Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Hivatali visszaélés?

Győr–Budapest - Hivatali visszaélés miatt tett bejelentést a Szijjártó Péter fideszes politikus által vezetett győri önkormányzati bizottság pályázati támogatások odaítélésével kapcsolatos egyes döntései miatt egy helyi szocialista politikus a Legfőbb Ügyészségen tegnap.
Az önkormányzati bizottságban olyan emberek vettek részt a pályázatok elbírálásában és olyan emberek tettek javaslatot a pénzek felosztására, akik maguk is pályáztak – mondta az ismeretlen tettes elleni bejelentésről szólva Gergely Zoltán, a szocialista párt győri szervezetének elnökségi tagja.

Szerinte felmerül annak a gyanúja, hogy Szijjártó Péter tudtával az általa vezetett bizottságból milliók vándoroltak a Fideszhez, illetve a Fidelitashoz köthető politikusokhoz, családtagjaikhoz és cégeikhez.

A politikus megjegyezte, hogy egy ízben olyan jelentkező nyert el támogatást, aki eleve nem is indulhatott volna a pályázaton. Hozzátette: nem lenne szerencsés a győri ügyészséget egy ilyen üggyel terhelni, ezért fordultak a bejelentéssel a Legfőbb Ügyészséghez.

A történtekre Fűke Géza, az önkormányzat gazdasági bizottságának alelnöke közleményben reagált. „Gergely Zoltán ma egy olyan bizottsági döntés miatt vádaskodott tovább, amelyet a gazdasági bizottság általuk támadott tagjai nem szavaztak meg, a testület szocialista tagjai viszont megszavaztak. Erre a viselkedésre a legmegfelelőbb jelző talán az, hogy szánalmas."

Olvasóink írták

  • 1. Nagy Kathy 2007. november 07. 11:26
    „Gergely Zoltán az MSZP győri elnökségi tagja és szóvivője egymillió forintos kamatmentes lakásvásárlási kölcsöntámogatást kapott, amelyet az akkor még MSZP-s többségű önkormányzat lakásügyi bizottsága szavazott meg-írta tegnapi számában a Magyar Nemzet. A poltikus akkor önkormányzati képviselőként és polgármesteri szóvivőként tevékenykedett.
    Az országos napilap megkérezte, hogy az akkor elbírált kölcsönök között ez volt a legmagasabb összeg, a többi kérelemre átlagosan 600-700 ezer forintot ítélt meg a testület. A Kisalföld úgy tudja, hogy a támogatási összeg 0 és 1,4 millió forint között lehetett.
    Gergely Zoltán a lap kérdésére elmondta: nem volt szó mutyizásról, a kamatmentes kölcsön ugyanis minden győri fiatalnak alanyi jogon jár, aki az első lakásba költözik és benyújtja rá az igényét. Úgy vélte, az önkormányzati képviselőket is megilletik azok a jogok, amelyek más győri polgárokat.
    Németh Zoltán, a Fidesz győri alelnöke lapunknak azt nyilatkozta: a lakásvásárlási kölcsöntámogatás odaítélése nem automatikus, hanem bírálat alapján történik. Megjegyezte azt is: a szocialista politikus olyan érvvel védekezik, amivel a kisvállalkozások számára kiírt pályázati pénzek szétosztásánál alaptalanul vádolta a másik oldalt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújították a nádorvárosi ravatalozót

Győr - Felújítva, a húsz évvel ezelőtti építésnél elrontott szigetelési munkákat kijavítva adta át a… Tovább olvasom