Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Holdingügy: a KDNP szerint van esély

Győr - „Minden hozzászólásban volt olyan momentum, ami a későbbi megegyezés alapja lehet" – jelentette ki Sík Sándor, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője a győri közszolgáltató cégek holdingba vonásáról tartott – általa konstruktív, higgadt légkörűnek nevezett – múlt pénteki városházi egyeztetésről a párt tegnapi sajtótájékoztatóján.
A politikus lapunk kérdésére elmondta: nagyon nehéz kérdésről van szó, ezért elképzelhetőnek tartja, hogy a december 6-i közgyűlésre nem kerül be a téma.

Szabó Jenő, a Fideszből a KDNP-hez átült önkormányzati képviselő néhány sajtóban is megjelent állítást pontosított. Elmondta: ő tavaly augusztus 7-én jelentette be, hogy elfogadja a Fidesz felkérését, és a jobboldali párt színeiben indul az önkormányzati választáson.

Szerinte ettől teljesen független, hogy Bárány István akkori pro urbés polgármesterjelölt Schmidt Péter támogatására felszólítva támogatóit visszalépett, egy korábbi megállapodás alapján ugyanis Báránynak augusztus 1-jéig kellett volna bejelentenie, hogy Borkai Zsolt javára teszi meg ugyanezt. „Értékrendemben nem történt változás. A kampányban is Borkai Zsoltot támogattam, most is" – fogalmazott Szabó Jenő.

Herkely Ákos önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón nyújtotta át Horváth Lajosnak, a Győri Gyermekvédelmi Központ igazgatóhelyettesének a november 17-i jótékonysági rendezvényükön összegyűlt 113 ezer forintot, ami az intézményben szülők nélkül élő gyermekek és fiatalok karácsonyát teszi szebbé.

Horváth Lajos beszámolt arról, hogy a KDNP győri szervezete az általuk készített felmérés alapján segíti fiataljaik munkahelyhez jutását, munkába állását.

Herkely Ákos egy általuk szervezett programra is felhívta a figyelmet. December 2-án, advent első vasárnapján 17 órakor a városházánál gyújtják meg az első adventi gyertyát.

Az eseményen jelen lesz dr. Pápai Lajos megyés püspök. A jelenlévőknek a Szent Kereszt-templom férfikórusa énekel. A következő gyertyák meggyújtására december 9-én, 16-án és 23-án kerül sor, mindannyiszor 17 órakor.

Olvasóink írták

 • 3. győri polgár 2007. november 27. 15:26
  „A megbeszélés konstruktív, kiegészítésként : elvtársi és baráti légkörben zajlott. Semmitmondó szöveg akár annakidején az egypárti sajtóközlemények. Remélhetően a holding elvetése lesz a vége.”
 • 2. joco 2007. november 27. 08:24
  „Az országos balhé sorozat mellé Sziszinek ez a "kisvárosi" civakodás nem jó. Szegény most nem tudja, hogy mikor mire reagáljon és mikor mit és kit cáfoljon.”
 • 1. János 2007. november 27. 07:56
  „Nem nyugszanak ezek a KDNP-ek!
  NAgyon féltik a betervezett pénzeiket!
  Hát nem kapjátok meg!
  Ezek az erkölcsi értékeitek? A pénz a pénz a pénz!
  Szégyen gyalázat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három válasz Szijjártó Péter levelére

Győr - Szijjártó Péter győri országgyűlési és önkormányzati képviselő, a Fidesz győri elnöke a múlt… Tovább olvasom