Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Hétvégi programkavalkád

Az esős idő ellenére is remek programok, érdekes rendezvények várják a kikapcsolódni vágyókat szerte a régióban.

Előadás

Győr - "Az allergia gyógyítható" címmel dr. Kiss-Solingen Attila intézetvezető főorvos tart előadást péntek este 6 órától a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban (Czuczor Gergely u. 17.).

Ahová érdemes bulizni menni >>

Szüreti mulatság

Ménfőcsanak - Péntek délután 4 órakor kezdődik a Ménfőcsanaki Szüreti Mulatság a Bezerédj-kastélyban. A programban zenés-táncos szüreti felvonulás lesz lovas kocsikkal, lovasokkal, fúvószenekarral, néptáncosokkal, zenészekkel. A helyszínen borkóstolókkal, bográcsban főtt ételekkel és borkorcsolyákkal várják az érdeklődőket.


Felavatják a bázisovit

Győr - A bázisovi avatóünnepsége péntek délután 3 órakor kezdődik az Erzsébet Ligeti Óvodában (Magyar u. 4.). A rendezvény keretén belül családi délutánra várják az érdeklődőket. Az eseményen felavatják a „Magyar Vöröskereszt Bázisóvodája" kitüntető cím viselésére jogosító táblát.

Izgalmas programok várják a szórakozni vágyókat pénteken >>

Kiállítás

Győr - Absztrakció–3D címmel péntek délután 5 órakor nyitják meg Radosza Attila, Somody Péter, Tolnay Imre kiállítását a Városi Művészeti Múzeum szervezésében a Napóleon-házban.


Táncházak

Győr - Táncház lesz péntek este 6 órakor Szita Zoltánnal a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár klubjában. A Cserefa együttes moldvai táncháza ugyancsak holnap este 8 órakor kezdődik az Arany János Művelődési Házban.


Újváros szolgálatáért

Győr - Az Öt Templom Fesztivál keretén belül péntek délután fél 5-kor adják át az "Újváros szolgálatáért" díjat az evangélikus Öregtemplomban. A kitüntetést idén Szili Margit, a Kossuth Lajos Általános Iskola nyugalmazott igazgatónője kapja.


Nádorvárosi Nyugdíjasklub

Győr - A Nádorvárosi Nyugdíjasklub péntek délután 3 órától tartja az új félév első összejövetelét a Városi Könyvtárban (Herman O. u. 22.).


Alapellátási Szabadegyetem

Győr - Az Alapellátási Szabadegyetem soron következő előadása szombat reggel 8 órakor lesz a városháza dísztermében.

Az előadások témái: onkológia, pszichoszomatikus betegségek, neurológia, bőrgyógyászat és reumatológia. A tesztvizsgára reggel 10 óráig lehet jelentkezni, melynek kitöltésével 16 kreditpont szerezhető.

Szombaton is érdekes rendezvények várják a kikapcsolódni vágyókat >>

Lovas verseny

Abda - Gyermek ügyességi lovas versenyt rendeznek szombaton Abdán délelőtt 10 órától. A nevezés már 9 órakor megkezdődik, nevezni gyermek ügyességi kezdő, haladó, és ugró, valamint felnőtt amatőr, és veterán kategóriákban lehet. Nevezési díj: 1500 /Ft/futam.


Német Nemzetiségi Kultúrfesztivál

Győr - Győr Megyei Jogú Város Német Önkormányzata Német Nemzetiségi Kultúrfesztivált rendez szombaton a Kovács Margit ÁMK-ban délután 4 órától. Az esemény keretében megyei harmonika találkozót is tartanak délután fél 2-től a Széchenyi téren.


Koncert

Győr - Az Újvárosi esték programsorozat keretében Szarka Gyula (Ghymes Együttes) ad koncertet szombaton az Újvárosi Művelődési Házban.


Kiállítások

Győr - Borbély Károly "Életfa" című kiállítását szombat este 6 órakor nyitják meg a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. A kiállítás október 7-ig tekinthető meg. Kelemen Zénó szobrászművész önálló kiállítását holnap délután 5 órakor nyitják meg a Városi Művészeti Múzeum Váczy Péter-gyűjteményben (Nefelejcs köz 3.).


