Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Hol, merre gyűjtik a fenyőfákat?

Győr - A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. karácsony után 71 helyszínen gyűjti a megyeszékhelyen az ünnep után a fenyőket. A mintegy negyvenezer darab, díszeitől megfosztott karácsonyfát legkésőbb január végéig kérik elhelyezni a gyűjtőkben.
Nagy Csaba sajtószóvivő közölte, a belvárosban, Révfaluban, Adyvárosban, a József Attila-lakótelepen, Nádorvárosban, Jancsifaluban, Gyárvárosban, Sziget-Újvárosban, Bácsán, Kisbácsán, az Ergényi-lakótelepen és Marcalváros I–II. városrészekben már kihelyezték a fenyőfasziluettet ábrázoló, a gyűjtés helyét jelölő táblákat és felállították a fenyőfák gyűjtésére szolgáló ketreceket.

A fákat 3 úgynevezett decentrumban – a Móricz Zsigmond alsó rakparton, a Pápai úti Nagy építőanyag-telep mellett és a likócsi komposztálótelepen készítik elő gépi aprításra, majd szállításra. Az aprítékot a komposztálóüzemben használják fel. A hatékony feldolgozás érdekében kérik, hogy a gyűjtőpontokon kizárólag a díszeiktől teljesen megfosztott karácsonyfákat helyezzék el, oda más jellegű hulladékot ne rakjanak.


A nagyításhoz kattintson ide!

A belvárosban a Bisinger sétányon, a Szent István úton a 18. számú ház mögött, illetve a „Bivalyosnál", az I. számú parkban a volt Kisalföld-szerkesztőség és a játszótér mellé, a Lukács Sándor u.–Árpád út sarokra, a megyei önkormányzat parkolójába, az Árpád út–Teleki u. sarkára, az Árpád út–Nagy Jenő u. sarkára, az Aradi vértanúk útja–Bajcsy-Zs. út sarkára, a Pálffy u.–Batthyány u. sarkán az orvosi rendelő felőli oldalra, a Széchenyi téren a Lloyd mellé, a Király utcában a Bécsi kapu tér sarkára és a Petőfi híd alatti ingyenes parkolóba.

Révfaluban a Dózsa rakpart–Rónay Jácint u. sarkára, a szennyvízátemelő melletti területre, a Dózsa rakpart–Árvíz u. sarkára a töltés felőli oldalra, az Új Bácsai út–Víztükör u. sarkára, az Új Bácsai út–Szabadrév u. sarkára.

Adyvárosban a Verseny u. 11. sz. ház elé, a Szigethy A. út 70. számú tízemeletes épület mellé, a Török I. u.–Szabolcska u. sarkára, a Kodály Z. u.–Földes G. u. sarkára (Kuopio park felőli oldal), a Tihanyi út 55. mögé, a Földes G. u. 9. mellé, az Ifjúság krt. 38. mellé, a Barátság parkba, az Ifjúság krt.–Kodály Z. u. sarkára;

A József Attila-lakótelepen a Zöld u.–Soproni u. buszfordulóhoz, a Jereváni u.–Erfurt u. sarkára, a Soproni utcában az ABC mellé, a József A. utcánál a Rózsák terére, illetve a Móra parkba.

Marcalváros I. területén a Lajta u.–Cuha u. északi oldalára, a Cuha u. déli oldalának végére, a Cuha u.–Lomnic u. sarkára, a Lajta u.–Cuha u. déli oldalára, a Répce u.–Lomnic u. sarkára, a Répce u.–Lajta u. kereszteződésének északi oldalára, a Répce u.–Lajta u. sarkán a déli oldalra, a Répce u. végének déli oldalára, az Ikva u.–Mónus I. u. sarkára, az Ikva u.–Lajta u. sarkán az északi oldalra, az Ikva u.–Lajta u. sarkának déli oldalára, az Ikva u. végének déli oldalára és a Gerence utcai parkolóba.

Marcalváros II. területén a Déry Tibor u. 16. sz. ház előtt, az Illyés Gyula utcán a MÁVDAC-pálya mellett, a Kovács Margit u.–Kormos I. u. sarkára, a Pátzay P. u.–Öveges u. sarkára.

Nádorvárosban és Jancsifaluban a Galamb u.–Kálvária u. sarkán, a Bartók B. út–Roosevelt u. sarkán, a Zrínyi u.–Lomnic utcai parkolóban, az Álmos u.–Corvin u. sarkán, a Török István u. 7–9. sz. közötti területen, a Kartács u.–Kacagány u. sarkán.

Gyárvárosban a Nagysándor J. u.–Stadion u. sarkán a transzformátor felőli oldalon, az Ipar u.–Nagysándor J. u. sarkának a stadionparkoló felőli oldalán, a Tompa utcában a kutyafuttató területén, a Kiskúti út–Ipar u. sarkán a sportpálya mellett és a szeszgyári lakótelepen.

Sziget és Újváros területén a Liget u.–Botos L. u. sarkán a játszótér mellé, a Radnóti u.–Köztelek u. sarkán a Mazsola presszó felőli oldalon, a Botond u.–Márvány u. sarkán, a Petőfi tér–Rába u. sarkán, a Dankó Pista téren.

Bácsán a Körtöltés u.–Mayer L. u. sarkán, az ABC mellett, a Votinszky u.–Bácsai út sarkán.

Kisbácsán a Boglárka u.–Bácsai út sarkán, a Sövény u.–Bácsai út sarkán.

Az Ergényi-lakótelepen a Csonkaér u.–Fenyőszer u. sarkán, illetve a Vámosi u.–Csonkaér u. sarkán a buszfordulók mellett állították fel a hálós karácsonyfagyűjtő konténereket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyűjtsük össze a megye legszebb köztéri betlehemjeit!

Győr-Moson-Sopron - Az ünnepek elmúltak, de a betlehemek még néhány napig láthatók. Újabb képeket… Tovább olvasom