Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Hétvégi programajánló - Kalandra fel!

Jobbnál jobb programok várják a kikapcsolódni vágyókat régószerte! Íme a repertoár!

Irodalmi est

Abda - "Egy lángot adok, ápold, add tovább" címmel adja elő Reményik Sándor verseit Németh Péterné tanár november 5-én, pénteken 17 órától a községháza nagytermében. Az est szervezője a Vándorbot Egyesület.

Korcsolyázás

Győr-Kiskút - Az őszi szünetben, azaz ezen a héten ünnepi nyitva tartással várja az érdeklődőket a műjégpálya. Mindennap 11 és 13, 15 és 17, 18 és 20 óra között lehet korcsolyázni.

Köszönik az autisták

Győr - A "Mit tehetnék érted?" Autista Otthon Alapítvány számos felajánlótól kapott idén is egyszázalékos felajánlást. A 2009-es jó szándékokból 1,5 millió forint jött össze. Az alapítvány ezt a mindszentpusztai lakóotthon fenntartására és a Radó-iskolában tanuló autisták fejlesztésére fordítja.


Véradás

Győr - Kiszállásos véradás lesz péntek reggel 8 órától a Kisalföld Volán Zrt.-nél (Ipar u. 99.) a győri Regionális Vérellátó Központ és a Magyar Vöröskereszt szervezésében.

Izgalmas programok ígérkeznek péntekre >>

Megemlékezés

Győr - A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának szervezésében megemlékezés lesz az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére ma délelőtt 11 órakor az Apáczai-kar dísztermében (I. sz. épület, II. emelet). A megemlékezésen Ötvös István történész tart előadást A magyar társadalom útja 1956-ban címmel.


Rádiókiállítás

Győr - A Magyar Rádió 85. születésnapja alkalmából rádiókiállítás nyílik péntek délután 5 órakor a VOKE Arany János Művelődési Házban (Révai u. 5., Hotel Szárnyaskerék épülete). A kiállítást megnyitja: Szemethy Róbert nyugalmazott távközlési technikus. A tárlat november 16-ig látogatható.


Táncház

Győr - A Matokabinde együttes magyar népzenei táncháza péntek este 8 órakor kezdődik a VOKE Arany János Művelődési Házban (Révai u. 5., Hotel Szárnyaskerék épülete).


Reményik Sándor emlékezete

Győr - Reményik Sándor emlékezete címmel a Győri antológia művészeinek előadó délutánja péntek délután 5 órakor kezdődik az Esterházy-palotában. A rendezvény háziasszonyai: Csáky Anna és Kecskés Rózsa. Közreműködnek az Antológia Kör tagjai, valamint Publik Antal versmondó és Mezei Gyula hegedűművész.


Az emberi kapcsolatokról

sopron - November 5-én, pénteken 17 órakor a Pannonia szállodában az emberi kapcsolatok homeopátiájáról kezdődik előadás.

Szombaton is izgalmas programok várják a kikapcsolódni vágyókat >>

Filharmónia-hangverseny

sopron - A Filharmónia-hangversenybérlet sorozat második koncertjére várják az érdeklődőket 5-én, pénteken 19 órától a Liszt-központba. Fellép a Festival Strings Luzern, vezényel: Achim Fiedler.


Kertbarát Kör

Győr-Ménfőcsanak - A Ménfőcsanaki Kertbarát Kör szervezésében Villányi Béla mérnök-tanár tart előadást péntek délután 5 órától az örökzöld díszfák telepítése, gumós dísznövények átteleltetése, tárolása címmel a Bezerédj-kastélyban (Győri út 92.).


Bibliakör

Győr - Jézus Krisztus példázatai címmel bibliakör lesz péntek este fél 6-tól a VOKE Arany János Művelődési Házban (Révai u. 5.). A bibliakört Oláh László és Szabó Attila vezeti.


Kistérségi Kórusfesztivál

Győrszentiván - Kistérségi Kórusfesztivál, Baráti Kórusok Találkozója lesz szombat délután 4 órakor a Molnár Vid Bertalan Közösségi Házban (Váci M. u. 3.). Fellépő kórusok: Banai Vegyeskórus, Dunaszegi Népdalkör, Győrszentiváni József Attila Kórus, Győrzámolyi Szivárvány Dalkör, Likócsi Népdalkör. A belépés díjtalan.


Jótékonysági hangverseny

Győr - Az Első Győri Lions Club együttműködve a Győri Filharmonikus Zenekarral jubileumi hangversenyt rendez szombaton este 6 órától az 50 éves Richter-teremben (Aradi vértanúk útja 16.). A zenei est fellépő vendége Komlósi Ildikó operaénekesnő. Közreműködik a Győri Filharmonikus Zenekar és dr. Szabó András klarinétművész, a Széchenyi Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének egyetemi docense.

A jótékonysági est bevételét az Első Győri Lions Club kapja, amit a szervezet fiatal zenei tehetségek támogatására és hangszervásárlásra ajánl fel a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének. Az eseményre jegyeket a Richter-terem jegypénztárában (Aradi vértanúk útja 16.) valamint a Hotel Kálvária recepcióján (Kálvária utca 22/d.) árusítanak.

Az esőcsináló

sopron - Az esőcsináló a címe a Petőfi Színház legújabb premierjének, melyet 6-án, szombaton este 7 órakor mutatnak be a nagyszínházban. Richard Nash híres drámájának főbb szerepeiben Ujlaki Dénest, Nemcsák Károlyt, Németh Borbálát és Lux Ádámot láthatja a közönség.

Vasárnap se unatkozzon a szobában! Programok >>

Gáspárdy kiállítás

sopron - Gáspárdy Tibor festőművész jubileumi kiállítását nyitják meg 6-án, szombaton a Festőteremben. A 17 órai rendezvényt Rakovszky Zsuzsa Kossuth-díjas költő, író, műfordító nyitja meg.

Nyílt nap

Mosonmagyaróvár. A Hunyadi Mátyás Szakképző és Szakközépiskola november 10-én,  - erdán délután 5 órától nyílt napot tart az iskola "A" épületében (dr. Gyárfás J. u. 3.). Az intézmény lehetőséget biztosít az érdeklődők számára, hogy megtekintsék az iskolát, tájékoztatást kapjanak az ott folyó oktatásról és a 2011-ben induló szakmai képzésekről."

Jótékonysági műsor az iszapkárosultakért

Szilsárkány - Jótékonysági koncertet szervez a helyi önkormányzat az iszapkárosultak megsegítésére. November 6-án, szombaton délután három órától a szilsárkányi kultúrházban Postás Józsi és A Két Zsivány szórakoztatja az érdeklődőket. A belépőjegy ára 1500 forint, a rendezvény bevételét egy otthonát elvesztett családnak ajánlják fel a szervezők.

A Kisalföld Volán ingyenes buszjáratot indít a jótékonysági koncertre. Délután negyed háromkor Farádról indul az autóbusz, és Jobaháza, Bogyoszló, Potyond, Magyarkeresztúr, valamint Sopronnémeti érintésével háromnegyed háromkor érkezik meg Szilsárkányba.

Ide kattintva a régió kiemelt rendezvényei közt böngészhet >>

Előadás a Soproni borvidékről

Enese - Az Enesei Népfőiskola november 5-én, pénteken este 6 órakor kezdődő rendezvényén Kurt Taschner tart borkóstolóval egybekötött előadást a soproni történelmi borvidékről az iskola aulájában.

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városok a folyó mentén

Ez a kiállítás két kulcskérdéssel foglalkozik: Mi jellemzi a tájábrázolást a Duna-menti kortárs… Tovább olvasom