Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Hild-siker: kreatív építészeti projektzáró bemutatóval

Környezettudatos építészettel kapcsolatos hároméves osztrák–magyar oktatási projekt zárórendezvényeit tartották a héten. A programban a győri Hild-, valamint a bécsújhelyi és a pinkafői iskola diákjai vettek részt.
További pályájukon is hatékonyan hasznosítható szakmai, illetve nyelvi ismeretekkel gazdagodtak azok a diákok, akik az elmúlt években részt vettek három építőipari oktatási intézmény közös, az unió által támogatott Környezettudatos építészet tegnap, ma, holnap című programjában.

Az összegző záróhetet most tartották: a megyei múzeumban tablókon, makettekkel és prezentációkkal mutatták be munkájukat.

– Még az utolsó hét is kreatív tervezési feladatokkal telt. Az Apátúr-ház – a Xántus-múzeum – pincéjének építészeti fejlesztési koncepcióját, valamint az épület egészének energetikai korszerűsítését dolgozták ki a magyar és osztrák diákok – tájékoztatta lapunkat Józsa Tamás, a győri Hild-iskola igazgatója.

A környezettudatos építészettel kapcsolatos közös osztrák–magyar oktatási projektben részt vevő diákok és tanárok a Xántus-múzeumban összegezték az elmúlt három év eredményeit. Fotó: Mészáros Mátyás
A környezettudatos építészettel kapcsolatos közös osztrák–magyar oktatási projektben részt vevő diákok és tanárok a Xántus-múzeumban összegezték az elmúlt három év eredményeit. Fotó: Mészáros Mátyás

– Mindezt úgy kellett megoldaniuk, hogy a múzeum a jövőben egy szőlészettel és borászattal kapcsolatos kiállítás helyeként, nagyobb léptékű közösségi térként akarja hasznosítani a több részre tagolt, különleges lehetőségeket rejtő területet.

Az igazgató beszámolt arról is, hogy partnereikkel egyeztetve folytatják az együttműködést. Ennek első lépéseként összefoglaló kiadványt készítenek az elmúlt három év tevékenységéről, eredményeiről, illetve az osztrák diákok is bekapcsolódnak a hildesek hagyományos nyári felmérő táborába, amit idén a Fertő-vidéken rendeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A paralimpiára kerekeznek Győrből

Három vak megyénkbeli kerékpárral indul el nyáron az olimpia helyszínére, Londonba. Segítőikkel együtt kétezer kilométert akarnak tekerni, így épp a paralimpia megnyitójára érnek oda. Tovább olvasom