Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Hipermarketek: nincs okuk az aggodalomra

Győr - A multicégek töretlen lelkesedéssel építik a bevásárlóközpontokat Győrben. A Kisalföld 2004 után ismét megnézte, szükség van-e ennyi hipermarketre. Körbejárta a központokat, s a válasz ugyanaz: hát persze.
Ha összeszámoljuk a már megépült, a tervezett, illetve a bevásárlóközpontok számára kijelölt helyszíneket Győrben, számuk megközelíti a három tucatét. Három évvel ezelőtt, amikor pedig a terveknek még csak töredékéről lehetett hallani, körbejártuk a várost, hogy megnézzük: valóban megélnek-e ennyien a piacon. A válasz akkor egyértelműen igen volt, azóta viszont megépült az Árkád és a Kika, láthatóan nyitásra kész a Pápai út mellett az Interfruct is; épül a Family Center, s a Baumaxnál is a földmunkánál tartanak.

Ne ragozzuk tovább: itt volt az ideje az újabb körutat megtenni, szándékosan nem a hétvégén, hanem egy hétköznap délutánt választottunk.

A válasz a képeken is látszik, de azért lássuk részletesen:
A körutat pénteken három órakor kezdtük: kora délután a szinte egymás szomszédságába épült nagy Tesco és Metro parkolója háromnegyedig megtelt. Összehasonlításként annyit ehhez az adathoz: láthatóan ez a két hipermarket – illetve még az Árkád – rendelkezik a városi bevásárlóközpontok közül a legnagyobb befogadóképességű parkolóval. Az Árkádban is több száz autó várakozott a bejárat előtt, s ami szintén említésre méltó, hogy bár nyílt egy Interspar az Árkádban, a régi Interspar előtt is csaknem tele volt a parkoló.

A szomszédos Baumaxot épp a hamarosan Marcalvárosban épülő „testvére" miatt néztük meg – nos, nekik sem kell igazán aggódniuk. A Praktikernél volt még parkolóhely négy óra után, mint ahogy a másik barkácsközpontnál is, a Bricostore-nál, de becsült számításunk szerint mintegy száz vevő mindkét helyen így is parkolt. A végére a plázát hagytuk, tudva persze, hogy ott kora este kezdődik a csúcsidő: röviden annyit, nem tévedtünk.

Sudár Ágnes


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játékvár épül Marcalváros II-n

Győr- Marcal II-ön a játszótéren a rugós játékokat unatkozó tizenévesek „gyilkolják"- írja… Tovább olvasom