Kulturális Örökség Napjai

Győr - Kulturális Örökség Napjai (szeptember 18-19) elnevezésű program keretében a Városi Művészeti Múzeum műemléképületeiben a család minden tagjához szóló, ingyenes programokkal várják az építészet és a művészettörténet iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. A programsorozat részeként ingyenes épületlátogató hétvége lesz Ménfőcsanakon is az Unger-féle szikvízüzemben (Győzelem u. 20.) szombaton és vasárnap 16–18 óra között.


Bogyó és Babóca

Győr - A mozifesztivál 2010 kertében szombaton és vasárnap Bogyó és Babóca matinéval várja a Hrabal mozi a mesekedvelő gyerkőcöket és szüleiket. Az előadások mindkét nap délelőtt 10 órakor és negyed 12-kor kezdődnek. Kedvezményes jegyár 500 forint.


Festménykiállítás

Győr - Életfa címmel nyílik kiállítás Borbély Károly festőművész képeiből a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban (Czuczor utca 17.). A tárlatot szeptember 18-án, szombaton 19 órakor Székely Zoltán művészettörténész nyitja meg. Zongorán közreműködik Váray Tamás. A képek október 7-ig láthatók, hétköznapokon 14 és 18 óra között, hétvégenként az intézmény nyitva tartása szerint.


Rábca-menti fesztivál

Abda - A IV. Rábca Menti Kulturális Örökségünk Fesztivált a Holt-Rábcáért Egyesület szervezi meg szeptember 17-én és 18-án. Ma 9-től 10-ig kisvonatozhatnak az óvodások, utána motorcsónakázásra, lovas kocsizásra, szalonnasütésre nyílik lehetőség a Dobsa téren az iskolásoknak is. Szombaton ugyanitt 6.30-kor kezdődik a horgászverseny. A sportpályán 9-től főzőverseny, pálinkakóstolás, gyermek ügyességi lovasverseny, különböző bemutatók, zenés, énekes, táncos előadások lesznek, egész délután is. A Dunaszegi Színjátszókör 17 órától adja elő a Made in Hungaria című darabját.

Vasárnapra is kalandos programok ígérkeznek >>

Megnyitották a Cartoon Forumot

Sopron - A Petőfi téri rendezvénysátorban szerdán ünnepélyesen megnyitották a Magyar Cartoon Forumot, a televíziók, animációs produkciók, forgalmazók, videokiadók, internet- és mobilszolgáltatók nemzetközi rendezvénysorozatát, amelyre huszonkilenc országból érkeztek résztvevők. A fórum péntek délutáni programjában a Carton Tributes 2010-es győzteseit hirdetik ki, míg este 7-kor a fertőrákosi Barlangszínházban osztják ki az animációs műfaj Oscar-díjának tekintett Cartoon d’Or 2009-es díjait. A Petőfi téri Pedagógusok Művelődési Házában ma és pénteken is reggel 9-től, illetve este 7-től nyilvános és ingyenes vetítéseket tartanak.


Nikolics-emlékülést tartanak

Sopron - Az Arany Kígyó gyógyszertár 100 éves fennállása alkalmából Sopron híres gyógyszerésze, Nikolics Károly tiszteletére kétnapos emlékülést tartanak. A program pénteken este 7-kor a Fő téren Nikolics Károly emléktáblájának megkoszorúzásával kezdődik. Közreműködik a Fuvolaszó együttes. Az emlékülés másnapján a megyei gyógyszerésztársaságok rendezésében szakmai előadásokat tartanak délelőtt 10-től a Pannonia M. Hotelben, ahol az Arany Kígyó gyógyszertár száz évéről filmet is bemutatnak. A 15 órakor kezdődő kulturális programot követően 16 órakor ifjúsági fórumon mutatkoznak be a fiatal gyógyszerészek az őket érdeklő tudományos témákkal.


