Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Hol lehet aláírni a népszavazást? Mi már tudjuk

Győr-Moson-Sopron megye – Jelenállás szerint nem egészen 118 ezer aláírás gyűlt össze ahhoz a népszavazási kezdeményezéshez, mely a politikusok számla nélküli költségtérítését szűntetné meg. Több olvasónk is kérdezte, hogy Győrben és Sopronban hol lehet aláírni a kezdeményezést? Kinyomoztuk.

A négygyermekes családanya, Seres Mária nem mindennapi kezdeményezéséről elsők között számolt be a kisalfold.hu, s tavaly ősz óta folyamatosan követjük az eseményeket.

A népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer aláírásnak február 7-ig kell összejönnie, vagyis valamivel több, mint két hét alatt több 82 ezer újabb szimpatizánst szükséges megnyerni az ügy mellé.

Hol lehet aláírni Győrben és Sopronban?

Több olvasónk is kérdezte, hogy hol lehet aláírni megyénkben a népszavazási ívet? Nos, kiderítettük, hogy Győrben a következő üzletekben – 1. Cs-Trio, Fehérvári u., 75. 2. Polc Bolt, Babits M. u. 37/a, 3. Gergely Ékszer, Jókai u. 13-17 – nyitvatartási időben bármikor, míg Sopronban az EGÜMOTORS-nál, pontos cím: Híd u. 11.

A kisebb települések is megmozdultak

Sportszlenggel élve innen szép a győzelem, egy azonban biztos: huszáros hajrá kell a 200 ezer aláíráshoz. S ez még akkor is így van, hogyha az országban Seres Márián kívül több tucatnyian gyűjtik a szimpatizánsokat.

Megyénk kimondottan büszke lehet, hisz nem csupán Győrben és Sopronban, hanem kisebb településeken is összefogtak az emberek. Győrben 13-an, Sopronban 6-an, miközben Mosonmagyaróváron 3-an vadásszák az aláírásokat, de Hegyeshalomban, Kópházán, Téten és Veszprémvarsányban is alá lehet írni a kiáltó igazságtalanságot jó eséllyel megszüntető népszavazást.

Több mint 2500 szignó gyűlt össze megyénkben. Hajrá!
Több mint 2500 szignó gyűlt össze megyénkben. Hajrá!

Egyre több megyei szignó

Győrben eddig egyébként 1899 aláírás, Sopronban 296 szignó jött össze – összesen pedig 2509 aláírást postáztak a megyei gyűjtők Seres Máriának. Mindez azt jelenti, hogy hazánkban csak Pest és Fejér megyében gyűlt össze mostanáig több támogató aláírás.

Érdekesség, hogy az egész országban november óta egy győri szimpatizáns, Németh Zsolt szedte össze a legtöbb aláírást, egészen pontosan 1045-ötöt. (Mielőtt anno gyerekszobával nem rendelkező olvasóink alpári módon Németh úrnak esnének a hozzászólásokban, szeretnénk leszögezni: nem ő dicsekedett ezzel a ténnyel, hanem jelensorok írója találta meg Seres Mária oldalán.)

Németh Zsolt és két másik győri szimpatizáns első decemberi, Baross úti akciójáról beszámoltunk. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, így rövid összegzésre kértük a győri gyűjtőt.

Nem volt rossz kezdet: elsőre 387 aláírás jött össze a Baross úton.
Nem volt rossz kezdet: elsőre 387 aláírás jött össze a Baross úton.

Támogatják a kezdeményezést, de…

"Általános tanulságok akadnak: bár az emberek 95-97 százaléka támogatja a kezdeményezést, mégis kevesen vagyunk, akik ténylegesen tesznek is valamit.

Ettől függetlenül különböző internetes fórumhozzászólásokból arra következtetek, hogy az utolsó napokban óriási boom várható, vagyis cseppet sem lefutott ügy a kezdeményezés" – kezdte Németh Zsolt.

"Sokan kérdezik: hol tudom aláírni? Mindenkinek válaszolok, leírom a lehetőségeket, de azért kicsit értetlenül állok a kérdés előtt, hisz a világhálón mindez pillanatok alatt kideríthető.

Ha csak 20 ezer ember megtöltene egy-egy ívet – adott ívre 12 aláírás kerülhet –, az már 240 ezer aláírás lenne, s így már a biztonsági rátartás is megvolna!" – folytatta a győri gyűjtő.

Sok kicsi aláírásvadász szerte az országban megszűnteti a politikusok számla nélküli költségtérítését? Reméljük.
Sok kicsi aláírásvadász szerte az országban megszűnteti a politikusok számla nélküli költségtérítését? Reméljük.


"Tisztára, mint annak idején"


Arra a kérdésünkre, hogy miért tetszett meg ennyire a kezdeményezés, a következő választ kaptuk: "hosszú évek óta egyre jobban nyomaszt a tehetetlenség.

