki lopott a végén?" társasjátéknak...

Két-három héten belül megalakul Győrött is a KDNP ifjúsági szervezete, tagjait a 20–35 év közötti fiatalemberekből toborozzák. Friss hír még, hogy november 17-én – a KÉSZ évzáró rendezvénye alkalmából – a városba látogat a párt elnöke, Semjén Zsolt, és egy sátorban forralt bor mellett, jótékonysági egytálétel kiosztása közben találkozik az érdeklődőkkel.

A KDNP úgy érzi, hogy lassan halad a város önkormányzati cégeinek összevonása, holdingosítása a gazdaságosabb működés érdekében. A párt a megvalósításban támogatja a polgármestert, akinek ez egyik választási ígérete volt. Ugyan a kereszténydemokraták programja még ennél is több, ők azt szeretnék, ha a holding majd részvénytársasággá fejlődne, lakossági részvétellel.

Megfontolandónak tartják azt is, hogy – mivel Győrnek sok baja van az E.ON-nal – saját „áramos" céget alapítson a város.

Az energiapiac liberalizációja erre lehetőséget ad, a Győrhőnek jól működő áramtermelő erőműve van és a hulladékfeldolgozásából is lehetne áramot termelni.

A párt támogatja egy új győri uszoda építését, ám úgy gondolja, hogy, mivel itt nemzetközi rendezvények is lesznek, beleszólást kellene adni a győrieknek abba, hol épüljön meg. Számos helyen az uszodák mellett már műjégpályák is épülnek, ezért a győri uszoda helyének kiválasztásakor, infrastruktúrája megteremtésekor egy ilyen jövőbeni fejlesztésre is jó lenne gondolni – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Jutasi Ferenc
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépülnek az egyház élő kövei

Győri egyházmegye - Befejeződtek a felújítások a katolikus egyházmegye oktatási intézményeiben.… Tovább olvasom