Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Hétvégi programajánló

A rossz idő ellenére számos érdekes és izgalmas program várja a kikapcsolódni vágyókat szerte a régióban.

Győr és környéke


Fábry-est

Győr - Fábry Sándor szórakoztató műsora csütörtök este 7 órakor kezdődik a Richter Teremben (Aradi vértanúk útja 16.).


Nesze neked, Terézanyu!

Győr - Rácz Zsuzsa Nesze neked, Terézanyu! című könyvének bemutatója péntek délután 5 órakor lesz a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárban. A szerzővel Werner Krisztina újságíró beszélget.

A 12. Győri Téli Fesztivál részletes programja >>

Mikulás-napi barkácsolás

Győr - Mikulás-napi barkácsolás lesz péntek délután 4 órától este 6 óráig a Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskolában. (Simor János püspök tere 16.). A leendő elsős kisgyermekeket várják.


Népzenei táncház

Győr - A Matokabinde együttes magyar népzenei táncháza péntek este 8 órától várja az érdeklődőket az Arany János Művelődési Házban.


Ifjúsági nap

Győr - Ifjúsági nap lesz pénteken a Gyermekek Házában. Este 6 órakor a Fényfogók Fotós Műhely aktuális munkáinak bemutatójával kezdődik meg a programsorozat. Az est folyamán bemutatják a Dharma Látványtervező Csoport animációs filmjét, emellett bemutatkozik a Mássalhangzók Csoport és az általuk működtetett első győri ifjúsági webrádió is.

Este fél 8-kor az Import Impró Színházi Társulat előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A belépés díjtalan.


Hallgass a szívedre!

Győr - Hámor Vilmos író-újságíró tart előadást Hallgass a szívedre! címmel péntek délután 4 órakor a kismegyeri nyugdíjasklub tagjainak a helyi iskolában. Az előadás végén a szerző dedikálja a Mosolyszüret 2. című legújabb kötetét.


Méregtelenítésről

Győr - Méregtelenítés mesterfokon – Az érrendszer védelméért címmel várja az érdeklődőket Peresztegi Sándor szakpszichoterapeuta, diagnoszta csütörtök délután fél 5 órakor a Szivárvány Óvodában (Kodály Z. u. 18.).


Véradás

Győr - Kiszállásos véradás lesz péntek reggel 9 órától az Innonet Kht. tárgyalótermében (Gesztenyefa u. 4.) a győri Regionális Vérellátó Központ és a Magyar Vöröskereszt szervezésében.


Kiállításmegnyitó

Győr - Babakiállítás nyílik az örmény kisebbségi önkormányzat székhelyén (Szigethy Attila út 109.) pénteken este 6 órakor. A tárlatot dr. Lipovits Szilárd győri jegyző nyitja meg, beszédet mond Agekjan Ajasztan, a kisebbségi önkormányzat elnöke. Az érdeklődők megkóstolhatják az örmény konyha ízeit.

Remek programok várják pénteken régiószerte az érdeklődőket >>

Aukciós kiállítás

Győr - A 9. Győri Művészeti Árverés aukciós kiállítása december 10-ig tekinthető meg az Almárium Régiségbolt és Galériában (Schweidel utca 15.) hétköznap 9.30 és 17.30 között, szombat-vasárnap 9 és 13 óra között, valamint a www.almarium-gyor.hu honlapon. Az aukció idén december 11-én, szombaton délután 4 órakor kezdődik. Festmények, grafikák, műtárgyak, ezüsttárgyak kerülnek kalapács alá.


Ápolók napja

Győr - Az Egészségügyi Szakdolgozók Tudományos Szakmai Napját idén december 3-án, pénteken tartják meg a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház (Vasvári Pál utca 2–4.) előadótermében. Délelőtt kilenc órakor kezdődik a program és a szakmai tájékoztatások, fórumok délután fél négyig tartanak.


Marcalvárosi vidám este

Győr - A Dupla Kávé lép fel a PÁGISZ ÁMK-ban szombaton este 7 órakor kezdődő, vacsorával egybekötött, vidám zenés est keretében. Jegyek csak elővételben kaphatók a helyszínen (96/429-033, 20/9890-470). A tánczenét a Bówly Roll szolgáltatja.


Előadás

Koroncó - Az Összefogás Koroncóért Egyesület szervezésében Dr. Mináry Péter állatorvos tart előadást Állatról, emberre terjedő betegségek címmel péntek délután 17 órakor a Nyugdíjas Klubban (régi iskola). A belépés ingyenes.