A tudat, hogy ebben a látszat-demokráciában csak tűrni van jogom a kiskirályok, az idióta hivatalnokok értelmetlen, úgy szakmailag, mint emberileg teljesen hibás döntéseinek következményeit. Négyévente választhatok négy egyforma rossz közül – tisztára, mint annak idején!

Végre találtam egy olyan civil kezdeményezést, ami rólunk szól, ami helyre tehetne egy országosan talán apró, de nagyon is irritáló problémát" – folytatta Németh Zsolt.

Persona non grata - elzavarták őket a bevásárlóközpontokból

"Másik nagy tanulság számomra, hogy a multik csak addig a barátaink, amíg a leges-legújabb, kasmírkivonatos, intelligens mosóport náluk vesszük meg.

A Tesco-ból elzavartak bennünket még decemberben, de megkerestük levelekkel az Árkád és az Interspar vezetését is, mire egyetlen kurta sorral visszautasítottak. Pedig csak 1,5 négyzetméter helyet kértünk, semmi többet.

Rajtuk kívül sok olyan emberrel is összefutottunk, akik elmondásuk szerint azért nem írták alá, mert pesszimisták, mert elveik vannak, vagy mert félnek. Igaz, az ő esetük még mindig valamivel jobb, mint az érdektelen embereké" – zárta szavait Németh Zsolt.

Újabb győri gyűjtés a sétálóutcán!

Aki nevét szeretné adni a kezdeményezéshez, január 24-én, szombaton 11 órától, Győrben a Baross úti McDonald’s előtt minden további nélkül megteheti. A győri aláírásgyűjtők arra felhívják a figyelmet, hogy eső vagy hóesés esetén sajnos nem tudnak dolgozni, mivel elázott papírt, sérült papírt nem fogad el az Országos Választási Bizottság.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Csabazs 2009. február 02. 16:03
  „Holnap Sopronban, kint leszünk 1/2 3-tól a nagy OTP(Várkerület) előtt,eső, hó esetén a nagy ABC mellett!
  Gyertek!
  15 órára jön Seres Mária!
  MCím: athuni@citromail.hu”
 • 27. NZs 2009. január 27. 12:26
  „Valóban késtünk pár percet, de 11:15-kor már 5 mappán írtak alá az emberek, és sorban álltak az asztalunknál. 388db. érvényes aláírás született aznap, ott voltunk olyan 3/4 3-ig. Másnap, vasárnap is kint voltunk 10:30-tól kb. 2 órát. Kedves "tiszi"! Egy kicsit több türelmet kívánok Önnek. Ennyit erről.”
 • 26. tíszi 2009. január 24. 21:25
  „Hiába mentem oda, hogy aláírjak, csak nem volt mit. Ugyanis a híres nevezetes aláírás gyűjtők elfelejtettek szombat 11-kor a helyszínen tartózkodni. Ennyit erről.”
 • 25. NZs 2009. január 24. 19:27
  „...még szerencse, hogy az emberek 98%-a gondolkodik - és nem hisz el minden baromságot elsőre, amit valami provokátor oldalon olvasott.”
 • 24. kmmk 2009. január 24. 07:14
  „Mielott gyorsan rohannak az emberek alairni:
  Ajanlott olvasmany: http://index.hu/politika/belfold/smtc0123/
  Meg gondoljunk bele abba, hogy a megadott szemelyes adatok(alairas, lakcim stb...), azok biztonsagban lesznek-e? Nem masoljak le stb. Megbizol-e egy olyan emberben, aki hazudott arrol, hogy "Én ugyanis nem foglalkozom politikával - mint az emberek többsége - és nem is vonz a politikusi lét." Mikozben...”
 • 23. info2009* 2009. január 22. 21:47
  „http://sovereignsentience.blogspot.com/2008/12/secret-covenant.html”
 • 22. juppiixy 2009. január 22. 14:39
  „Levélen, a Lerakat-ban is várjuk az aláírni szándékozókat!”
 • 21. albatrosz 2009. január 22. 01:01
  „Gratulálok a magyar nemzet tönkretevőinek! Aki nemérzi itt jól magát, az takarodjon. Van a világon még jó pár befogadó ország-----izraelen kivül is. Akinek nem tetszik, huzzon el a francba!”
 • 20. SeresM 2009. január 21. 22:27
  „Kedves Győr-Moson-Sopron megyeiek! Az ország másik végéből indult a kezdeményezés, de szerencsére nem jelentett akadályt a földrajzi távolság. Hogy miért? Mert összetartozunk, közösk az érdekeink. Ezt az érzést kell erősíteni magunkban, egymásban. És igazából csak egy ellenséggel kell számolni: az idővel. Három hetünk van hátra a gyűjtésből. Elég kell hogy legyen, hisz sokkal többről van már szó, mint egyetlen kérdés rendezése. Jó munkát mindenkinek!”
 • 19. patriot 2009. január 21. 21:41
  „...akkor ez korrupció! :D:D
  Most már lehet szidni NZS-t? :)) drága Szeghalmi úr! bassza meg!:))”
 • 18. Párkányi_Máté 2009. január 21. 21:24
  „Ja, és még valami a bulvár rovatba, előre is bocs, NZS:

  Az eddigi győri utcai gyűjtéseink során aláíratott összes ívet Németh Zsoltnak (alias NZS) adtuk, ő számolta össze és rendszerezte az íveket, így volt praktikus. A nepszavazás honlapján így az ő nevéhez került az összes aláírás.

