Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Hogy az esőerdők fái megmaradhassanak

Győr - Éghajlatvédelmi programjának keretében a klímaigazságosságról szervezett sajtóbeszélgetést a Reflex.

A rendezvényen a Rio Negro menti őslakosok képviselői is részt vettek.

˝Felelősek vagyunk a drasztikus klímaváltozásért, környezetszennyezésért, amelynek szociális és gazdasági következményei is tapasztalhatók˝ – hangsúlyozta Lajtmann Csaba azon a sajtóbeszélgetésen, amit tegnap Győrött a klímaigazságosságról szerveztek. A Reflex Környezetvédő Egyesület programvezetője megjegyezte: a mostani helyzet inkább ˝klímaigazságtalanság˝, hiszen jelenleg a Föld népességének negyede-ötöde használja a megtermelt javak háromnegyedét.

A Reflex vendégeként beszámolt munkájukról, eredményeikről Brigitte Dabeck, az Európai Klímaszövetség ausztriai irodájának munkatársa is.

Többek között elmondta: országukban tíz településnek van saját hő- és áramellátó rendszere, kétezer település vesz részt az autómentes nap, több mint ezer közösség pedig a napenergia felhasználását népszerűsítő projektek rendezvényein. Az osztrák klímavédők együttműködnek a Rio Negro menti Őslakos Szervezetek Szövetségével, amelynek képviselői tegnap szintén Győrben jártak. Vezetőjük, Irineu Laureano Rodrigues elmondta: az őslakosok tiszteletben tartják a természetet, a veszélyeztetett esőerdők jogait. Szövetségük az Európai Klímaszövetséggel karöltve támogatja azokat a programokat, amelyek célja, hogy a ˝fák – a Föld tüdejeként – lábon maradhassanak˝.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Speciális fogászat fogyatékos gyerekeknek

Egy olyan egyszerű beavatkozás, mint a fogtömés, sokszor többnapos nehézséget jelent egy fogyatékos gyermek esetében. Tovább olvasom