Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Hónapokig kell várni ultrahangos vizsgálatra

˝Egy hónapja írt a háziorvosom beutalót hasi ultrahangra, de hiába telefonáltam többször a kórházba – a kartonozót hívtam –, nem kaptam időpontot˝ - panaszolta olvasónk.


Olvasói kérdés

Egy hónapja írt a háziorvosom beutalót hasi ultrahangra, de hiába telefonáltam többször a kórházba – a kartonozót hívtam –, nem kaptam időpontot. Azt megértem, hogy mondjuk egy-két hónapon belül nem tudnak adni időpontot, mert sok a bejelentkező, de legalább bármilyen hosszú várakozási idővel adnának végre egy időpontot. Az is furcsa volt, hogy azt mondták, az én háziorvosom már túl sok pácienst küldött be ilyen vizsgálatra, ezért nem férek be a következő előjegyzésekbe. Szeretnék végre időpontot kapni. Hogy lehetne ezt megoldani?
Dr. Oláh Attila, a Petz Aladár megyei kórház orvos igazgatója adott tájékoztatást a kérdésben, miszerint a radiológiai osztályon jelenleg mindössze hét orvos dolgozik, a nyári szabadságok és két kolléga váratlan, tartós betegsége miatt.

– Az ultrahangvizsgálatokra az előjegyzés augusztus végéig betelt. Tapasztalataink alapján távolabbi időpontok esetén az emberek jelentős része nem érkezik meg a vizsgálatra és az előjegyzési időpontot sem mondja le. Így a várakozás hosszabbra nyúlhatna az indokoltnál. Ezzel magyarázható, hogy az ultrahangvizsgálatra beküldött betegek érdekében ˝bármilyen hosszú várakozási idővel˝ nem célszerű előjegyzést kiadni – szögezte le a professzor és hozzátette: olvasónknak augusztus első két hetében érdemes a kartonozóban időpontról érdeklődnie. ˝Erről az ott dolgozók is tájékoztatják a betegeket, de sem idejük, sem lehetőségük nincs a nagy betegforgalom mellett arra, hogy azt figyeljék, melyik háziorvos hány beteget küld vizsgálatra˝ – állítja az igazgató, aki szerint valószínűtlen, hogy erre utaló megjegyzést tettek volna.

Olvasóink írták

 • 17. racz 2010. július 26. 07:26
  „Az semmi! Nekem tavaly vastagbéltükrözésre kellet időpontot kérnem,telefonon keresztül.Ez szeptember elején volt. Az asszisztens október 28-ra adott időpontot. Mondtam neki nem lehetne-e előbb,mert véres a székletem,minden nap egy örökké valóság. A következő kérdése az volt,hogy hány éves vagyok? Mondtam neki,hogy 31,erre ő: -jó,akkor legyen szept.14.
  Ebből én annyit tudtam levonni,hogy ha azt mondom 65 vagy 72,akkor marad az első időpont,aztán majd addig lesz ami lesz!”
 • 16. elmagnifico 2010. július 24. 16:46
  „csatlakozom a 15. hozzászóláshoz. Állami kórházban nem engednék maszek rendelést!!!! ÉN PÁROS LÁBBAL rúgnám ki őket.... lásd traumatológiai magánrendelések kórházi eszközökkel, villannyal, vízzel, stb.
  Meg még sok más ágban van maszek rendelés a győri kórházban...”
 • 15. invektus 2010. július 24. 14:09
  „Az a orvos aki az állami pénzen illetve a korház pénzén vásárolt müszerekkel maszekol KIRUGNÁM !!!!!!”
 • 14. seyla58 2010. július 24. 07:54
  „Október 26 -ra kapott ídőpontot a reumetológiára beteg ismerősöm aki három hete nem tud lábra állni!Végülis vagy kibírja októberig vagy belerokan teljesen !A kartonzóba 4 napon keresztül nem vették fel a telefont !
  Jobb volt a régi rendszer!Aki oda ment vett sorszámot és aznap sorra került!
  Nagyon sok az adminisztrációval eltöltött idő!
  Végül is a beteg van Önökért vagy Önök a betegért?????????????Nem a gyógyítás a cél????
  Persze ez privát rendelésen néhány óra alatt lezeajlik horibilis összegekért mind ez!Amiről számlát ritkán kap a beteg!
  Sógornőm 3 hét alatt 80000 ft -ot fozetett ki az orvosának,hogy minéll hamarabb megoperálják!Én 1 hónap alatt se keresek ennyit!Legyen havonta 5-6 ilyen beteg!Annál persze zöbb van!”
 • 13. huszárkapitány 2010. július 23. 00:34
  „Igen szervezett népírtás,azért kell a környező kórházakat bezárni,leépíteni vagy el lehetetleníteni.Nem csak a Kisalföldön hanem széles.e hazában.”
 • 12. Torrente 2010. július 22. 20:45
  „Győrben minden rendelésre hónapokat kell várni. Népírás mai módra? Aki most beteg, annak most van szüksége vizsgálatra, és nem három hónap múlva. De mi hiába kiabálunk, nem hallja meg senki. A kartonozói felsőbbrendűeket ne emlegessük.Kíváncsi lennék, mennyi jattot kapnak az orvosoktól a privát rendeléseik hirdetésért!”
 • 11. tricse 2010. július 22. 15:28
  „Pedig olyan egyszerű lenne! Mondjuk csak vázolva: lehetne reggel 8-tól délután 2-ig ingyenes,háziorvos által küldött betegek fogadása az ultrahangon vagy egyébb vizsgálatoknál 2-től este 8-ig pedig a fizetősöké,persze nem horribilis összegekre gondolok,de mondjuk egy 20-as plafonnal számolva bár nem tudom mennyi ideig tart mostanában egy vizsgálat,de fél óránál nem több az 40ezer óránkánt! Nehogy azt mondja valaki,hogy abból nem jön ki a túlórabér meg a villanyszámla meg az anyagköltség egy gépre! vagy valami ilyesmi!”
 • 10. elmagnifico 2010. július 22. 10:13
  „A Professzor Úr hiába hivatkozik a nyári szabadságolásokra, más évszakban is ugyanez a helyzet...
  persze maszek rendelésen szinte azonnal van időpont...csak legyen vastag a pénztárca.... télen-nyáron, ott nincs szabadságon senki érdekes módon, itt alapjaiban el van cseszve minden.. Ilyen hosszú várakozási idő miatt valaki akár meg is halhat, mert nem kerül időben UH-ra például... de ugyebár kit érdekel ez, nem?????”
 • 9. kiskata 2010. július 22. 07:40
  „Érdekes!
  Annak utánnanézhetene valaki,hogy miért hirdetik a fizetős UH, CT stb..vizsgálatokat az eü.centrumban?(győri Kórház)
  A fizetős betegek előbb bekerülnek a háziorvosok által beküldött betegek előtt. Én tudom,hogy minden pénz fontos, de necsak az üzletet nézzék.
  Valamelyik vidéki városban már volt ebből balhé.
  Ha gyorsan akarok vizsgálatot akkor 10-20-30 ezer ft, ha kivárom az időpontot akkor 1-2 hónap, ami egy betegség esetén egyenlő a halállal. Kit pereljünk hogy hátrányba kerültünk?
  Ja és még valami! Vidéki embereket nem egyszer éjjelre (10 óra után ) hívnak vizsgálatra, de azt nem kérdezik meg tőlük, hogy jutnak haza(kocsival tud-e jönni, vagy megy-e busz?).Erre is figyelhetnének. De mit várunk ebbe a kórházba, hamár a telefont sem veszik fel rendesen a kartonzóba.
  Ajánlom észrevételemet a vezetőségnek!”
 • 8. Tabornok 2010. július 22. 05:11
  „Valakinek meg kellene venni a kórházat! Rögtön, minden jobban menne.
  ˝Egy hónapja írt a háziorvosom beutalót hasi ultrahangra, de hiába telefonáltam többször a kórházba - a kartonozót hívtam -, nem kaptam időpontot˝ - panaszolta olvasónk"
  Se pénzed, se protekciód? RÉSZVÉTEM!”
 • 7. Gab2000 2010. július 21. 11:21
  „Oláh Úr csak annyit ajánlanék, hogy az előjegyzett betegeket 1-2 nappal fel kell hívni, hogy jön-e a vizsgálatra vagy nem.

