Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Hétvégi programkavalkád

Süssön a nap, vagy essen az eső, a Nyugat-dunántúli régióban számos izgalmas program várja a hétvégén.

Kézműves-foglalkozás

Győr - Kézműves-foglalkozás lesz az újrahasznosítás jegyében péntek délelőtt 10 órától a Gyermekek Házában.


Csak egészségesen

Győrszentiván - Óvd a természetet, élj egészségesen címmel a Kincskereső Pedagógiai SKE rendezvénysorozatot szervez. Az első előadás pénteken délután 3 és 6 óra között lesz a Kincskereső Egyesület házában (Egysori u. 9.). A délután folyamán lesz játék, kézműves-foglalkozás, ökobusz, majd 5 órától az egészséges táplálkozásról tartanak előadást.


Fúvósok találkozója: harsogni fog Győr

Győr - Vasárnap a megyeszékhelyt valósággal ellepik a fúvószenekarok. Az ország legnagyobb ilyen találkozóját a 70 esztendős Rába Koncert-fúvószenekar szervezte meg. A program reggel 10 órakor a zenekarok felvonulásával kezdődik a megyeháza épülete mellől a Baross út–Kazinczy u.–Széchenyi tér útvonalon. Ezt követően a mintegy 300 fúvószenész közösen magyar indulókat játszik. A Széchenyi tér ódon falai a Szentgotthárd, a Juventus, a Kühne, a Mosonszentmiklósi, a Téti Ifjúsági, a Bányász Fesztivál Koncert, a Jóka és természetesen a Rába Koncert-fúvószenekar játékától lesz hangos egész nap. Rossz idő esetén a zenekarok délután a PÁGISZ és ÁMK-ban lépnek fel.

Érdekes programok várják pénteken megyeszerte >>

Falunapok és német nemzetiségi napok


Ágfalva - Falunapokat és német nemzetiségi napokat rendeznek Ágfalván a hétvégén. A program pénteken 3 órakor a Váci-iskola festészet tanszakos diákjainak kiállításával kezdődik. Szombaton az Ágfalvi Fúvószenekar fennállása 140. évfordulóját ünneplik: délután 3-kor mazsorettes és vendégzenekaros felvonulás lesz a Március 15. térről. A délutáni-esti programban – 20.30-kor – fellép Szűcs Judith, és rendeznek bált is. Vasárnap reggel 9-től határ menti nemzetközi gyermekfocitorna lesz, délután pedig folklórműsor szórakoztatja a közönséget a Fő utcai rendezvénysátorban.


Textilvarázs

Sarród - Kaplony Éva iparművész Textilvarázs című kiállítására várják az érdeklődőket a Ferenczi művelődési házba. A tárlatot Rujavecné Ferenczi Katalin táborvezető nyitja meg pénteken délután 5 órakor. Közreműködik Barcza Bea zongorán és Bencze Anna gordonkán. A kiállítás július 1-jéig díjmentesen látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.


Távcsöves bemutató

Sopron - A Stella Sopron, a Magyar Csillagászati Egyesület helyi csoportja pénteken este 9-től távcsöves bemutatót tart a harkai platón. Napnyugta után a Hold sarlója mellett a távcsövekkel a Vénusz, a Mars és a Szaturnusz is látható lesz. Az éjfélkor beálló – ilyentájt jellemzően rövid – teljes sötétségre már lenyugszik a Hold is, így a kitartóbbak a nyári Tejút látványában, távoli galaxisokban, csillaghalmazokban és ködökben is gyönyörködhetnek. A bemutatót csak megfelelő időjárás esetén tartják meg.


