Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Hilton épülhet Győrben

Győr–Budapest - A Kisalföld információi szerint akár a Hilton-lánchoz tartozó ˝Garden Inn˝ kategóriájú hotel is épülhet Győrben.


Az élményfürdő mellé évek óta terveznek szállodát, s nem mellékes az a tény sem, hogy a szakemberek, illetve a városvezetés szerint is szükség van Győrben 4–5 csillagos hotelre.

A Hilton Garden Inn célcsoportját nemzetközi szinten a közepes árszegmenst – tehát nem a luxuskategóriát – kereső turisták alkotják. A szobák legalább 28 négyzetméteresek, a szállodáknak van éttermük, lounge-uk és üléstermük is. A világ több pontján található ˝Garden Inn˝ kategóriájú Hilton Szállók egyikének árajánlatát is megnéztük: Calgaryban 50.050 forintért kínálnak háromcsillagos kategóriában egy éjszakát két fő részre.

Mindez onnantól érdekes, hogy információink szerint elképzelhető: a Rába Quelle élményfürdő nyitása óta – ennek több mint hat éve – emlegetett szálló egy ˝Garden Inn˝ lehet.

Egy ilyen volumenű beruházást nem kiabálnak el az érintettek; nekünk is óvatosan fogalmazott mindenki. Hivatalosan annyit lehet tudni, hogy az önkormányzathoz több megkeresés is érkezett, Győr pedig minden befektetői szándékot támogat, mert álláspontja szerint is szükség van egy ilyen szintű (wellness) szállodára. Mindezt Domanyik Eszter szóvivő mondta, de az érdeklődőket nem kívánta egyelőre nevesíteni.

Álom vagy valóság? A világ egyik ˝Garden Inn˝-je így néz ki, ha nem is pontosan ilyen, de hasonló épülhet az élményfürdő mellett is.
Álom vagy valóság? A világ egyik ˝Garden Inn˝-je így néz ki, ha nem is pontosan ilyen, de hasonló épülhet az élményfürdő mellett is.

 Természetesen a Hilton magyarországi PR-vezetőjét is megkerestük ezzel a kérdéssel, Kovács Pál annyit mondott: ˝Ilyen esetben az történik, hogy ha egy befektető vagy befektetői csoport a Hilton nevével fémjelzett szállodát szeretne építeni, s pénze is van arra, hogy a védjegyet megvéve a hotelt franchise-rendszerben megépítse, akkor mi közvetítünk.˝ Győr esetében, ahogy ilyenkor mondani szokás, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta információnkat, mondván, hivatalosan egyelőre nincs mit. Megerősítette ugyanakkor, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben óvatosnak kell lenni, legutóbb hasonló szándékkal jelentkezett már egy befektetői csoport (nem Győrben), de a szándékokat végül átírta a gazdasági világválság.

Horváth Cs. Attila, a Rába Quelle Kft. általános igazgatója nem titkolja: elemi érdekük, hogy a lassan hat éve tervbe vett szálloda megépüljön. ˝A huszonöt évre szóló üzemeltetési szerződés megkötése előtt az üzleti kalkulációinkban eleve szerepelt egy wellness-szálló, hiszen így lehet igazán gazdaságosan üzemeltetni egy ilyen komplexumot. A korábbi városvezetés ideje alatt nem sikerült lépni; a mostani vezetés komolyan gondolja a támogatást, ami számunkra természetesen jó. Ha pedig egy Hilton szálló épülne, az csak hab lenne a tortán!˝

Olvasóink írták

 • 11. lótusz 2009. július 13. 15:56
  „addig nem lenne baj a zsidók gazdasági érzékével amíg nem a mi bőrünkből akarják a hasznukat húzni. akkor kellenének ilyen luxusépületek ha rendbe menne itt minden.pl előbb az egészségügy legyen rendben, az önkormányzati otthonok nővérlétszáma,öregek igényei. a kórházi gyerekosztályon még melegvíz se folyt a koszos zuhanyzóban.nincs gyógyszer, megdöglik a beteg.és hol vannak az uniós szintű fizetések. na utána nem érdekelne a hiltonkastély.igen, borkai eladta magát”
 • 10. pancser 2009. július 12. 12:19
  „5-höz! Nem mindegy ki építi? Miért kell ezzel folyton előhozakodni? Egy csomó embernek lesz kultúrált munkája, fizetik az iparűzési adót a bérek után a járulékokat, hagyd már abba ezeket az ostobaságokat!”
 • 9. lillus22 2009. július 12. 09:17
  „Szerintem nagyon jó ötlet, és már régen meg kellett volna valósítani. Egy igényes, szép szálloda növeli a turizmust, és lehet, hogy 50 győrinek munkalehetőséget ad... a dolgoknak nem mindig a rossz oldalát kell látni. Nemcsak a gazdagok profitálhatnak belőle...”
 • 8. pancser 2009. július 12. 07:05
  „moderálva”
 • 7. ti-a-bi 2009. július 08. 17:00
  „Bizony, akik most vannak a hatalmon a városházán, emlékszem tüntettek a KEKSZ-gyár bezárása ellen.
  Amióta ők vannak hatalmon, szarnak mindenre! Vajon miért? -mert bevették őket a bizniszbe!

