Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Hibrid hajtású buszokat fejleszthet a Rába

Pintér István szerint pozitív döntés esetén a Rába Fejlesztési Intézetben (RFI) kezdődhetnek meg a hibridkutatások, ahol már most is jelentős mechatronikai fejlesztések folynak.

A hibrid hajtás a városi tömegközlekedésben játszott szerepe miatt, valamint az intelligens megoldások a nagy igénybevételű, mezőgazdasági célú futóműveknél a Rába egy éve felavatott kutatóközpontja tevékenységének két fő iránya a Rába-holding elnök-vezérigazgatójának közlése szerint.

"Az év végére elkészülő anyagok alapján születik majd döntés arról, hogy a 2013-as üzleti tervbe kiemelt témaként bekerüljenek-e ezek a fejlesztések" – fogalmazott Pintér István.

Hozzátette: a városokban alkalmazott autóbuszoknál a meghajtásfejlesztés következő generációja a hibrid járműveké, amelyeknek reális esélyük lehet a piaci sikerre. Ugyanakkor a terület presztízskutatás, annak előkészítése, hogy vevőik hamarosan igényelhessenek hibrid hajtású eszközöket.

Pintér István szólt arról is: pozitív döntés esetén a Rába Fejlesztési Intézetben (RFI) kezdődhetnek meg a hibridkutatások, ahol már most is jelentős mechatronikai fejlesztések folynak.

"A személygépkocsikhoz hasonlóan a haszonjárműveknél is egyre nagyobb intelligencia költözik a szerkezetekbe" – jegyezte meg, utalva arra, hogy – működésük optimalizálása érdekében – kiugróan magas ezek aránya egyik fő piacukon, a traktorokban. Egy ilyen példa a nagy teljesítményű erőgépek és futóműveik olajozási rendszereinek optimalizálása.

Az elnök-vezérigazgató kitért arra is: a jelenleg mintegy húsz mérnökkel dolgozó RFI-ben végzett munka bő kétharmada a megrendelők igényeinek kielégítésére szolgáló alkalmazott kutatás-fejlesztés, a fennmaradó hányadban szakembereik a vállalat saját innovációs elképzeléseit próbálják meg átültetni a valóságba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenhatos ajándék a Xántusnak

Ötvenhatos mártír nővérével, valamint forradalmi tevékenysége miatt elítélt férjével kapcsolatos… Tovább olvasom