Fogyasztóvédelmi tájékoztató

Sopron - A kereskedelmi és iparkamara konzultációval egybekötött fórumot szervez a kereskedelmi és vendéglátó-ipari vállalkozások számára pénteken délután 2 órától fél 4-ig a Deák tér 14. szám alatti székházban. A programban Pőczéné Sáhó Márta, a fogyasztóvédelmi felügyelőség igazgatóhelyettese a nyári idegenforgalmi szezonnal kapcsolatos fogyasztóvédelmi ellenőrzésekről, elvárásokról tart tájékoztatót.

Ide kattintva izgalmas szombati programokat talál >>
Népek táncai a Várkerületen


Sopron - A Soproni Ünnepi Hetek felvonulása péntek délután 5-kor a Deák térről indul. A résztvevő művészeti csoportok bemutatóit a Mária-szobornál láthatják. Este 7-kor Fodor Tamás polgármester mond megnyitót a várkerületi Mária-szobornál, ezt követően a Honvéd Táncszínház „Monarchia - Népek táncai" című produkcióját láthatja a közönség. Az est a Flört együttes fellépésével zárul.

Harcsafogó verseny

Babót - A Szárföldi Horgász Egyesület harcsafogó versenyt rendez szombaton este 6 órától vasárnap reggel 6-ig az egyesület babóti horgásztaván. Nevezés a helyszínen délután 3 órától. Bővebb információ a 70/211-9769-es telefonszámon kérhető.


Falunapok sztárvendégekkel

Pásztori - Hazaváró falunapot rendeznek június 19-én, szombaton a községháza udvarán. Reggel zenével ébresztik a helyieket, nyolc órakor főzőverseny kezdődik, kilenckor palacsintasütés, tíz órától a gyerekeket várják kézműves foglalkozásokkal és az ezotéria iránt érdeklődőket. Háromnegyed tizenkettőkor lesz az ünnepélyes megnyitó. Délután egy órakor Matyi és a Hegedűs lép színpadra. Lehetőség lesz később lovaglásra, karaoke-re, három órakor bemutatkozik a Naira hastáncos csoport, öt órakor Auth Csilla szórakoztatja a közönséget. Este hatkor a Bigmause Band operettzenekar muzsikál, nyolc órakor kezdődik a tombolasorsolás, majd bál zárja a falunapot.

Bezi - Június 19-én, szombaton Bezin is falunapot tartanak. Délelőtt kilenc órakor istentiszteletre várják a vendégeket. Tíz órakor női focit rendeznek a helyi hölgyek a magyarkeresztúriak részvételével. Fél tizenegykor diákok számára egy tank kipróbálására lesz lehetőség, délben a levéli harmónikások szolgáltatják a zenét az ebédhez. Délután két órakor ismét „tankos" program kezdődik, fél háromkor a bezi néptáncegyüttes szerepel. Három órakor a helyi iskolások mutatják be a Sörény görény című előadásukat. Négykor a károlyházi citerások szórakoztatják az érdeklődőket, ötkor kutyashow, este hétkor operettgála. Nyolc órakor tartják a tombolasorlást és a talicskatoló versenyt. Kilenc órakor a sztrávendégek, Bagi Iván és Nacsa Olivér lépnek színpadra. Fél tízkor tüzijáték, majd bál zárja a rendezvényt.


Települések találkozója

Farád - A Magyarok Szövetsége július 19-én, szombaton és 20-án, vasárnap a községben rendezi meg a megyei települések kulturális és hagyományőrző találkozóját. A programok tíz órakor kezdődnek. Szombaton kézműves bemutató, íjászat, kirakodóvásár, népzene, néptánc, baranta, főző verseny és Máté Imre „yotengrit tudó embere" előadása szerepel a műsoron. Este fél kilenckor a Honfoglalás című történelmi lovas játékot láthatják az érdeklődők a Historia Hungarica Rábaközi Hagyományőrző Egyesület előadásában.

Vasárnap, a „szabadság napján" „alkotmányozás" előadás lesz, majd tehetségkutató szavaló és mesemondóverseny. Délben jó ebédhez szól a nóta, este pedig a „magyarok tüzét" gyújtják meg, melyhez az érdeklődőktől egy-egy darab fa hozzájárulását várják.

