Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 21°C Még több cikk.

Hol tilos fürdeni Győrben?

Összeállításunkból kiderül, hol szigorúan tilos fürdeni Győrben. Aki megszegi szabályt, akár 30 ezer forintra is bírságolható.

Győrben több olyan vízterület is van, ahol nem biztonságos a fürdés.

Ezt a kérdéskört egy 2008-ban hozott jegyzői határozat szabályozza, mely napjainkban is érvényes.

"A határozat értelmében tilos fürödni az adyvárosi tározó tóban, a József Attila lakótelep területén létesített kettő tározótóban, az Iparcsatorna teljes hosszában, a Rába folyó mindkét felén, a bácsai vízáteresztő zsilip környékén (Holt Duna-ágban), a pinnyédi híd győri hídfőjénél, a püspök-erdei átvágás teljes hosszában, Győr-Újvárosban a Mákos-dűlői volt kavicsbányában, Győr-Gyirmóton a Marcalban, a bácsai bányagödrökben, a Holt-Marcalban (Rabkerti-tóban) és a győrszentiváni volt szabad strandon" - tudta meg a kisalfold.hu Lipovits Szilárdtól, Győr jegyzőjétől.


Tiltott fürdőhelyek Győrben nagyobb térképen való megjelenítése


Ezeket a vízpartokat az esetleges veszélyhelyzeten kívül már csak azért is érdemes elkerülni, mert a győri közterület-felügyelet és a rendőrség is ellenőrzi a határozat betartását.

A Holt-Marcalban sem szabad fürdeni a legnagyobb kánikula idején sem.
A Holt-Marcalban sem szabad fürdeni a legnagyobb kánikula idején sem.


"Az idei esztendőben még nem tapasztaltuk, hogy bárki is tiltott helyen fürdőzött volna, persze ez nem jelenti azt, hogy nem is volt erre példa" - közölte Truka István, a győri közterület-felügyelet vezetője.

Ha Győrben bárkit tiltott helyen történő fürdőzésen "csípnek nyakon" a közterület-felügyelők, akkor szabálysértési eljárást indíthatnak a renitens fürdőzökkel szemben.

Ez esetben a bírság összege 3 ezertől 20 ezer forintig terjedhet.


Ide kattintva olvashatnak a győri Aranypart I és II-ről, ahol szabad a vásár és lehet fürdeni!