  Sajnos a családomban valakinek PET CT-re volt szüksége 2 hetes előjegyzés volt. Írd és mond 4x hívtak fel hogy biztosan megyünk-e vagy nem, még előző napon is, mert ha nem akkor behívnak más beteget.

  Egyszerűen szervezés kérdése lenne hogy 3 nappal felhívni a vizsgálatot kérőt, ha meg nem mert lemondja akkor már csökken is a várakozók listája és beilleszthető az új beteg.

  Tudom szokatlan de ezt úgy hívják szervezés.”
 • 6. máris 2010. július 21. 09:07
  „PÉNZ !! PÉNZ !!! MAGÁNRENDELÉS !! HA NINCS, -- VAJON MEGHALHATSZ-- ????”
 • 5. vanessa 2010. július 21. 07:44
  „szép jó reggelt!már évek ota igy van,amugy ha valaki sokára kap időpontot,menjen fel a rendelöhöz és meglátja milyen kevesen vannak,én már jártam igy a szemészeten,kartonzoban nem adtak sorszámot,hogy sokan vannak, felmentem a szemészetre senki nem volt a rendelö elött,ugy hogy bekopogtam és fogadott a doktornő,ennyit a kartonozora”
 • 4. nane 2010. július 20. 23:23
  „Persze DrOláh a betegek a hibásak,miért vannak olyan sokan!”
 • 3. raffy2 2010. július 20. 21:21
  „bojtár nincs igazad.tavaly júniusban a szemészetre kértem időpontot,szeptemberre kaptam.”
 • 2. bojtár 2010. július 20. 20:48
  „isten hozott a fityesz álltal irányított egészségügyben.”
 • 1. admen 2010. július 20. 19:59
  „Ezen az olvasói levelet író vki még meglepődik?? Ez Győrben évek óta így van. Néhány évvel ezelőtt gyermekemnek vérképi eltérése után kiírt a dr-nőnk, szemészet, Uh, neurológiai stb vizsgálatokat, s mondanom sem kell, hogy mindegyik vizsgálatra több hónap volt a várakozási idő, de magánrendeléseken 2 héten belül megvolt minden lelet. Irány Bpest, vérvétel, UH, azonnal,de még kértek volna egyéb vizsgálatokat, amit már a körzetileg illetékes rendelésen, ill. kórházban is el lehetett volna végezni, kérdezték honnan jöttünk, mondtuk Győrből, s erre a professzor úr elkezdett jajongani, hogy ott hónapokat kell várni, s telefonált néhányat, s aznap, ill. másnap megtörténtek a vizsgálatok helyben a Szt. László kórházban, ill az I sz. Gyermekklinikán állami rendelésen úgy, hogy mikor megkérdeztük mivel tartozunk mindenhol azt mondták, hogy semmivel, ez a dolguk. Évente leutazunk, s azóta is nagyon kedvesek.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatás kell a wellnesshotelhez

A pályázati támogatástól teszi függővé, épít-e wellnesshotelt Győr Abda felé eső határában Dobrádi… Tovább olvasom