Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Hiszékenyek telefonos átverői Győrben

Telefonszolgáltatók munkatársainak adják ki magukat ismeretlenek, s nagy nyereményről tájékoztatják az "ügyfeleket".

Cserébe nem kérnek mást, mint mobiltelefon-feltöltő kártya vásárlását, s az azon lévő kód bediktálását. Nyereményről szó nincs, saját keretüket töltetik fel a hiszékenyekkel.

Egy a sok közül annak a hiszékeny győri nőnek a története, aki 10 ezer forinttal töltötte fel egy neki telefonáló ismeretlen mobiltelefon-számláját.

– Telefonon hívott fel egy nő január végén, azt állította, hogy a mobiltelefon-szolgáltatóm munkatársa, "Fehér Orsolya", és engem sorsolt ki a számítógép, így esélyem van a nyereményre, ami közel kilencszázezer forint.

Csak annyit kell tennem, hogy veszek egy legalább tízezer forint értékű feltöltőkártyát negyedórán belül, s kérte az adataimat egyeztetésre – emlékezett vissza a sértett.

A hiszékeny "ügyfél" el is ment a közeli postára, s éppen hazafelé tartott, amikor a magát Fehér Orsolyának nevező nő ismét hívta őt. Kérte a kódok megadását, mondván, hogy így tudják ellenőrizni, megtörtént-e a vásárlás.

– Én bediktáltam a kódszámokat, majd elköszöntünk. Pár perc múlva ismét telefonált a nő, azt mondta, hogy nem jók a számok, mondjam be azokat ismét, s majd hívni fog. Megtettem, s azóta is várom a szolgáltató jelentkezését.

Úgy vélem, rászedtek, s ezt az érzésemet a szolgáltató is megerősítette, amikor érdeklődtem, közölték, hogy nincs ilyen szerencsejáték és nem én vagyok az első áldozat. Az ügyben a Győri Rendőrkapitányság csalás miatt indított eljárást.Nem indítanak ilyen akciókat

A Magyar Telekom PR-igazgatósága korábbi megkeresésünkre közölte: nem indítanak ilyen akciókat.

A T-Mobile honlapján tette közzé az ügyfeleinek szóló felhívását, amelyben tájékoztat a feltöltőkártyákkal kapcsolatos visszaélésekről és a javasolt teendőkről.

Tájékoztatásul közölték, hogy hasonló felhívást adott ki ügyfelei részére a többi mobilszolgáltató is.


Olvasóink írták

 • 5. Bo9903 2011. február 07. 21:56
  „Nem időseket is bepaliznak.. (itt a cikk nem írja, hogy az illető hölgy hány éves) és a Kisalföld már számtalanszor foglalkozott ezzel a témával, és én meg ahol tudom, terjesztem, hogy senki ne dőljön be, és el nem akarom hinni, hogy ezzel még valakit át lehet verni.
  Egyébként Goldmundnak igaza van, meg a trükkje is jó:)”
 • 4. titokgyula 2011. február 07. 17:54
  „Nem csoda hogy mindenki csal ,lop, hazudik. A Barátok közt-- ben tanulják.”
 • 3. Kália 2011. február 07. 13:38
  „Sajnos vannak olyan idős emberek, akik nem annyira tájékozottak ebben a témában és így könnyű prédák.”
 • 2. PityukaBá 2011. február 07. 13:12
  „ész -ész hovámész,”
 • 1. Goldmund 2011. február 07. 10:09
  „Ezeréves trükk, csodálom, hogy eddig nem hallott róla a hölgy.
  Egyébként minek kapirgálja valaki a kódot 2011-ben, ahelyett, hogy bankautomatánál töltené fel a telefonját? Ahhoz csak a telefonszámot kell beütni!
  No, meg azt is megtehetné, hogy megveszi a feltöltőkártyát, feltölti vele a telefonját, majd vidáman bediktálja a kódot - amit így már semmire sem lehet használni. :-))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autopolis épül Győrben 965 millió forintból

Nem pihennek a daruk Győrben: most egy kiállítási központot húznak fel a városban. Tovább olvasom