Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Hivatásuk küldetés is egyben az értelmileg sérültek iránt

Győr–Keszthely - Gyógypedagógusokat, nevelőket és szponzorokat látott vendégül az elmúlt hétvégén az Értelmileg Sérültek és Segítőik Egyesülete.

Egész évben ők segítenek, múlt hétvégén viszont egy napra az Értelmileg Sérültek és Segítőik Egyesületének (ÉSSE) vendégei lehettek azok a gyógypedagógusok, nevelők és szponzorok, akik munkájukkal a sérültséggel élők mindennapjait támogatják.

Tóth Jánosné, az ÉSSE elnöke, egyben a program szervezője idén is fontosnak tartotta a köszönetnyilvánítás rendhagyónak mondható formáját, támogatóik, segítőik részvételét az idén Sümegre és Keszthelyre szervezett kiránduláson. Azokat is meghívták, akik nem csupán pénzbeni, de tárgyi eszközökkel, ötleteikkel vagy épp szervezőmunkájukkal szorgalmazzák az esélyegyenlőséget, segítik a civil szervezet tagjainak tevékenységét.

Megyénk minden részéből érkeztek támogatók, akik valamilyen formában segítik az értelmi sérültséggel élők mindennapjait. A csoport tagjai idén Sümeg és Keszthely nevezetességeivel ismerkedtek. Fotó: H
Megyénk minden részéből érkeztek támogatók, akik valamilyen formában segítik az értelmi sérültséggel élők mindennapjait. A csoport tagjai idén Sümeg és Keszthely nevezetességeivel ismerkedtek. Fotó: Har

– Közösek a gondjaink, az örömeink, sok esetben itt találkozunk, megbeszélünk fontos dolgokat, ugyanakkor a közösség tagjai valóban jól érzik magukat együtt – tudtuk meg Boda Imrénétől, a csornai Fogyatékos Napközi Otthon gyógypedagógusától, aki férjével együtt érkezett.

– Hiszem, hogy valamiért a világon vagyunk, s a sors kiválogatja az embereket, engem például akármerre sodort az élet, mindannyiszor ezen a területen kötöttem ki – osztotta meg velünk gondolatait Miholics Lászlóné, a mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény nyugdíjas munkatársa, aki – ha teheti, vagy éppen hívják – óraadóként ma is szívesen segíti a sérültséggel élők mindennapjait, az intézmény tevékenységét. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyűjtőedények a veszélyes hulladéknak

A kiégett energiatakarékos fényforrások veszélyes hulladékok, ezért fokozottan figyelnünk kell arra, hogy használat után hova kerülnek. Tovább olvasom