Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Hiányzó papírok, elmaradt jövedelmek

"Korábban arról kaptam információt, hogy az OEP-nél 2012. augusztus 15-én még be voltam jelentve, a napokban viszont kiderült, hogy majdnem egy évre visszamenőleg kiléptettek az OEP-től. Engedhetik, hogy a munkáltató ilyet tegyen?" - írja olvasónk.

Olvasói kérdés

Volt munkáltatómnál, egy kft.-nél 2011. szeptember 6-án dolgoztam utoljára, de csak 2012 áprilisában tudtam megszüntetni munkaviszonyomat rendkívüli felmondással.

A hatóságok sem tudtak nekem segíteni, csak felszólításokat küldtek volt munkáltatómnak.

A munkaügyi bíróságra adtam be panaszomat és tanácstalan vagyok, még nem tűzték ki a tárgyalás időpontját. Érdemes a munkaügyi bíróságon továbbra is fenntartani a keresetemet?

Volt munkáltatóm a mai napig nem tett eleget kötelezettségeinek, nem adta oda a dokumentumokat, amiket munkaviszony megszűnésekor ki kell adni. Lett volna álláslehetőségem, de mivel a papírjaimat nem kaptam meg, így nem vettek fel.

Korábban arról kaptam információt, hogy az OEP-nél 2012. augusztus 15-én még be voltam jelentve, a napokban viszont kiderült, hogy majdnem egy évre visszamenőleg kiléptettek az OEP-től. Engedhetik, hogy egy munkáltató ilyet tegyen?

Ha azt akarja elérni olvasónk, hogy megbüntessék volt munkáltatóját, mert vélhetően szabálytalanul járt el azzal, hogy nem adta ki a felmondás után a dolgozó papírjait, akkor elég a szakhatóságoknál, például a munkaügyi felügyelőségnél bejelentést tennie.

Ha kártérítési igényét akarja érvényesíteni, mivel a hivatalos iratok hiányában nem tudott elhelyezkedni, nem tudott pénzt keresni, akkor bírósághoz kell fordulnia, peres eljárást kell kezdeményeznie.

Munkaügyi szakértőink ezt javasolják neki, mert nem csak elmaradt bérét követelheti, amit nem fizetett ki neki volt munkaadója. Az anyagi hátrány okán is pénzt kérhet, mivel jövedelemszerzését a felmondás után akadályozták. Arra persze valószínűleg várnia kell, míg kitűzik a tárgyalás időpontját.

Felhívták ugyanakkor az érdekvédők arra is a figyelmet, hogy a rendkívüli felmondást indokolni kell. Mivel ezúttal a dolgozó mondott fel, neki kell ezt megtennie. Munkavállalói rendkívüli felmondásra adhat okot a bérfizetés elmaradása.

A társadalombiztosítás (OEP) esetében pedig arról lehet szó, hogy a munkaadó a bejelentett időszakra nem fizette a járulékot, ezért már nem vonatkozott a dolgozóra a biztosítás.

A munkaügyi tanácsadásban a Kisalföld partnere a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ). Tisztségviselőik – Molnár Ákos és Potyondi Antal – adnak válaszokat.

Olvasóink írták

  • 2. Goldmund 2012. október 31. 15:10
    „Én meg azt gondoltam, egy szcientológus hátterű iskolában vagy pénzügyi szolgáltatónál dolgozott.”
  • 1. Pancserr 2012. október 30. 21:52
    „Barchobázhatok? Hadd találjam ki melyik munkáltatóról van szó. Csak nem megint az M és N agrár Kft-ről, vagy az Extra PIg-ről? Ott voltak ehhez hasonló praktikák....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három év, öt egynemű pár

Megyénkben mostanáig öt azonos nemű pár jelent meg anyakönyvvezető előtt. Tovább olvasom