Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Hétvégi programok: aratófesztiváltól a horgászversenyekig

Hétvégi programok Győr környékéről, a Rábaközből és a Szigetközből.

Aratófesztivál Szilban

A község aratóünnepet rendez július 2-án, szombaton.
Délelőtt fél 10-től az iskolások parasztolimpián versengenek a falusi élet mindennapjairól. Délután 2 órától az aratókat áldják meg a templomban, majd megkezdődik az aratóverseny nyolc aratóbanda részvételével. A programot népzenei, táncos bemutatók, kézműves-kirakodóvásár s aratófelvonulás kíséri este 6-kor. Hét órától gazdaköszöntő dalcsokor, nyolctól gálaműsor zárja a napot nemzetközi táncgála kíséretében.

Falunap Bakonyszentlászlón
Július 2-án, szombaton rendezik a hagyományos bakonyszentlászlói falunapot a Vak Bottyán parkban. A program: 16.00: köszöntő (Sebestyén Vince polgármester). 16.15: rézfúvós zenekar (Hangfestő Művészeti Iskola, Bakonyszentlászló). 16.25: a bakonyszentlászlói óvodások műsora. 16.35: a bakonyszentlászlói iskolások műsora. 16.55: rendőrségi kutyás bemutató, modellezőbemutató (repülő, autó). 17.25: a bakonyszentlászlói ugrókötelesek műsora. 17.55: színpadon a téti Evita hastánccsoport. Közben 18 órától: vacsora (pörkölt, 300 forint/adag). 18.25: a Bakonyszentlászlói Dal- és Nótakör (felvételünkön) műsora. 19.25: Venczel-Kovács Zoltán (Győri Nemzeti Színház) műsora. 19.55: a Csóti Mini Sztárok énekelnek. 21.00–3.00: bál a Sramli duóval. Július 3-án, vasárnap a László-napi búcsú alkalmából bál lesz, amelyen Kubicsek Rudolf zenél.

Harcsafogó verseny Szárföldön
A szárföldi horgászegyesület harcsafogó versenyt rendez a babóti tavon július 2-án (szombaton). A verseny este 6 órától vasárnap reggel 6-ig
tart. Nevezés a helyszínen szombat délután 4 órától. Bővebb infó: 70/211-9769.

Horgászbajnokság Gyirmóton
A sporthorgász-egyesületek megyei szövetsége egyéni bajnokságot rendez a Czigány István és Czigány Jenő nevét viselő emlékversenyek keretében felnőtt, ifjúsági és női horgászoknak. Az első fordulóban a Czigány István-emlékverseny vasárnap reggel 9 órakor kezdődik Győr-Gyirmóton, a Malom-ároknál. A versenypálya kialakításához előzetes nevezést holnapig fogadnak el a rendezők a megyei szövetség irodájában (tel.: 96/524-988). A felnőttek létszámát 40 főben maximálták, a női és ifjúsági részvétel nincs korlátozva. Regisztrálásra vasárnap reggel fél 7-ig kell jelentkezni. A sorsolás a helyszínen 6 óra 40 perckor lesz. A verseny 9-től 12 óráig tart.

Ügyességi lovasversenyt rendeznek  gyerekeknek
A Dunakiliti Lovas Klub idén második alkalommal rendezi meg gyermek ügyességi lovasversenyét. Július másodikán a helyi lovaspályán délelőtt fél tízkor kezdődik a megmérettetés, nevezni előtte a helyszínen lehet. A versenyszámok között kezdő és haladó ügyességi viadal szerepel. Ezeken a pályákon a kis lovasok különböző alakzatban lerakott rudakon és bóják között teljesítik a pályát.
Lesz két díjugrató versenyszám is, 70 és 80 centiméter magasságú akadályokon, ahol a bátrabb, tapasztaltabb versenyzők mérhetik össze tudásukat. A verseny megtekintése ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Orgonakoncert Győrben
07. 03., VASÁRNAP
Szentlélek-templom, 18.00
Ruppert István (orgona) és Jakab Tímea (ének) hangversenye. A 200 évvel ezelőtt született Liszt Ferenc – minden idők legnagyobb zongoristája és a legnagyobb magyar zeneszerző – élete tele volt sikerekkel, de személyes tragédiákkal is. Három gyermeke közül kettő fiatalon meghalt: gyermekeinek elvesztése okozta fájdalmát gyönyörű orgonaművekben
és orgonakíséretes dalokban örökítette meg. A koncerten ezekből a művekből ad válogatást a két győri művész. A belépés díjtalan.

Élmények Lipóton
Minden szombaton és vasárnap 14 órakor a lipóti termál- és élményfürdő területén felállított színpadon változatos műsorok és előadások szórakoztatják vendégeinket.
07. 02., SZOMBAT
FUEGO DE LA SALSA, GALAXY R RC
07. 03., VASÁRNAP
CAPOIERA BRACOS FORTES, ARÁBIA-HASTÁNCSHOW

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eláztatták a győri színház nagyszínpadát!

Rendkívül látványos és ritkán tapasztalható élményben lehetett része ma a győri színház dolgozóinak.… Tovább olvasom