Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Híd az iskola és a család között

Egy éve sikerrel működik a megyeszékhelyen a családi napközi. Kisiskolások mellett bölcsődés korosztályt és középiskolásokat is fogadnak.

A kis létszámú intézmény híd lehet az iskola és a család között.

Bolla Sándor és neje nagyot álmodott a tavaly bejegyzett Család a Családokért Alapítvány életre hívásával s a családi napközi indításával.

Az intézmény célja a diákok iskolai felkészítése és a különböző készségek, képességek fejlesztése. Bolla Sándorné szerint a szorgos, kitartó munka eredménye, hogy a maximális létszámot elérve újabb csoportokat indíthattak, így tevékenységüket kiterjesztették Pérre is.

A nevelési formát információink szerint januártól a jelenleginél nagyobb összegű fejkvótával támogatja az állam.

Bolla Sándorné hitt a családi napközi sikerében. Az övék az egyetlen működő napközi Győrben. Fotó: K. Cs.
Bolla Sándorné hitt a családi napközi sikerében. Az övék az egyetlen működő napközi Győrben. Fotó: K. Cs.

– Egyelőre három gyermekkel foglalkozom naponta, de a létszámunk hét lehet – sorolta Kovács Pálné, aki gyógypedagógusként a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztését is vállalja. – Tapasztalataim szerint a szülők rengeteget dolgoznak, sok helyen nem marad idő a gyerekekkel való foglalkozásra, a tanulásra, a házi feladat elkészítésére.

– Munkanélküliként vagy tíz éve dédelgetett álmom valósulhatott meg a családi napközivel, annak közvetlen jellegével – folytatta Kovács Pálné.

Portörő József a nagyobb diákokkal foglalkozik, a középiskolai tanítás tapasztalatait is hasznosítja a gyerekek felkészítésében.

A város bizalmát élvező családi napközi alapítói továbbra is keresik azokat a cégeket és lehetőségeket, amelyekkel a szülők anyagi terhein könnyíthetnének, egyelőre ugyanis a szolgáltatás az ára miatt a többségnek nem elérhető. A cégekkel kötött szerződésekkel bővülhet a kör, a munkahelyi támogatottság, a gyermekbarát munkahelyek jelenthetik a jövő zálogát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt üzletek az ünnepi korzón

Vajon számítana-e valamit, ha a multikkal versenyezni képtelen, belvárosi üzletek kitolnák a… Tovább olvasom