Kisalföld logö

2018. 07. 15. vasárnap - Henrik, Roland 16°C | 28°C Még több cikk.

Hétvégi programözön

Izgalmas programok várják régiószerte a kikapcsolódni vágyókat. Kalandra fel!

Kiállítás

Győr - Kissné Sipos Lídia festőművész kiállítását péntek délután 5 órakor nyitják meg a József Attila Művelődési Házban (Móra F. tér 1.). Október 22-ig látogatható.


Nyomdászévadnyitó

Győr - A Győri Nyomdászok Baráti Köre csütörtök délután 5 órától tartja évadnyitó összejövetelét a volt Széchenyi Nyomdában (Kálvária u. 1–3.).

Szakmai látogatás

Győrújbarát - A Ménfőcsanaki Kertbarátkör következő foglalkozását pénteken tartja Győrújbaráton Horváth János gombatermesztőnél. Indulás délután 3 órakor a Bezerédj-kastély elől, busszal.

Jobbnál jobb programok várják az érdeklődőket pénteken >>

Szüreti felvonulás és mulatság

Abda - A régi hagyományokat felelevenítve idén is megrendezi az Abdai Lovas Egyesület a lovas, táncos, dalos szüreti felvonulást a falu utcáin. Október 2-án, szombaton 13 órakor a községháza elől indul a menet és az elmúlt években megszokott útvonalon halad. A résztvevők szívesen fogadják, ha jó szokás szerint az útba eső lakók és vendéglátóhelyek hagyományosan megkínálják őket étellel, itallal. Este, 20 órától zenés mulatság várja az érdeklődőket a Lóbarát Vendéglőben.


Alkotmányozás mai helyzete

Győr - A Magyar Évezredek előadássorozat programjaként péntek este 6 órakor Dr. Tóth Zoltán József: tart előadás az alkotmányozás mai helyzete címmel a Petőfi Sándor Művelődési Házban (Árpád út 44.).


Kiállítás, könyvbemutató

Győr - Rónaszéki Linda képzőművész kiállításának megnyitója, valamint "Mese a zoknisfiókból" című könyvének bemutatója péntek este 6 órakor kezdődik a VOKE Arany János Művelődési Házban (Révai u.5., Hotel Szárnyaskerék épülete). A kiállítást megnyitja és a könyvet bemutatja Torjay Valter festőművész, művészettörténész. A kiállítás november 16-ig látogatható.


Táncház

Győr - A Matokabinde együttes magyar népzenei táncháza péntek este 8 órakor kezdődik a VOKE Arany János Művelődési Házban (Révai u.5., Hotel Szárnyaskerék épülete).


Múzeumi tanösvény

Győr - A Városi Művészeti Múzeum szombaton „Múzeumi tanösvényre" várja látogatóit, melynek során az intézmény hat műemléképületben öt állandó és öt időszaki kiállítást mutat be. Az erre az alkalomra az érdeklődők az elkészült múzeumi tanösvény füzettel (a füzetet az Esterházy-palotában kaphatják kézhez az érdeklődők) 10–17 óra között sétálhatnak körbe a győri belvárosban a múzeumépületek között. Az értékelés 15-17 óra között történik, de már 10 órától teljesíthető a tanösvény.

Izgalmas programok várják a kikapcsolódni vágyókat szombaton >>

Nemzetiségi Kórustalálkozó

Győr-Szabadhegy - A Német és Európai Kulturális Közhasznú Egyesület szervezésében szombat délután 3 órától rendezik meg a II. Nemzetiségi Kórustalálkozót a József Attila Művelődési Házban (Móra F.tér 1.).


Nagycenki Füzetek

Nagycenk - A Nagycenki Füzetek 4. kötetének (Képek Nagycenk múltjából. Válogatás Keszei Dénes fotógyűjteményéből) bemutatóját pénteken este 6 órakor tartják a Széchenyi István Általános Iskolában.


Ünnepel az iskola

Sopron - A Nyugat-magyarországi Egyetem Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola és Kollégium fennállásának 125. évfordulóját ünnepli. Pénteken 10 órakor a Gyermek- és Ifjúsági Központban lesz az ünnepség, továbbá fafaragó-kiállítás nyílik a Torony Galériában (Szent György u. 14.), 2 órakor kopjafaavatást tartanak az iskolában (Szent György u. 9.), majd megkoszorúzzák dr. Tuskó László emléktábláját.


CD-bemutató

Fertőd - Október 1-jén, pénteken, a zene világnapján a fertődi Esterházy-kastélyban este 6-kor mutatja be a J. Haydn Zeneiskola „A furulyamuzsika" című CD-jét. Közreműködik a Fontegara blockflöteegyüttes. Az eseményen adják át az Esterházy Pál-díjat is.


Winkler-könyvbemutató

Sopron - Winkler András Másvilági fogadó című új verseskötetének bemutatóját rendezik a Templom utcai Erdészeti Múzeumban pénteken délután 5 órakor.

Vasárnap is izgalmas programok várják az érdeklődőket >>

Idősek napja átadással

Lébény - A helyi idősek klubját ünnepélyes keretek között péntek délután fél 2-kor adják át. A községi idősek napjának az önkormányzat és a Vöröskereszt helyi szervezete rendezésében a tornaterem ad otthont, ahová a falu 70. életévét betöltött lakosait várják pénteken délután fél 3-ra.


Csángó táncház

Mosonmagyaróvár - Csángó táncháznak ad otthont péntek este 8 órától a Flesch Károly Kulturális Központ moldvai és gyimesi zenékkel. Élő zenével várja az érdeklődőket a Serény Magyarok népzenekar.


Alakformáló és stepkondi

Mosonmagyaróvár - A Fehér Ló Közösségi Házban csütörtök reggel fél 9-től kezdődik az alakformáló torna, míg este 6 órától stepkondi-foglalkozás indul. Ugyanekkor kezdődik a női jóga is.


Majoroki búcsú

Mosonmagyaróvár - A Majoroki Kör Egyesület két napos rendezvényt szervez a Szent Ferenc tiszteletére emelt nemrégiben felújított kápolna búcsúnapjához kapcsolódva. Október 2-án, szombaton kezdődik a rendezvény a volt Járkovich borozó udvarán és a lezárt Hadirokkant utcában . Kirakodó vásár, gyerek programok, körhinta, pecsenye sütő és egyéb látványosságokkal. Délután 3 órától a színpadon és a rendezvénysátorban Mofém Fúvószenekar, majd a Majoroki Nyugdíjas Klub és a Levéli Harmonikások lépnek fel. Este 6 órától a Koktél zenekar, 10-től nosztalgia diszkó várja vendégeket.

A vasárnapi szentmisét 10 órától a kápolna előtti területen Adamát Lajos atya mutatja be. A szertartás után a Majoroki Kör üdítővel és pogácsával kínálja az odalátogatókat.

Ide kattintva a régió kiemelt rendezvényei közt böngészhet >>

Idősek napja

Csorna - Csütörtök délután öt órától a Hunyadi János Gimnázium aulájában tartják az idei idősek napi rendezvényt. A vendégeket Gergely Róbert szórakoztatja.


Tanári hangverseny

Csorna - Tanári hangversenyt rendeznek a Kerényi György Művészeti Iskola dísztermében október 1-jén, pénteken este hat órától. A belépés díjtalan, de az intézmény szívesen fogad adományokat a művészeti alapítvány javára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új körforgalom épül Győr-Szabadhegyen

Az Erfurti–Jereváni út találkozásában egy 34 méter átmérőjű körforgalom épül, a Konini úton… Tovább olvasom