Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Hol parkoljon a beteg?

Se a sorompón belül, se azon kívül nincs elég hely a parkolásra a megyei kórház Zrínyi utcai részénél.

Az egészségügyi intézmény szerint a városnak, a város szerint a kórháznak kellene megoldást találnia az áldatlan helyzetre.

˝Beteg, lázas gyerekkel siettem a Zrínyi utcai kórház rendelőjébe és pár perces parkolásért harmincezer forintos büntetést kaptam. Könnyen szedték be a pénzt a rendőrök, sorban büntették az autósokat˝ – panaszolta olvasónk. A tilosban állt meg, de azt állítja, ilyet máshol sose szokott tenni, viszont szerinte az említett kórházi részbe igyekvőknek szinte muszáj. Azt kéri, hogy az illetékesek oldják meg a többrendelős komplexum közelében a parkolást. De ki lehet az illetékes?

A győriek tudják, hogy a szokásjog alapján a környező utcákban, jobbára tilosban állnak meg a vizsgálatokra érkezők. Ennek még ott se örülnek a családi házak tulajdonosai, ahol szabad az autókkal a várakozás. Má-
thé-Tóth Péter, a győri útkezelő szervezet tájékoztatásért felelős munkatársa is úgy véli, a jelenlegi helyzet ˝az ott lakók és a kórházi látogatók, betegek életét is megnehezíti˝. Szerinte a kórháznak kezdeményeznie kellene a parkolási nehézségek feloldását, mert a közterület erre – kapacitás hiányában – nem alkalmas. ˝A látogatói és ügyfélparkolót saját telkén belül kellene megoldania, de nincs saját parkolója, sorompó gátolja az autóval bejutást˝ – tolmácsolta a város véleményét a szakember.

A Zrínyi utcai kórháznál a környező utcákban, jobbára tilosban állnak meg a vizsgálatokra érkezők. Fotó: H. B. E.
A Zrínyi utcai kórháznál a környező utcákban, jobbára tilosban állnak meg a vizsgálatokra érkezők. Fotó: H. B. E.

A megyei önkormányzati fenntartású intézménybe azonban a beteget szállítókat beengedik, csak szólniuk kell a portásnak, nyissa fel a sorompót. Bent maradhat az autó, amíg felkíséri a sofőr a beteg rokont, de nem várakozhat ott órákig. Erről dr. Oláh Attila, a Petz-kórház orvos igazgatója tájékoztatta lapunkat. Nem érti azonban, hova sietett olvasónk, mert a Zrínyi utcai épületekben elmondása alapján gyermekeknek nincs sürgősségi ambulancia, csak pszichiátria. A felnőttjáróbeteg-ellátást végző részen belül nyolcvan parkolóhely van.

Ennél több a professzor szerint nem fér el, nincs is hely több kialakításához. ˝Ha többet beengednénk, káosz lenne, a keskeny közlekedőutakon a mentők se tudnának közlekedni. Ezért tartjuk a szigorú rendet, ezért csak az ott dolgozók kaphatnak állandó parkolási engedélyt.˝

Dr. Oláh Attila professzor szerint mivel a közeli utcák nem tartoznak a területükhöz, az ottani parkolás, annak hiábavaló tiltása a város problémája, nem a kórházé. Megjegyezte: nemcsak a Zrínyi utcai résznél gond autóval a megállás, a kórház Magyar utcai és Vasvári úti bejáratánál is. Utóbbinál nagyobb a hely, de mégsem elég. Ott nemcsak a betegek, látogatóik, az egészségügyi dolgozók parkolnak, hanem környékbeliek, a plázába igyekvők is, pedig az orvos igazgató szerint a kórház kezdeményezte a városnál, hadd vezessenek be sorompós rendszert.

Olvasóink írták

 • 6. Goldmund 2010. február 15. 15:33
  „4.hsz-ra:
  Azok az oszlopok azért kerültek oda, mert sokan úgy parkoltak, hogy már a kapunál való behajtást is akadályozták.”
 • 5. lótusz 2010. február 14. 09:30
  „katasztrófa.anyósom alig tud menni és nekem kinn kellett megállni két utcával odébb volt csak hely.addig ő várt alig állt a lábán. ez így nincs rendjén. máskor mentővel vitetem, mert még azt sem hagyják hogy hejettük szállítson valakit az ember.”
 • 4. miklos.1 2010. február 14. 00:56
  „Ja , és hogy tovább csökkentsék a helyet, azokra a helyekre , ahol régebben (az előző 30 éveben biztosan) 8-10 autó nyugodtan le tudott állni, azaz a bejárat mellett - FELETTEK EGY CSOMÓ FÖLÖSLEGES "HELYFENNTARTÓ OSZLOPOT" Rondák, és csak egy célt szolgálnak, hogy ott senki ne álljon meg. A T kórház vezetőinek biztosan az tetszik. Járjon a beteg mentővel, vagy taxival. Gondolom a taxitársaság kenőpénzt fizethetett az oszlopok felhelyezéséért "valakinek" a zsebébe. valahogy ahhoz hasonlóan, ahogyan ezt a temetkezési társaság teszik, akit rögtön "ajánl" a kórház. MEDDIG MEHET EZ BÜNTETLENÜL???”
 • 3. iq 2010. február 13. 12:58
  „Régen is jártak a betegek kórházba,és pedig" ...talicskák"nélkül !nem a parkolással van a baj ,hanem sokan legszivesebben afóorvos ajtójáig mennének és ott szálnának ki ,vagy egyenest a kórterembe, gyalogosként képtelenség közlekedni rengeteg ...talicskátol kitiltani mind és a kaputol gyalog világos!!!!”
 • 2. Mankapunka 2010. február 13. 02:05
  „Aki meg betolatott oda a kép kedvéért,az elég ratyi volt.
  Én sem értem miért kellett kicserélni a 5m-es táblát 15 méterre.
  De a szabály,az szabály,aki ott parkol tilosban,az kapja is a büntetést.

  Nem kell sírni,mert lassan magánklinika lesz ott,bezárnak ott mindent idővel.”
 • 1. apu74 2010. február 12. 09:56
  „A Teniszpálya helyén lehetne parkolót kialakítani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fiatalok és az alkohol: egy győri szórakozóhely kidobója kipakol!

Pörgés, buli, hétvége. De vajon mindenkinek ugyan azt jelenti a szórakozás? A tivornyázók zöme még… Tovább olvasom