Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Holttestet találtak a lakásban

Otthona fürdőszobájának kövén találták meg csütörtökön késő este a győr-marcalvárosi lakása ajtaját betörni kényszerülő rendőrök és katasztrófavédelmisek a 45 éves R. Jenő holttestét.
Kattintson a képre >> A tűzoltók csak az erkélyen kersztül tudtak behatolni a lakásba.
A ház egyik lakója azzal a hírrel értesítette a hatóság embereit, hogy a fölötte lévő lakásból vérre emlékeztető lé folyik saját otthona falán.

Tegnap este tűzoltó- és rendőrkocsik vettek körül Győr-Marcalvárosban egy ötszintes, nagy belső udvaros házat. Nem robbant és nem gyulladt ki semmi, így nem lehetett tudni, mire volt az óriási készültség. A Déry utca 10. számú ház szeméttel színültig töltött második emeleti lakásának erkélyéhez a tűzoltók nyújtóztatták fel létrájukat, az erkély ajtaját betörték és hosszú negyedórákra állóháború alakult ki.

A lakásban csaholó eb visszatartotta a tűzoltókat attól, hogy bemerészkedjenek.
A győr-marcalvárosi Déry u. 10. számú ház első emeletének lakója tegnap este arról értesítette a hatóság embereit, hogy a fölötte lévő lakásból vérre emlékeztető lé folyik le.

Beindult hát az ilyen esetben törvényszerűen működésbe lépő riasztási folyamat. Tűzoltók, katasztrófavédelmiek, rendőrök indultak a győr-marcalvárosi helyszínre. A terv egyszerűnek és ésszerűnek látszott. Ha bentről nem nyitnak és kívülről nem nyithatnak ajtót, az udvari erkély felől kell bemenni a lakásba. A tűzoltók amint feljutottak a lakás erkélyére, betörték annak ajtaját. A lakásban ugató kutyáról csak azt tudhatták, amit a környékbeliektől tudni lehetett: emberre idomított pitbullt tart az ott lakó. Igaz, hogy valaki az ellenkezőjét állította, miszerint R. úr, a lakás tulajdonosa egy staffordshire terriert tartott.

Felhalmozta a szemetet

R. Jenő negyvenes éveiben járó férfi jó ideje egyedül élt a lakásban, szomszédai úgy tudják, hogy válófélben volt. Ellentétben az embereknek azzal a szokásával, miszerint az otthonukból leviszik a szemetet, R. úr éppen ellenkezően cselekedett. Hajnalonként vitte le kutyáját sétáltatni az utcára és ilyenkor több táskára való utcán összegyűjtött szeméttel és hulladékkal tért vissza a lakásába. Miután évek óta hódolt gyűjtőszenvedélyének, elképzelni sem lehet, milyen állapotok uralkodtak otthonában – állították tegnap este a szomszédok.

Figyelmen kívül hagyott jelzések

Mindeddig hiába próbálták felhívni R. úr szokására az egészségügyi hatóság figyelmét. Éktelen bűzt áraszt a lakása, valóságos fertőzőbomba. Az Inszol ugyan megpróbált a hírek szerint hatni R. úrra, de egyáltalán nem biztos, hogy felszólításai eljutottak hozzá. A férfi lakásában már régen kikapcsolta az áramot a szolgáltató.

A fürdőszobában találtak rá

A tegnap esti hatósági riasztás Marcalvárosból este hét óra után érkezett, de kilenc óra tájban sem lehetett tudni, mi lesz a megoldás. Először állatorvosra vártak, aztán azt lehetett hallani, a rendőrök rászánják magukat, hogy betörik a bejárati ajtót és kábítólövedékkel ártalmatlanítják az állatot. Erre nem volt szükség, miután kinyitották az ajtót, az állat magától kijött a lépcsőházba. A lakás fürdőszobájának kövén a rendőrök megtalálták a 45 éves R. Jenő holttestét. A halál körülményeit a rendőrség az ilyenkor szokásos eljárás keretében vizsgálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépülnek a győri parkok

A héten beindultak a fűnyíró gépek – van-e biztosabb jele a nehezen, de mégis megérkezett… Tovább olvasom