Énekestalálkozó

Zsira - Szeptember 18-án közös imára, találkozásra, együtt gondolkodásra várják az egyházmegye fiatalságát a VI. Nyugat-Győr Egyházmegyei Énekes Ifjúsági Csoportok Találkozójára, Ifjúsági Zenei Találkozóra a szervezők. A találkozónak a zsirai Szent Lőrinc-templom ad otthont. Az énekesek 12 órára érkeznek, ezt követően egész délután zajlanak a programok. A 18 órakor kezdődő gitáros szentmisét dr. Veres András, a szombathelyi egyházmegye püspöke mutatja be.


Átadások Bágyogszováton

Bágyogszovát - Szeptember 17-én, pénteken délelőtt fél tízkor adják át ünnepélyesen a szováti falurészen elkészült új közparkot és játszóteret. Ugyanekkor tartják a felújított napközi otthonos óvoda átadási ünnepségét is.


Egészségnap

Rábapordány - Egészségnapot rendeznek a községben csütörtök délután három órától az iskola épületében. Előadást tart dr. Ballagi Farkas szakorvos az egészséges életmódról délután négy órától. A programban szerepelnek még ingyenes szűrések, a dohányzásról leszoktató biorezonanciás kezelés (előzetes bejelentkezést igényel a 06-30/416-2592-es telefonon), Bemer-terápia, nyirokmasszázs-kezelések. Kiállításokat is láthatnak az érdeklődők, és megrendezik a „Felnőtten is egészségesen" vetélkedőt gyerekeknek. A legkisebbek rajzpályázaton is részt vehetnek.

Ide kattintva a régió kiemelt rendezvényei közt böngészhet >>

Templomtörténet

Darnózseli - 1930-ban épült a község temploma. A nyolcvanéves évforduló alkalmából templomtörténeti kiállítás nyílt dr. Karácsony István helytörténész közreműködésével. A kiállítás megtekinthető szeptember 18-tól 26-ig a szentmisék után, valamint búcsúvasárnap délelőtt háromnegyed 9 és 11 óra között.


A kölyök a Fleschben

Mosonmagyaróvár - A Flesch Károly Kulturális Központban pénteken és szombaton délután 5 órától Major Tamás rendezésében tekinthető meg A kölyök című musical. A XX. század nagy nevettetőjének, Charlie Chaplinnek az egyik leghíresebb némafilmje a The Kid – A kölyök került a vászonról színpadra. Az 1920-as években játszódó történet egy csavargó és egy magára hagyott kisfiú különös barátságáról mesél. A kölyökben az író-rendező életében bekövetkezett családi tragédia – első gyermeke korai halála – miatt érzett bánatát és el nem mondott, de megélt apai érzéseit fogalmazta meg. A megható történetek mellett humor is fűszerezi a musicalt. Sikere a szövegíró Bradányi Iván, a drámaíró Pozsgai Zsolt és a zeneszerző Nagy Tibor közös munkáját dicséri. Főszerepben: Kurucz Róbert, Stefán Emil és Nagy Adrián.


Termény- és virágkiállítás

Mosonmagyaróvár - A Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre szervezésében a Flesch Károly Kulturális Központban termény- és virágkiállítás nyílt, mely szeptember 18-ig tekinthető meg.

Máriakálnok - Kertészeti terményekből és virágokból nyílik tárlat a művelődési házban ma este 6 órakor. A kiállítás szeptember 18-ig látogatható 9-től és 12 óráig, valamint délután 2 órától este 7 óráig. A szervezők még várják azokat, akik másoknak is megmutatnák különféle termékeiket (gyümölcs, zöldség, virág, dísznövény, befőtt, savanyúság).

"A legfinomabb máriakálnoki sütemény" címmel versenyt és kiállítást is hirdetnek, melynek leadási határideje ma délután 4 óra. Továbbá a máriakálnoki Leszkó Réka alkotásaiból a településről és környékéről természetfotó-kiállítás is nyílik, a felvételek szeptember 27-ig láthatók az intézményben.

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri fodrászüzletből lopott: 50 ezer forintot és hitelkártyát zsákmányolt

Fodrászüzletben egy zárt női táskából készpénzt és hitelkártyát lopott egy ismeretlen tettes… Tovább olvasom