Olvasóink írták

 • 19. jóhatudod 2011. július 14. 13:31
  „HÁT VAZZE PIPIFALAT AZ IDŐ ENGEM IGAZOLT !! 2 órája harapott meg egy nem bitbul, aranyos kutyuli ! Hogy a sintér tegye a nyakára a hurkot ! Pedig olyan kedvesen futkározott a vizparton mikor elfordultam már bele is kapott a vádlimba !/ pedig a gazdi szerint nem harapós !! / És mikor mondtam a gazdinak ,hogy szeretném látni az oltási papirt még fel volt háborodva mert nem hiszek neki !!Csak mikor megfogtam a nyakát akkor ment érte ! Kijelentem : Amennyiben a későbbiekben akármilyen kutya 3 méterre megközelit lövök, NEM RIASZTOVAL HANEM ÉLESSEL !!”
 • 18. gortam 2011. július 14. 08:30
  „Győrnek nincs egy normális strandja, egy normális uszodája. Ami van, most az is zárva! Tessék csak beülni az ingyen kapott Audiba a városvezetőknek, aztán elmenni Debrecenbe, Nyíregyházára, Szegedre, Pécsre, de akár jóval kisebb városokba is. Hatalmas, gyönyörű élményfürdők, strandok, uszodák mindenhol.
  Győrben egy viccméretű "élményfürdő", egy leromlott strand és kész. 130 ezer lakóra, környező településekkel kb. 200 ezer emberre.
  A szabadstrand szégyen a FOLYÓK VÁROSÁBAN, talán be kéne ruházni, kotorni, partot kialakítani.
  Amellett az én térképemen a cikkben az "Aranypart szabadstrand" pirossal van jelölve. Vagy csak én látom rosszul?”
 • 17. csirkefalat 2011. július 13. 19:05
  „14. Igen, vannak ilyen gazdák is. Csakhogy nem illik általánosítani. Én mindenhova pórázzal viszem a kutyámat, aki nem is pitbull és nem is harcikutya. Járunk kutyaiskolába, itthon is képzem, nevelem, ha megtehetném, hogy elengedem, csak akkor engedem el, miután megkérdeztem a jelenlévő embereket és megbizonyosodtam, hogy nem félnek tőle, ha odamegy örülni és simogatást kérni. A palack meg már annak jele, hogy mennyire foglalkozik a környezetével az az ember...
  Megértem, hogy ilyen emberek ellen szólaltál fel, csak azt nem értem, hogy miért kellett nekem esni, amikor normálisan kértem tájékoztatást.”
 • 16. ombi 2011. július 13. 17:24
  „Ma viszont minden puhára, biztonságosra, tehát unalmasra van szabályozva.
  Meg is látszik az áldásos hatása: ugyan lehet, hogy egy-két emberrel kevesebb hal meg ilyen-olyan baleset miatt, de kövér kriplik, allergiások és erejükkel jót kezdeni nem tudók tömege púpként nehezedik a haza nyakára.”
 • 15. Mike-Mouse 2011. július 13. 17:15
  „Azért a fürdeni tilos táblák sem véletlenül vannak kint! Pl ott van Abda. Ott horgászom, fürdeni tilos mert munkaterület, bányásszák a vizet. Sokszor látom hogy omlik be a part ott ahol fürdenek. Rendőr sose jár arra, nudisták is ide járnak, előbb utóbb fel lesznek jelentve. Ugyebár szemetet ott hagyják amiket aztán mi horgászok szedünk össze utánuk :S Nem véletlenül vannak a táblák. Sok helyen a art mellett is már 2-3 méteres a víz a legmélyebb pont 27 m, azért egy ilyen víz nem egyik percről a másikra melegszik fel. Na meg ott vannak a horgászok, én is kb 40-50 méterre horgászok, merre úszik a fürdőző??? Hát persze hogy a damilok körül, hiába szólsz neki ne menjen arra mert belegabajodik és az isten se szedik ki belőle :S”
 • 14. jóhatudod 2011. július 13. 17:11
  „És ha visszakérdezek: a kutyák miért bántanak engemet meg a többi vizparton horgászó fűrdözőt !?? Engem személy szerint 2x ért kutyatámadás a vizparton,mert azok a felelőten kutyatartók úgy gondolják,hogy lekell venni a pórázt és a szájkosarat és ugy kell sátáltatni az ebet ! Arról meg nem is beszélve,hogy meg kell nézni kik hozzák a pitbulokat, a harcikutyákat /szerintem indiánok ! /,de divat lett a kislányoknak és kisfiuknak is ilyen harci ebet venni és kiengedni a tóhoz ,ahol a kutyus ugy viszi a gyereket hogy a lába sem éri a földet !/ de csak addig amig tragédia nem lessz belőle !!/ Dehogy bántom én a kutyákat, a felelőtlen embereket,de azokat nagyon ! Semmi bajom ha uszik a kutya,de amikor a gazdi megtölti kaviccsal a flakont és azt dobálja neki /az nem is lenne baj/ de a végén bedobja a vizbe és otthagyja !Az sem volt semmi mikor ugy futatta az ebet hogy a kocsi ablakán volt kivezetve a póráz és a kutya futott a kocsi melett !! Az ilyen barmok ellen szólt a kommentem !!!”
 • 13. bumburnyák 2011. július 13. 14:35
  „8. csirkefalat, nem félsz h megbüntetik a kutyádat? :)
  20 éve, de még 6-7 évvel ezelőtt is minden délután bányató, és le lehetett úszni simán 500-1000 métereket nyugodtan a szabadban, klór és pisimentes vízben ráadásul ingyen. Itt rá lehetne kérdezni a népegészség témára is mert akik régen így úsztak azoknak 90%-a már nem. Meg most ezt hol lehet megtenni? A sport medencében? Kicsit más érzés...
  Kíváncsi lennék a statisztikára h a környéken 20 évvel ezelőtt -mikor tízezrek fürdőztek a bánya tavakban- mennyi fulladásos baleset volt és h most mennyi. nem hiszem hogy több százan fulladtak bele régen a környék bányatavaiba egy-egy szezonban.”