  Így születnek a szuperhősök. Minden háborúban kellenek...:-)”
 • 17. Párkányi_Máté 2009. január 21. 21:11
  „Üdv mindenkinek!

  Úgy néz ki, hogy szombaton kívül vasárnap is kint leszünk a Baross úton, a Mcdonalds előtt.

  Időpont: 13.30- (Ha esni fog, nem megyünk.)

  Köszönjük a szimpátiát, de

  TESSÉK JÖNNI ALÁÍRNI! Aki nem jön, az töltse le az aláírásgyűjtő ívet, írja/irassa alá, majd postázza Seres Máriának! Nincs sok idő, nincs időm szépen kérni. :-)

  Tehát: Utcai gyűjtés, Győr
  január 24. szombat: 11.00-
  január 25. vasárnap: 13.30-

  Baross u., McDonalds előtt

  Fektettünk a dologba egy kis energiát, de szívesen tettük. Tegyetek ti is egy kicsit az ügyért! TÉNYLEG csak azon múlik a siker, hogy hajlandó vagy-e egy órát rááldozni erre az életedből.

  Szép estét mindenkinek:

  Máté”
 • 16. pmfc 2009. január 21. 20:24
  „Annyira jó ezeket a sorokat olvasni, és a hozzászólásokat is. Végre megmozdult valami Magyarországon. Ez kell.
  És még több ilyen kezdeményezés!
  És akkor talán lesz változás!”
 • 15. Csabazs 2009. január 21. 19:19
  „SAmu!
  Kérjél ívet,s írasd alá másokkal is!!!”
 • 14. SAmu 2009. január 21. 19:07
  „Kösz az infót, aláírom!”
 • 13. NZs 2009. január 21. 18:16
  „#11 - zsoki:
  Igen. www.seresmaria.hu - innen lehet letölteni az aláírásgyűjtő ívet, amit kitöltés után postán el lehet küldeni a "Seres Mária, 1426 Budapest, Pf.: 122." címre. Ha valakinek nincs nyomtatója, tudom ajánlani a majd´ minden faluban megtalálható Teleházakat, ahol segítenek is az internetezésben, meg nyomtatni (sőt, fénymásolni) is tudnak.
  Ha ez valamiért mégsem tetszik, a http://www.seresmaria.hu/megyek.php?megye=8 oldalon eléhetőek a Győr-Moson-Sopron megyei gyűjtők, a legközelebbivel fel lehet venni a kapcsolatot. Kellő számú aláírásért lehet, hogy el is mennek a helyszínre.”
 • 12. Csabazs 2009. január 21. 18:14
  „zsoki(11)
  Nem tudom hol élsz,ha felmész a honlapra (www.seresmaria.hu) akkor ott megtalálod hol van/lesz aláírásgyűjtés,de ha a lent megadott címre írsz,küldök aláírásgyűjtő ívet!”
 • 11. Csabazs 2009. január 21. 18:02
  „Soproniak!
  Akik nem mennek fel a honlapra nálam lehet jelentkezni a következő címen:
  athuni@citromail.hu( a www.seresmaria.hu-n a többi elérhetőségem is megtalálható)
  Vasárnap a piacon leszek!

  A plázák,bevásárlóközpontok nem tolerálják az aláírásgyűjtést!
  Én járom az utcát,házakat boltokat,s uram bocsá´ a kocsmákat is!

  Sajnos rossz tapasztalataim is vannak,aláírná, de nem adja a személyi számát, nem érdekli a politika meg hol jobb, hol bal oldali vagyok...:-)))

  Nos akkor hajrá,soproniak,Sopron környékiek keressetek!Kópházán,Balfon ottani segítséggel lehetne akciózni!!!”
 • 10. zsoki 2009. január 21. 14:44
  „Vidéken is lehet aláírni?
  Válszt várom!”
 • 9. Dew 2009. január 21. 12:37
  „Az a 83 ezer inkább 110-120 ezer fő. Az ilyen aláírásgyűjtések esetén sajnos nem elhanyagolható a hibás (illetve a választási bizottság által hibásnak titulált) aláírások száma.

  "A parlament feloszlatásáról szóló kezdeményezés miért nem kapott ekkora publicitást?"
  Mert az egy vicc. Népi kezdeményezés, ezért a parlament szavaz a kérdésről, illetve úgy tudom arról is, hogy napirendre vegyék egyáltalán.Egyedül arra jó, hogy lesz egy lista azokról, akik a parlament feloszlatását szeretnék.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havasinét újrajelölte Sólyom

Győr–Magyarország - Ismét vállalja a köztársasági elnök jelölését Havasiné Orbán Mária. A… Tovább olvasom