Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Hetvenkilencmillió szennyvízcsatornára

Tényő és Győrszemere közös pályázata 79 millió forintot nyert a helyi szennyvízcsatorna-rendszer kiépítésére, az összegyűjtött szennyvíz elvezetésére.

A téti szennyvíztisztító telep korszerűsítése és bővítése is benne van a projektben.

Befejeződtek a terület-előkészítési munkálatok, illetve elkészültek a lőszer-mentesítési, régészeti, talajmechanikai tanulmányok, így hamarosan kezdődhet annak a szennyvízcsatorna-rendszernek a kiépítése, amelynek megvalósításához Tényő és Győrszemere közös pályázata 79 millió forintot nyert a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében.

Varga Gábor tényői, Horváth Gyula győrszemerei polgármester, valamint Hermann Judit koordinátor sajtótájékoztatón ismertette a projekt részleteit.

Elhangzott, hogy a megvalósulás várható összköltsége több mint 2 milliárd forint, amelyből – kedvező feltételek esetén – 15 százalékot kell az érintett településeknek finanszírozni. A többit az unió és a magyar állam biztosítja. A résztvevők elmondták: az előkészítő munkálatok folyamatosan haladnak.

Elkészült a környezeti hatásvizsgálat, a csatornahálózat műszaki terve, befejeződtek a községek kül- és belterületén a közutak és a közterületek geodéziai felmérései is.

Megkezdődött a lakossági hozzájárulások befizetése. A finanszírozási összeg tavaly decembertől terheli a tényőieket és a győrszemereieket, mértéke 2900 forint 100 hónapon keresztül.

Elhangzott, hogy a projekt tartalmazza a téti szennyvíztisztító telep korszerűsítését és bővítését is, amelynek megvalósulásához Győrszemere és Tényő Téttel és Gyömörével, a szennyvíztisztító telep tulajdonosaival társulást hoz létre.

Olvasóink írták

  • 1. szocdem 2010. március 05. 13:21
    „Nem rossz!

    A lakosok a portájuk előtti 20 méter csatornáért fizetnek 290 ezret, a szembe szomszéd ugyan annyit, ez már 580 ezer Ft/ 20 méter. Igen ám, de ez csak sz összeg 15%-a. A valós bekerülés tehát 100/15*580 000 = 3, 866 millió Ft/20 méter csatorna..
    (én a töredékéért is simán megépíteném)
    No ehhez viszont már gyomor kell, hogy ezt a pofátlan lopást még reklámozzák is....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több a beteg, de nem az influenza a ludas

Jelentősen emelkedett a betegek száma, ezúttal nem az influenzaszerű tünetekre, hanem részben a… Tovább olvasom