Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Hintós menet virágkoszorúkkal

Virágesőben fürösztötték meg Győr belvárosát tegnap délután. A Győri Nők Független Szervezete hagyományteremtő jótékonysági rendezvényén hintós-lovas felvonulást, virágbemutatót és majorette-eket láthattak a látogatók.
Búcsúmenet
A Győri Nyár záróprogramjaként lovas hintók vonultak fel tegnap délután a Belvárosban. A körmenet a Móricz Zsigmond rakpartról indult, s kísérői a Káptalandombon, a Bécsi kapu téren és a Baross úton keresztül virágesőben fürdő utat taposhattak, majd virágkoszorúval a fejükön érkezhettek vissza a rakpartra.
A Duna-parti zenés, táncos rendezvényekre többezres tömeg tódult ki a forró nyári melegben. Fényes sikert aratott többek között a hatvanas-hetvenes évek táncdalait felidéző Simon Brigitta, a győri Albatrosz citeraegyüttes, a Lippentő táncegyüttes előadása, de érdeklődés kísérte az egyik mobiltelefonos szolgáltató cég nyereményjátékát is.

A fogatos felvonulást virágbemutatóval kapcsolták össze, amelyen nemcsak megcsodálhatták a győriek a helyi virágkötők költeményeit, hanem azokat árverésen meg is vásárolhatták.
Havasrétiné Méry Judit, a Győri Független Nők szervezetének elnöke hangsúlyozta, a szervezet politikai semlegessége miatt kapta nevét, ezt szerinte azért fontos kiemelni, mert sokan csak „független nők" néven emlegetik, ami félrevezető. Számos jótékonysági rendezvényt tartottak már saját erőből, az elnök kiemelte a májusi halászléfőző versenyt.
A jó hangulatú napon szórakozók kedvét csak este fél kilenc tájban zavarta meg a hirtelen támadt viharos szél.

A főszervező tájékoztatása szerint az ingyen felajánlott virágok bevéte
lét a Felkelő Nap Alapítvány és a Segítőház Alapítvány számára ajánlották fel, utóbbi a győrújbaráti gyermektáborban szervez üdültetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repülőgép-ritkaság Péren

Valódi világszenzáció vendégeskedik a napokban a péri repülőtéren: az egyetlen létező Blériot XI… Tovább olvasom