Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Hitelt ígért, nem teljesített az osztrák

Magyarország–Ausztria - Megyei károsultjai is lehetnek annak a befektetési csalási ügynek, amelyet a Tiroli Bűnügyi Hivatal folytat az osztrák B. Markus Hermann osztrák állampolgár ellen. A férfi hitel ígéretekkel csalt ki emberektől 140 ezer eurót. Az ügyben a magyar Interpol is nyomoz.
A Tiroli Tartományi Bűnügyi Hivatal tájékoztatása szerint a 37 éves osztrák B. Markus Hermann azzal gyanúsítható, hogy több sértettnek hitel megszerzését ígérte, melynek fejében eddig összesen 140 ezer eurót vett át. Kötelezettségét azonban egy esetben sem teljesítette. A férfi az „üzletekhez" a tireseni – Lichtenstein – „IBEX" cég levélpapírját és fejlécét használta fel jogosulatlanul, továbbá a dresdai OFL-Leasing cég munkatársának, közvetítőjének adta ki magát.

A pénz átadására többnyire Magyarországon került sor, így feltételezhető, hogy az ügyben több magyar, esetleg megyei sértett is van. A találkozóknál a B. társaságában volt két, egyelőre ismeretlen férfi, akik Vogt Emil és dr. Radack David néven mutatkoztak be.

A gyanúsított B. Markus Hermannt tavaly szeptember 29-én a budapesti IV. Kerületi Rendőrkapitányság fogta el az ellene kibocsátott osztrák európai elfogatóparancs alapján. Két társa még szabadlábon van, ezért beazonosításuk feltétlenül szükséges.

Az állítólagos Vogt Emil 40–50 éves, 175 centi magas, erős testalkatú, kerek – enyhén vöröses – arcú férfi. Világos, rövid haja, erős kezei, felsőkarjai és combjai vannak. A férfi ápolt megjelenésű, enyhe svájci akcentussal németül, továbbá magyarul, olaszul és angolul beszél.
Az állítólagos dr. Radack David 50–60 éves, 185–188 cm magas, sportos testalkatú, ovális arcú férfi. Haja sötét, enyhén hullámos, hátra fésült, szeme sötét, orra „erős", hangja mély. Nagyon ápolt megjelenésű, többnyire fehér csíkos öltönyt visel, svájci akcentussal beszéli a németet, továbbá angolul, oroszul és magyarul beszél.

Az Interpol Magyar Nemzeti Iroda kéri, hogy aki a fantomképeken látható férfiakat felismeri, tartózkodási helyükkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, illetve sérelmére hasonló módon bűncselekményt követtek el, hívja a 443-5557 telefonszámot, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Gardénia kiállításon mutatta be kollekcióját

Frankfurt – Győr - A győri Gardénia Nyrt. a világ legjelentősebb nemzetközi… Tovább olvasom