 • 12. csirkefalat 2011. július 13. 14:30
  „9. Én csak kérdeztem. Nem értem, miért kell egyből rám támadni...
  Csak olyan helyre mennék, ahol lehet is. Miért támadsz? Mert olyan a nevem? Ne becézgess kérlek... Normálisan kérdeztem, normális választ vártam.
  Miért kell a felelős kutyatartókat támadni a láncos "gazdák" helyett?”
 • 11. ccc 2011. július 13. 14:19
  „ja és 9:
  százszor inkább egy jól szocializált kutya a parton, mint 50 Borsodi sörös doboz amit a horgász otthagy vagy bedob a vízbe. Tisztelet a kivételnek..........”
 • 10. ccc 2011. július 13. 14:17
  „9
  Most mééééér bántod a kutyákat
  bármit is csinálnak a kutyák, biztos hogy nem ők tehetnek róla, hanem a gazdik
  Én például egy Győr környéki falucska bányatavához járok a kutyámmal, ahol mellesleg tilos a fürdés is, ennek ellenére szép számmal vannak strandolók, de mindíg ügyelek, hogy őket se zavarjam a kutyával. Csak a gazdin múlik minden. Kicsivel arrébb (Österreich) ebből sosincs gond, csak ott a gazdik intelligensebbek a nemkutyások pedig türelmesebbek. És igenis ki lehetne jelölni kutyaúsztató helyeket. Balatonalmádi főterén a fagyis mellett kutyaitatót alakítottak ki, meg zacskóadagolót a kutyaguminak. Ök tudják, hogy tőlünk nyugatabbra sokan járnak a kedvenceikkel nyaralni és csak azért mert homokba dugjuk a fejünket(kutyatémában) nem kéne elszalasztani azt a pár millió eurót amit itt költhetnének el. A Mariahilferen simán bemehetsz bármilyen üzletbe kutyával. De hangsúlyozom minden a gazdán múlik. Nálunk ez még gyerekcipőben van.”
 • 9. jóhatudod 2011. július 13. 14:04
  „8.csirkefalat 4 "ez ám a gond, "hol lehet a kutyával együtt úszni "!! ??? Az nem érdekes,hogy a gyerekek hol fürödhetnek,hol tanulhatnak meg úszni,hol hűsitheti le az ember magát a meló után, vagy hétvégén úgy hogy ne kelljen otp kölcsönt felvenni ha a három gyerekével strandolni akar !!! Ugye ez a kérdés nem nagyon foglalkoztatja a városvezető urakat mert ők a messzi tengereken áztatják magukat,vagy csak szolidan minden hétvégén valamelyik hazai /sic/ spah-ban pihenik ki a heti megerőltető munka következményeit / esetleg ingyen! munkamegbeszélés égisze alatt !/ Mert ők megérdemlik,nekik ez jár !!
  pipiropi ! egyet tudok ne a somos-tóra gyere fürödni a kutyával mert az horgásztó és mindig van nálam kutyariasztó !
  Ui: hofi után szabadon: ha megismerkedsz a tehénnel azzal is eggyütt.... ???????”
 • 8. csirkefalat 2011. július 13. 13:40
  „Hmm, és hol lehet kutyát úsztatni és esetlegesen vele úszni? Mert a tiltott helyeken mi ugye nem mehetünk be, máshol meg a kutya nem...”
 • 7. Indygo 2011. július 13. 12:09
  „Irány a strand! Az etnikum ellopja a holmim, a strand=heringesdoboz és arany áron van a belépő.”
 • 6. hidas 2011. július 13. 11:23
  „Szeretném ha a Kisalföld megkérdezné olimpiai bajnok -tehát sportember!- polgármesterünket, hogy valóban HOL LEHET úszni a vizek városában???!!! Szégyen ami itt történik uszoda ügyben!”
 • 5. ccc 2011. július 13. 09:15
  „tudomásul kéne venni, hogy nem azért fulladnak meg a nyomorult áldozatok, mert tiltott helyen fürdenek. Ezek megfulladnának bármilyen vízben. Sosem a körülmények miatt fulladnak meg, hanem a saját hülyeségük és felelőtlenségük miatt.
  Kedves Kisalföld! Szerintem azt kellene megírni, hogy HOL LEHET fürdeni, nem azt hogy hol nem...............
  A strand valóban Győr szégyene. Valaha az ország legszebb strandja volt, fantasztikus fekvéssel, de a jelenlegi üzemeltető csak pusztítja, pedig az önkormányzat tulajdona, tehát közvagyon............”
 • 4. imre1964 2011. július 13. 09:00
  „Kell a pénz az önkormányzatnak így aztán büntetni kell mindenért.
  A helyes út az lenne ha figyelmeztetnének hogy veszelyes a fürdés.
  De nálunk ez elképzelhetetlen ez ilyen ország.”
 • 3. Loich 2011. július 13. 08:37
  „A vizi balesetekek mindenki saját maga idézi elő. Senki nem kényszerít senkit arra, hogy beusszon a bányató közepére, vagy vagánykodjon, hülyéskedjen, vagy ittasan menjen vízbe. Azt mondom, 30 fok feletti hőségben vizpartra menni büntetni elég nagy arcátlanság. Gyenge célpontokat könnyű találni.... Na meg nem utolsósorban ha lenne Győrbe ugye strand... mármint CSAK strand, megfizethető árakkal... akkor többen járnának oda.”
 • 2. Goldmund 2011. július 13. 08:09
  „Magam elé képzelem a szituációt: az állampolgár vígan úszkál pl. a Rábában, ahol a Rab-kert vonalában még játszótér is van és gyerekkoromban mi is fürödtünk. Megjelenik a közterület-felügyelő. Emberünk látja, hogy bajba került. Nem úszik ki, sőt esetleg elúszik onnan jóval arrébb, ahol rá sem lehet látni a partról.

