Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Hetvenmilliárd érkezett Győrbe

˝A cél a nulla százalékos munkanélküliség˝ - szögezte le Borkai Zsolt győri polgármester.
„Az októberi önkormányzati választás egyik célja, hogy folytatni tudjuk a nyolc éve megkezdett munkát" – jelentette ki Borkai Zsolt győri polgármester (Fidesz–KDNP) szerdán sajtótájékoztatón, amelyet a 3,2 milliárd forintos állami támogatásból épülő győr-szigeti uszodánál tartottak. A politikus azt hangoztatta, hogy Magyarország mellett Győr is jobban teljesít, ami szerinte az önkormányzat, a cégek és az egyetem összefogásának is köszönhető.

„Az ipari park fejlesztése azt mutatja, hogy van még potenciál. Nálunk már sokszor nem az a feladat, hogy munkahelyet teremtsünk, hanem hogy megtaláljuk az elegendő számú munkaerőt. A cél a nulla százalékos munkanélküliség" – szögezte le. Hozzátette: Győr többek között a gépgyártásban, a járműiparban és az idegenforgalomban hazánk egyik motorja.

Simon Róbert Balázs alpolgármester, országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) kijelentette: 2010 óta korábban sosem látott összeg, 70 milliárd forint európai uniós és kormányzati támogatás érkezett Győrbe, beleértve minden szereplőt, így az önkormányzatot, az egyéb intézményeket, a cégeket és a civil szervezeteket. Megemlítette, hogy a kormány a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiához szükséges beruházásokat 9,6 milliárd, a multifunkcionális csarnok építését 4,9 milliárd forinttal támogatja. A Baross híd felújítására 1,4 milliárd, a lüktető belváros programra egymilliárd, az újvárosi rehabilitációra 1,3 milliárd, az Audi-iskola bővítésére pedig 1,2 milliárd forint segítség érkezett vagy érkezik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az orvosi kezeléstől megijedve "lépett meg" egy fiú a győri kórházból

A fiú elmondta, hogy nagyon megijedt a rá váró orvosi kezeléstől, ezért vette fel a… Tovább olvasom