  Már nem baj ha gyárat zárnak be! - kit érdekel az a sok hülye, akik oda juttatták őket?
  Dagad a zseb, vastagszik a bőr a pofájukon.

  Az, hogy semmi köze nem lesz a Győrieknek az egész városhoz? -kit érdekel?
  Olvass a beruházások mögött, mindig az idegenekre hivatkoznak, az hogy te itt élsz(?) na és, megszokod és kész.
  Ja és a te adódat adják oda nekik támogatás, beruházás, fejlesztés címén.

  Itt van egy újabb baromság! A szöveg magyarul: büntetni, büntetni, ne mérlegelni!
  Ekkora marha társaságot, levélben szólította fel!

  Levélben szólította fel Bajnai Gordon miniszterelnök az államigazgatási hatóságokat, hogy a kisebb súlyú, első alkalommal történt szabályszegésekkor méltányosan járjanak el, ne szabjanak ki bírságot. Erről Molnár Csaba, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter számolt be a kormány szerdai ülése után. Elmondta: a kormány szerdán bírságbejelentő honlapot indított. Molnár közölte: kormány azt kéri az államigazgatósági hatóságoktól, hogy éljenek mérlegelési lehetőségükkel, és ahol kisebb súlyú, először előforduló szabályszegésekről van szó, ott ne büntessenek, hanem figyelmeztetéssel próbálják meg elérni a jogkövető magatartást. Hozzátette: a miniszterelnök ez ügyben felkérte az érintett hatóságokat, hogy ilyen esetekben először csak felszólítást küldjenek, és csak akkor szabjanak ki bírságot, ha az érintett újból megszegi a szabályokat. A miniszter kiemelte: főként a kis- és közepes vállalkozásokat, egyéni vállalkozókat érintő, kisebb súlyú szabályszegésekről van szó.”
 • 6. ttt111 2009. július 08. 16:59
  „mi bajod a zsidókkal?? ha attól függene a gazdagság, hogy zsidó vagy vagy nem akkor minden ember rohanna körülmetéltetni magát..de nem
  egyszerűen jó a gazdasági érzékük és nem csak egy könyvtáros szintű semmit sem érő diplomájuk van”
 • 5. Reális 2009. július 08. 14:41
  „Zsidók építik maguknak a szállodát a saját gyarapodásukra!A közember semmit sem érez ezekből az építkezésekből!”
 • 4. ttt111 2009. július 08. 07:57
  „ne várd el, hogy a gazdagabbak az összes pénzüket a szegényekre áldozzák..rengetegen vannak köztük akik rendszeresen adakoznak..igenis legyen egy jó szálloda győrben”
 • 3. bugriskin 2009. július 07. 18:29
  „A milliomosok sok koldus, hajléktalan gyártásából lesznek! Az olyan rendszerben amelyhez már Magyarország is tartozik! Ma már alig tűnik fel egy-két embernek! De, ha mégis egyből le is hurrogják a jólét élvezői.”
 • 2. tosa2 2009. július 07. 11:39
  „pirosász ! miért rossz ez neked !
  minden országban vannak sajna szegény negyedek és vannak
  elit, gazdag részek. Miért ne épüljön itt is ilyen szálloda, miért ne jöjjenek a fizető vendégek ! ? Ez
  még csak nem is a mi pénzünkből lenne.”
 • 1. pirosász 2009. július 07. 09:58
  „Hajléktalan szálló kellene inkább Győrbe a belvárosba!!! Azért hogy a szemetek elött legyen a sok szerencsétlen ember!! Igen az élményfürdő mellé jó is lenne!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fény-főpróba a Széchenyi téren

A felújított Széchenyi tér új köz- és díszkivilágításának főpróbáját hétfő késő este tartották. Tovább olvasom