Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Hödlmayr-példa a válságkezelésre

Győr – Az európai autóeladások 30, a hazaiak 40 százalékkal csökkentek. Az unió területén 8 ezer járműszállító tréler áll. A Hödlmayr most is csaknem minden kamionját üzemelteti – hangzott el csütörtökön a cég tájékoztatóján.
Iván György ügyvezető igazgató elmondta, időben készültek a változásra: többek között környezetvédelmi szakértő alkalmazásával elérték, hogy költségcsökkentő intézkedéseiknek az ökológiai rendszer is hasznát lássa.

A gépkocsivezetőknek tartott eco-tréning révén 5 százalékkal, évi 100 ezer literrel szorítják le az üzemanyag-fogyasztást, a 16 ezer autó tárolására alkalmas üzemi területen – ahol most mindössze 9 ezer autó vár kiszállításra – optimalizálták a világítást, műholdas árukövető rendszert működtetnek, megszerezték az eddigi vasúti piac egy jelentős részét, növelték a szállítási távolságot, kiiktatták a logisztikai lánc nélkülözhető elemeit, átszervezték a hulladék- és veszélyesanyag-kezelést, ésszerűsítették a műhelyszolgáltatásokat. Összességében már az elmúlt 2–3 év során 100 millió forintot fordítottak a költségcsökkentést szolgáló beruházásokra.

Mindamellett, hogy a kilométerenkénti 1 eurós piaci ár 70 centre csökkent, az idén 30 százalékos forgalom-visszaeséssel is számolniuk kell. Az intézkedésekkel viszont még így is elérhetnek egy elfogadható nyereségességi szintet. A bevezetett változások között említhető, hogy ügyeltek rá, a város forgalmát lehetőleg ne a csúcsidőszakban terheljék járműveikkel, a lakosság nyugalma érdekében pedig leállították az éjszakai műszakot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Thürmer kampánya

Győr – Magyarország válságban van, a válság árát valakinek meg kell fizetni, a mostani kormány… Tovább olvasom