Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Hétvégi programajánló - Kalandra fel!

Könnyűzenei koncertek, kulturális rendezvények, szabadtéri programok várják a kikapcsolódni vágyókat. Összeállításunkból megtudhatja, hol érdemes szórakozni a nyugat-dunántúli és balatoni régióban.

Határőremlékhely-avatás

Győrszentiván. Határőremlékhely-avatására várják a volt határőröket, hozzátartozókat a szervezők Győrszentiván-Kertvárosba (szentiváni lőtér) péntek délután 3 órára. A helyi járatú autóbusz mellett a Győr 2-es postától honvédségi különbusz is indul negyed 3-kor és fél 3 után 5 perccel. A résztvevők vigyenek magukkal egy mécsest, s egy névvel ellátott nemzetiszínű szalagot.

Koncert

Győr. Homonnay Zsolt és Polyák Lilla táncprodukcióval egybekötött koncertjét rendezik meg a győri vízi színpadon péntek este fél kilenctől.

Érdekes programok várják pénteken a régióban >>


Véradás

Győr. Nyáron a szokásosnál is kevesebb a vér, életmentő műtétek azonban ilyenkor sem maradhatnak el. A média ismét akcióba lép, kiadónk, a Lapcom munkatársai: újságírók, szerkesztők, korrektorok, értékesítési munkatársak és nyomdászok véradásra várnak minden önkéntes segítőt pénteken délelőtt 10 órától délután fél 3-ig. Hozzájuk csatlakoznak a posta, a MÁV, a Győri Ítélőtábla, a városgazdálkodás dolgozói és a büntetés-végrehajtási intézet munkatársai. A Kisalföld-sajtóházba (Újlak u. 4/A) várjuk olvasóinkat is.


Tánc- és nótacsokor Rábapatonán

Sokszínű kínálat várja július 31-én a hagyományos családi napra látogatókak. A program 7 órakor gyermek horgászversennyel kezdődik a kanálisnál, 8 órától a focipályán közös főzés, majd háromnegyed 10-től helyismereti vetélkedő, kézműves gyereksarok. Délben jó ebédhez szól a nóta, délután 2-től este 7 óráig Gézu bohóc, a rábapatonai és rábatamási nyugdíjas klub, az Albatrosz, a Bolero és La Vida tánccsoport műsora szórakoztatja a közönséget. A sztárvendég, Forgács Gábor este fél 9-kor érkezik. A családi nap utcabállal zárul. A szórakoztató program mellett délután 3 órakor adják át a település új buszfordulóját, illetve fél 4-kor szentmisére várják a híveket.


Falunapi vígasság

Tápszentmiklós. Falunapi mulatságot rendeznek szombat délelőtt 10 órától Tápszentmiklóson. A program az iskolaparkban indul gyermekeknek szóló ügyességi versenyekkel. A délután folyamán több koncertet is rendeznek. Szandit 3 órától, Lolát 4 órától, a Bikinit pedig este 10 órától hallgathatják meg az érdeklődők.

Szombaton is izgalmas programok várják a kikapcsolódni vágyókat >>


Kiállítás megnyitó

Győr. A 42. Nemzetközi Művésztelep záró kiállítását rendezik meg szombatdélután 6 órakor a Magyar Ispita épületében. A rendezvényt Ottófi Rudolf alpolgármester nyitja meg, köszöntőt mond Grászli Bernadett múzeumigazgató. A tárlat augusztus 1-től augusztus 28-ig tekinthető meg hétfő kivételével naponta 10-18 óráig.


Táncos teadélután

Győr. A Mi Nők Egyesület július 31-én, szombaton 17 órától a Bécsi kávézóba öt órai teadélutánra várja az érdeklődőket, a tánc jegyében. A hangulatos, műsoros délután a régi időket idézi. A korlátozott számú ülőhely miatt előzetes bejelentkezés szükséges (mery.judit@gmail.com, 70/576-9046).


Két nap foci Enesén

Szombaton és vasárnap rendezik meg a focipályán a hagyományos Gúth János-emléktornát. Első nap 16 órától Tét és Bezi, 18 órától Enese és Kóny csapata mérkőzik meg egymással. Másnap 16 órától a III. helyért küzdenek, 18 órától a döntőt vívják.

