Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Hol a `legolcsóbb´ és a legdrágább a gázolaj megyénkben?

Megyénkben az M1-es autópálya mellett alulról súrolja a 440 forintos literenkénti határt a gázolaj ára, miközben a szomszédos Ausztriában átlagosan 13 forinttal olcsóbb a dízel.

A jövedéki adó jelentős emelése miatt a régió országai közül mostantól Magyarországon kell a legtöbbet fizetni a gázolajért - ráadásul jövő év elejétől az ÁFA is 2 százalékkal magasabb lesz a dízelüzemanyagon -, így e téren is "sikerült felzárkóznunk" az EU legdrágább államai közé.

A gázolaj átlagos ára 415 forint keddtől, a benzin átlagos ára 397 forint marad. Ennyire magas még sohasem volt hazánkban a dízel literenkénti tarifája. Idén eddig 36 forinttal nőtt a benzin, s 67 forinttal a gázolaj ára.


Egyre több négyes táblára van szükség a kútakon - fotó: MTI.
Egyre több négyes táblára van szükség a kútakon - fotó: MTI.


A 415 forintos hazai átlagár 13 forinttal haladja meg az osztrák árakat, de 39 forinttal magasabb a szlovén, 50 forinttal a horvát, 11 forinttal a szerb, 50 forinttal a román, 160 forinttal az ukrán és 15 forinttal a szlovák áraknál is.Nézzük a holtankoljak.hu segítségével, megyénkben milyen gázolajárakkal kell szembesülniük az autósoknak mostantól.

A "legolcsóbb" gázolajat szűkebb pátriánkban Levélen tankolhatjuk: egy magánkúton 408,9 forint a dízel literje.
Győrben a legjutányosabban, 410,9 forintért szintén egy magán-töltőállomáson jutunk a gázolajhoz.

A kisalföldi megyeszékhelyen az átlagos ár azonban 425 forint felett van literenként.A legdrágábban - ahogy már megszoktuk - mind a gázolajat, mind a benzint az M1-es autópálya mellett mérik megyénkben.


Forrás: Holtankoljak.hu.
Forrás: Holtankoljak.hu.


Mosonmagyaróvár térségében az autópálya mellett a gázolaj tarifája jelenleg 436,9 forint, de nem lepődnénk meg, ha 440 forint feletti literenkénti árakkal is találkoznánk hamarosan.

Olvasóink írták

 • 2. mjenoe 2011. november 03. 17:49
  „na már csak az hiányzik, taxisblokád...”
 • 1. bojtár 2011. november 02. 10:59
  „Na látjátok elvétve vannak még <moderálva> legények:
  Felelevenített taxisblokád: ismét megbéníthatják a fővárost
  Forgalomlassító demonstrációt tartanak ma a fővárosi taxisok délután egy órától, mert állításuk szerint megszakadtak a tárgyalások a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete és a főváros között. A rendőrség által ezer autóra engedélyezett tüntetés 13 órakor a kőbányai Hungexpótól indul, érinti az Erzsébet hidat és a Lánchidat.

  A X. kerületi Hungexpó parkolójából indulnak a tiltakozó taxisok ma délután egy órakor, majd átmennek Budára és a Váci útra, s a Dózsa György úton át körülbelül 16 órakor érkeznek meg a Hősök terére. Ezzel vélhetően teljesen megbénítják Budapest közlekedését. A taxisok a hatóságilag rögzített árak mellett a létszámszabályozást, valamint a megfelelő szakmai rendezést követelik a főváros vezetésétől. Már júniusban is tiltakoztak a személyfuvarozók: akkor egy átfogó budapesti reform megvalósításáért. Mai akciójukkal a budapesti fix tarifa bevezetését szeretnék elérni, az ötletet támogatja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) is.
  Az Origó információi szerint a szakszervezet hatszáz forintos alapdíjat, 280 forintos kilométerdíjat és százforintos percenkénti várakozási díjat javasolt a Fővárosi Önkormányzatnak. Jelenleg ennek a fele, legfeljebb háromszáz forint az alapdíj, a kilométerdíj pedig nappal maximum 240 forint, éjszaka 336 forint engedélyezett. A BKIK bár támogatja a fix tarifa bevezetését, javasolja, hogy bevezetése után évenként vizsgálják azt felül. Továbbá szigorítsák a pályára jutás feltételeit a szakmai ismeretek, a gépjármű műszaki paraméterei és a pénzügyi teljesítőképesség terén. Ezek mellett a kamara szükségesnek tartja a taxiszolgáltatás integrálását a közösségi közlekedésbe, és a szolgáltatók szigorú ellenőrzésére a ,,taxirendőrség" felállítását. Az iparkamara szerint fel kellene számolni a ,,kontárok" tevékenységét, és szabályozni szükséges a fuvarszerző irodák működését.
  A taxis szakszervezet október 25-én, az 1990-es taxisblokád 21. évfordulóján jelentette be a mai tüntetését, ezzel vonva párhuzamot az akkori, óriási megmozdulással. Ismert, akkor három napra bénította meg az országot a taxistársadalom. Ám a gazdasági okok mellett erőteljes politikai célok is álltak a blokád szervezése mögött: a szabad demokraták a taxisblokádot kihasználva próbálták megbuktatni a kormányt. ,,Egyértelművé vált a politikai cél, hiszen ezt a barikádokon osztogatott röplapok is megerősítették, hogy az akkori törvényes magyar kormány megbuktatása, lemondatása, és adott esetben új választás kiírása volt ennek az akciónak a politikai célja" - fogalmazott az Echo Televízióban Póda Jenő, az MDF vezette akkori kormánykoalíció honvédelmi bizottságának alelnöke.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszadszor is bajnok a győri Széchenyi István Egyetem

A Műszaki Felsőoktatási Sportnapokon a huszadik bajnoki címét szerezte meg a győri csapat, amelynek… Tovább olvasom