Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Hétvégi programkavalkád

Itt a kánikula, irány a szabadba! Izgalmas programok várják megyeszerte a kalandra vágyókat.


Babaruhabörze

Győr - A következő babaruhabörzére és gyermekruhavásárra szombaton délelőtt 9 órától délig várják az anyukákat és a családokat a Szent-Györgyi Albert-iskolában (volt Mayer-iskola, Bácsai u. 55.). Bővebb információval a www.minimani.hu oldalon szolgálnak.


Hamistárgybemutató

Győr - A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület hamis tárgyakat bemutató, „Hamis ígéretek, valódi veszélyek" című kiállítása tekinthető meg a Győri Általános Vásáron június 10–13-a között. A rendezvény a világszerte egyre nagyobb problémát jelentő, az autóalkatrészektől a gyógyszerekig szinte már minden terméket érintő hamisítás veszélyeire, társadalmi és gazdasági következményeire kívánja felhívni a figyelmet.

Ide kattintva izgalmas pénteki programokat talál >>
Stoma Klub


Győr - A Stoma Klub összejövetelét pénteken délután 4 órától tartja az ÁNTSZ különtermében (Jósika utca 16.).


Véradás

Győr - Kiszállásos véradás lesz pénteken 10–15 óráig a Magvassy-sportcsarnokban a Győri Általános Vásár keretében.


Táncház

Győr - Moldvai táncház lesz péntek este 6 órától Szita Zoltán vezetésével a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárban.


Kalózok és királylányok

Győrszentiván - A Kincskereső Pedagógiai Segítő Közhasznú Egyesület gyermekvigyázójában (Egysori u. 9.) kalózok és királylányok napját rendeznek pénteken reggel 8 órától.


Egyetemi nyílt nap

Győr - Időutazás címmel rendez programokat a Széchenyi-
egyetem péntek délután 4 órától. Az egyetemi karok bemutatkozása mellett lesz videodiszkó, gyermekkalandtúra, aszfaltverseny, elektrogokart, és fellép a Why Not zenekar.


Orchideák és ordasok

Sarród - Orchideák és ordasok címmel Sárosi Eleonóra porpasztellel (puha pasztellel) készített, európai orchideákat és farkasokat ábrázoló, nagyméretű rajzaiból nyílik kiállítás a Fertő–Hanság Nemzeti Park sarródi Kócsagvárában péntek délután fél 6-kor. Ajánlót mond Rujavecné Ferenczi Katalin, a sarródi Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor vezetője. A tárlat június végéig tekinthető meg.

Még jobb programok szombatra >>
Kivetítőn a foci-vb


Sopron - Élőben látható a foci-világbajnokság minden mérkőzése június 11. és július 11. között a Sopron Plaza parkolójában felállított sörsátorban. A rendezvényt egyéb kiegészítő események is kísérik.


Itt a cirkusz

Sopron - Sopronban, a Tesco melletti területen vendégeskedik a Budapest Nagycirkusz csütörtöktől vasárnapig. Az előadások hétköznap 18, szombaton 15 és 18, vasárnap 15 órakor kezdődnek. Az unió egyik legmodernebb utazó cirkusza állatok sokaságával és számos meglepetéssel várja a látogatókat. További információk a www.budapestnagycirkusz.hu oldalon találhatók.


Emléknap

Csorna - A csornai csata 161. évfordulója alkalmából városi ünnepséget rendeznek péntek délelőtt 11 órakor a Szent István téren, a Kmety-szobornál. Ünnepi beszédet mond Pavlóczki Béla tanár. A megemlékezésen közreműködnek a Csukás-iskola, valamint a Kossuth-szakiskola tanulói.


Nagy Bandó a könyvtárban

Csorna - Az ünnepi könyvhét programjainak keretében Nagy Bandó András humorista látogat a városba. Péntek délután 3 órától a városi könyvtárban verses, dalos műsort mutat be gyerekeknek. Ugyanezen a napon este hat órától felnőtteknek tart író-olvasó találkozót könyvárusítással egybekötve.


Néptáncos évzáró

Csorna - A Timaffy László Művészetoktatási Intézmény tanévzáró gálaműsort tart szombaton a Városi Művelődési Központban. Az 1–6. évfolyamosok előadása délután 3 órakor, a 7–10. évfolyamosok fellépése 5 órakor kez-
dődik.

Ide kattintva a régió kiemelt programjai közt böngészhet >>
Zeneiskolai tanévzáró

Jánossomorja - A zeneiskola tanévzáró ünnepélyének ad otthont a művelődési ház pénteken délután 5 órakor.


A Festőiskola kiállítása

Sopron - A Deák Téri Általános Iskola főépületében (Deák tér felől) nyílik június 11-én, pénteken 17 órakor a Deák téri Szabadkézirajz-, és Festőiskola kiállítása. Köszöntőt mond Kovács László iskolaigazgató, a kiállítást megnyitja: Tranta Julianna festőművész, közreműködik: T. Horváth József és Horváth Ábel.


Véradás

Sopron - A Magyar Vöröskereszt és a Vérellátó Intézet véradásra várja Sopron segítőkész lakosait június 11-én, pénteken 13-19 óráig a Tesco áruházban.


Kulturális program

Fertőhomok - A horvátországi Januševec és a fertőhomoki Kajkavci kultúrcsoport közös fellépésére várják az érdeklődőket június 12-én este 18 órakor a helyi kultúrotthonban.


Smink nélkül

Sopron - A Smink nélkül sorozat vendége Gregor Bernadett színésznő lesz június 12-én, szombaton 19 órától a Hotel Sziesztában.


Nyári indián tábor

Fertőszentmiklós - Nyári indián tábort szerveznek június 28 – július 9-ig alsó és felső tagozatosok részére naponta 8–16 óráig. A tábor helyszíne: Ifjúsági és Szabadidő Központ (Szent István u. 20-21.)


Juniális

Abda - Zenés, táncos, gyermekprogramokban gazdag falunapot tartanak június 13-án, vasárnap a sportpályán. Lehetősége lesz a helyieknek főzési tudásuk bemutatására is. A rendezvény reggel 8-kor zenés ébresztővel kezdődik, 18 órakor lép fel az Apostol együttes, 21.30-kor a Desperado. Az önkormányzat tombolatárgyak felajánlását szívesen fogadja.


Szentmise

Győr - Német nyelvű katolikus misét tartanak június 13-án, vasárnap 18 órától a magyar ispita templomban (Rákóczi Ferenc utca 6.). A szentmise után a megjelenteket a német kisebbségi önkormányzat irodájába várják kötetlen beszélgetésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már takarítanak az ár után

A Cuhai-Bakony-ér folyamatos apadásával idővel a kedélyek is megnyugodnak Bőnyben és Mezőörsön, ám a… Tovább olvasom