  Mit csinál a hatóság embere?
  Gatyára vetkőzik és utána ugrik?
  Elkezd kotorászni a holmijai között, hátha talál egy lakcímkártyát vagy egyéb igazolványt? (Ha biciklivel ment ki, akkor nem valószínű.)
  Értesíti a vízirendészetet? Ők esetleg odaküldenek egy motorcsónakot, hogy kimentsék, de emberünk inkább a víz alá bukik, életveszélyes mutatványokat csinál, csak nehogy üldözői markába kerüljön. Vagy sikerül beemelni a csónakba, vagy épp üldözői miatt fullad bele a vízbe.

  Most őszintén, érdemes ekkora cirkuszt csinálni, hogy a szerencsétlen honpolgárt meg lehessen büntetni???”
 • 1. ombi 2011. július 13. 07:07
  „Örvendetes volna, ha Bábics-Szeghalmi és/vagy Lipovics úr kicsit lapozgatná az általános iskolai tankönyveit a földrajzi nevek i képzős változatainak helyes írásmódjának szabályait keresve.
  Ilyen rövid cikkben ennyi rossz példát ritkán láthatunk.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset Bábolnánál - Jelentkezett a belga gyerekek nagybátyja

Kritikus a hétéves kisfiú állapota, hároméves kishúga – ugyan még altatják – viszont… Tovább olvasom