Vasárnapra is izgalmas programok ígérkeznek régiószerte >>


Nyári család nap Péren

Első alkalommal rendeznek a településen családi napot. A program július 31-én 9 órakor kezdődik. A sportpályán labdarúgó utcabajnokságra, a művelődési ház udvarán 14 órától kézműves foglalkozásra, erdélyi kézműves vásárra, kisállat bemutatóra várják a kicsiket-nagyokat. A művelődési ház nagytermében 18 órakor zenés műsor gyerekeknek, 21 órától a River zenekar koncertje, éjféltől nosztalgia diszkó.


Loyd-koncert

Győr. A Loyd egylet koncertet ad augusztus 1-én, vasárnap a Radó-szigeti zenepavilonban 11 órától. Erre az alkalomra egy nagyobb zenei merítéssel készül a csapat, hogy a közönségének ismét zenei csemegéket nyújthasson át, mint már annyiszor az elmúlt években. A programban szerepelnek világdalok, világslágerek, musicalek, latin zenék, szerelmes-, lírai és gyermekdalok, a hazafiasság jegyében megszólaló énekek – az 1920-as éveket idéző dallamoktól egészen napjaink stílusáig. Az együttes tagjai: Bogdán Eszter (ének), Babos István (ütősök, ének), Kincses Attila (gitár, ének), Nagy Péter (bassgitár, ének), Somogyi Ferenc (zongora).


Szentmise és díjátadás

Győr-Szabadhegy. Dr. Pápai Lajos megyéspüspök búcsúi szentmisét mutat be vasárnap 10 órakor a Szent Anna templomban. Ennek keretében kerül sor a templom felújított orgonájának megáldására és a város közgyűlése által alapított „Szabadhegy városrész szolgálatáért" díj átadására. Az elismerést ebben az évben Németh Attila volt szabadhegyi plébános veheti át Simon Róbert Balázs alpolgármestertől, a városrész önkormányzati képviselőjétől. A szentmisét követően az egyházközség fogadáson látja vendégül a jelenlévőket a templom kertjében.

Ide kattintva a régió kiemelt rendezvényei közt böngészhet >>


XII. Nagycenki Művészeti Napok

Nagycenk. Madarassy István szobrászművész kiállításával veszi kezdetét az idei nagycenki művészeti hét. A kiállítás szombaton délután öt órától tekinthető meg a múzeumban. Ezt követi a Spengler Trió hangversenye 6 órától.

A rendezvénysorozat részeként augusztus 4-én, szerdán este 6 órakor az Ewald Rézfúvós Kvintett hangversenye lesz a kastélyszálló különtermében. Augusztus 6-án, pénteken a múzeumban hallgathatja meg a művészetek iránt érdeklődő közönség az Akadémia Vonósnégyes produkcióját. Augusztus 7-én, szombaton este 6 órától Jandó Jenő zongora-előadása, Környei Zsófia hegedűjátéka, valamint az Akadémia Vonósnégyes hangversenye zárja a művészeti napokat.


Gombfoci torna

Mosonmagyaróvár. Amatőr gombfoci tornát rendeznek augusztus 7-én, szombaton délután két órától a mosonmagyaróvári Pöttyös büfé teraszán. Nevezni a helyszínen a torna előtti órákban, érdeklődni pedig a 30-203-2288-as számon lehet.


Kiállítás

Mosonmagyaróvár. Dr. Kovács János Mihály olajfestményeiből, Csöreginé Baranyai Anita tűzzománcozott dísztárgyaiból, Csöregi Artúr fafaragásaiból és Trimola Mónika festett kavicsaiból nyílik tárlat a Magyar Galériában július 31-én délután 5 órakor. A kiállítást megnyitja Hujber Adrienn művészettörténész.

Irány a Balaton! Számos izgalmas program várja a magyar tenger partján >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Bele akarnak szólni a politikába, s ha van rá lehetőségük, meg is teszik˝

A negyedik ciklus óta folyamatosan emelkedik a választásokon részt vevő cigányok száma: csak Győrben… Tovább olvasom