Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Hol történt a legtöbb sérüléses baleset Győrben? Most kiderül!

A sérüléses balesetek száma ugyan csökkent 2012-höz képest, de hattal nőtt a halálos balesetek száma Győrben és a város vonzáskörzetében tavaly. Szavazás.
Még nagyobb szigorra számíthatnak a notórius gyorshajtók áprilistól Győrben

A Győri Rendőrkapitányság illetékességi területén 1447 baleset történt tavaly. Balesetek száma kereken 60 esettel nőtt 2012-höz képest.

A sérüléses balesetek száma ugyan 407-ről 364-re csökkent, de az igazán elszomorító adat most következik: a halálos balesetek száma 9-ről 15-re emelkedett a kisalföldi megyeszékhelyen és vonzáskörzetében.

A rendőrség éves beszámolóját a márciusi győri közgyűlésen előadó városi rendőrkapitány, Horváth Csaba ezredes ennél a pontnál mondta: "azt tapasztaljuk, hogy a balesetek jelentős hányadát gyorshajtás okozza.

A megelőzés érdekében áprilistól még többet mérünk traffipaxszal. Hangsúlyozom: nem polgárpukkasztó módon a 30-as tábláknál, de a győri baleseti gócpontokban még szigorúbban lépünk fel a jövőben".


Táblázatok forrása: Győr.hu
Táblázatok forrása: Győr.hu


Továbbra is Adyvárosban kell leginkább tartani a sérüléses balesetektől

Most pedig lássuk, hogyan oszlanak el a baleseti helyszínek kizárólag Győr egyes városrészeiben.

Halálos balesetről három rendőrségi körzetből tudósítottunk tavaly: a Belvárosból, Marcal-Nádorvárosból és Szabadhegy-Kismegyerből.


A tavalyi év egyik legtragikusabb balesete történt a belvárosi Jókai utcában: 34 éves vétlen, utcán sétáló nő hunyt el, miután ütközés után ütötte el az egyik jármű - fotók: Mészáros Mátyás
A tavalyi év egyik legtragikusabb balesete történt a belvárosi Jókai utcában: 34 éves vétlen, utcán sétáló nő hunyt el, miután ütközés után ütötte el az egyik jármű - fotók: Mészáros MátyásA súlyos balesetek statisztikája más képet mutat: Marcal-Nádorvárosban volt a legtöbb (13), Adyvárosban 11, míg Gyárváros és Likócs területén összesen 8. A Belvárosban egész évben 7 súlyos baleset miatt kellett a rendőröket és a mentőket kihívni.

Könnyű balesetből Adyvárosban történt a legtöbb (26), ezt követi a Belváros (20), majd Marcal-Nádorváros (16).

Ha összeadjuk ezeket a számokat, akkor kijelenthetjük: akárcsak két évvel ezelőtt, 2013-ban is Adyváros maradt Győr legveszélyesebb negyede a balesetek szempontjából. A 37 adyvárosi baleset mellett Marcal-Nádorvárosban 30, míg a Belvárosban 27 baleset miatt kellett intézkedniük a rendőröknek.

Érdekes módon a legkevesebb baleset Győr szórakozó negyedében Révfaluban és Bácsán volt (11), míg Újvárosban és Szigetben is "csak" négy súlyos és kilenc könnyű sérüléses baleset jegyeznek a rendőrségi akták.
Mind Győrben, mind a megyeszékhelyhez közeli településeken a balesetek leggyakoribb oka a gyorshajtás és az elsőbbség megadásának elmulasztása.

Ezen főleg azok a sofőrök gondolkozzanak el, akik nap mint nap Forma-1-es pályának tekintik szűkebb hazánk útjait.hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdán nyílik az Arrabona Fotósok kiállítása

Az Arrabona Fotósok eddigi legjobb alkotásaiból nyílik kiállítás szerda 18:00 órától a győri… Tovább olvasom