Vasárnapra is remek megyei programok ígérkeznek >>
Napközis tábor és kirándulás

Csorna - A Szociális és Gyermekjóléti Központ nyári napközis tábort szervez július 12. és 16. között, reggel nyolc órától délután négy óráig azoknak a csornai gyerekeknek, akiknek felügyeletét a szülők nem tudják biztosítani. Információ kérhető a 96/261-394-es telefonszámon, illetve az intézmény Szent István téri irodájában.

Szintén a szociális központ szervezésében kirándulásra mehetnek a gyerekek június 29-én. Elsőtől hatodik osztályig várják a diákok jelentkezését, akik vonattal utazhatnak a szombathelyi kalandparkba. Jelentkezési határidő június 23. Részleteket ugyancsak az intézmény elérhetőségein tudhatnak meg az érdeklődők.


Jótékonysági hangverseny

Mosonmagyaróvár - Jótékonysági hangversenynek ad otthont a Flesch Károly Kulturális Központ holnap este 6 órától. Közreműködik a Kühne-Mofém-Ifjúsági Zenekar tagjaiból alakult egységes zenekar. A hangverseny célja, hogy az Ifjúsági Zenekar részére egyenmellényt vásárolhassanak. Karmester: Hernádi Sándor, Farkas Mihály, Szilli Ákos, konferál Vitéz Vilmos.

Ide kattintva a régió kiemelt rendezvényei közt böngészhet >>

Aranyporosok felolvasóestje


Mosonmagyaróvár - Az Aranypor című kistérségi irodalmi lap alkotóközössége holnap délután 5 órakor irodalmi felolvasóestre várja az érdeklődőket a Bahia teaházba. L. Burda Zsuzsa, Mészely József, Nády Mária és Reisinger Attila műveikből olvasnak fel.


Kistérségi nyugdíjas-találkozó

Levél - A kistérségi nyugdíjasszervezetek hetedszerre találkoznak a helyi kultúrház mögött felállított sátorban a Mosonmagyaróvár és Környéke Nyugdíjas Egyesület szervezésében holnap délben. 12 órától tekinthető meg a jubileumi helytörténeti kiállítás. Délután 1 órakor kezdődik a szentmise a katolikus templomban, majd köszöntik a csoportokat: felkötik az emlékszalagokat községi, egyesületi zászlókra, emléklapokat adnak át az egyesületeknek és a fellépő csoportoknak. A közös ebéd után a klubok műsorral kedveskednek egymásnak.


Múzeumok Éjszakája Sopronban

Sopron - Múzeumok Éjszakája a Soproni Múzeum, a Központi Bányászati Múzeum és az Erdészeti Múzeum színes programokkal és tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket szombaton 19 órától.


Musicalcsillagok

Fertőrákos - Musicalcsillagok a fertőrákosi Barlangszínházban vasárnap, 20.30-kor. Közreműködnek: Mahó Andrea, Csengery Attila, Keresztes Ildikó, Bardóczy Attila, Galambos Lilla, Sasvári Sándor, Varga Miklós és a Bíró Band.

Sopron - Selmeci Napok a SÜH-ön szombaton
11.00 Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ
A mi Selmecünk – fotókiállítás megnyitója
16.00 Deák tér – Central Park Café
Szórakoztató kulturális program Selmecbányáról.


Bécsi-dombi amfiteátrum

Sopron - Élő sakk– Kosztümös figurák, gyakorlott kardforgatók látványos harci elemekkel játsszák el Kasparov és Karpov 1988. évi címmérkőzését. Szlovák solymászok bemutatója vasárnap 16 órától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázömlés Győrszentivánon - Galéria

Fűnyíró vágott el egy gázcsőcsonkot Győrszentivánon a Kisvasút utcában csütörtökön. Tovább olvasom