A képzőművészkör kiállítása

Győr - A Paál László Képzőművészkör kiállítása nyílik december 6.-án, hétfőn délután 1 órai kezdettel a Bercsényi Miklós Középiskola Fehér Miklós aulájában. A tárlatot Perger Gyula, a megyei múzeum igazgatója nyitja meg. A rendezvényre a hagyományos Bercsényi hét keretén belül kerül sor.


Ádventi készülődés

Győr - Ádventi készülődés címmel kézműves foglalkozás lesz péntek délután 4 órakor a Gyárvárosi Közösségi Házban (Külső Árpád u. 6-8.). Az érdeklődők ajtó és ablak díszeket készíthetnek.


Adventi muzsika

Vének - Adventi muzsika címmel adventi program kezdődik péntek délután fél 5-től a Nepomuki Szent János templomban. Az esemény után a templomkertben kivágják a község karácsonyfáját is.


Múzeumi délután

Győr - Családi múzeumi délután várja a kisgyermekeket szombat délután 3 órakor az Esterházy-palota. A múzeumi délután során művészetvetélkedő is lesz a mikulással. A belépés díjtalan.


Aprók színháza

Győr - Aprók színháza címmel kisgyermekeket várnak pénteken a Vaskakas Bábszínházba. Délelőtt 11 órától a Szivárványhinta című előadást tekinthetik meg a 3 évnél fiatalabbak, majd délután 5 órakor a Micimackó című előadás várja a gyermekeket.


Hangverseny

Győr - A Győri Filharmonikus Zenekar soron következő bérletes hangversenye szombat este 7 órakor kezdődik a Richter Teremben. Vezényel: Gilbert Varga. Közreműködik: Ilian Garnetz, a sioni Varga Tibor nemzetközi hegedűverseny győztese.


Télköszöntő zenés-táncos est

Pannonhalma - A helyi sport és majorette egyesület fennállásának negyedik évfordulóján, december 4-én szombaton 17 órától a Kazinczy Ferenc Művelődési Ház nagytermében télköszöntő zenés-táncos estet szervez. Fellépnek az egyesület csoportjai, jazzbalettosok, társastáncosok, más környékbeli előadók és Venczel-Kovács Zoltán, a Győri Nemzeti Színház művésze. A részvétel ingyenes.

Szombaton is izgalmas programok várják a kikapcsolódni vágyókat >>

Vásár és hintózás

Tét - Az idősek napközi otthonában készült és a helyi egyesületek tagjai által formázott ajándéktárgyakból tartanak karácsonyi vásárt december 4-én, szombaton 15 órától 16 óráig a helytörténeti múzeumban. Vasárnap 13 órától Mikuláshintók járják a város utcáit.


Adventi program

Vének - Adventi muzsika címmel hallgathatnak meg műsort az érdeklődők december 4-én, szombaton 16.30 órától a Nepomuki Szent János templomban. A zenét követően a templomkertben a résztvevők világíthatják ki a fenyőfát, a faluház udvarán pedig forralt borral és süteménnyel vendégelik meg őket. A rendezvényt hagyományteremtőnek szánja a Vének Községért Közalapítvány.


Gyermeknevelésről várandósoknak

Győr - Miért jó az, ha az édesanya a szívére hallgat, és gyermekét közel engedi magához? Miért nem tudja így elkényeztetni? Mit tehetünk a gyermekünkkel való harmonikus kapcsolat érdekében? Melyek a biztonságos kötődés rövid és hosszú távú előnyei? Kajdi Zsuzsanna dúla, hordozási tanácsadó felkészítő foglalkozása segít megtalálni a válaszokat. Kezdési időppont: december 7. 18 óra. Helyszín: Fénysugár Alapítvány (Árpád u. 93.). Információ, bejelentkezés: 30/ 370-76-52.


Mikulás és giccsparti

Pér - Mikulás & Giccspartira várják a rendezők az érdeklődőket a péri művelődési házba szombaton este 8 órára. Öltözet alkalomhoz illő, '80-as '90-es évek ruházata. Vasárnap a településre megérkezik a télapó, aki lovasfogaton, csengőszóval járja majd be a falut. Délután 4 órakor a művelődési házba zenés mikulás műsorral várják a gyermekeket, ahol a télapó ajándék csomaggal jutalmazza a jó gyerekeket.


Szent Miklós ünnepe

Győr - A Bálint Mihály utcai görög katolikus templom ünnepi búcsúját december 6-án 18 órakor, Szent Miklós püspök napján tartják. Szeretettel várnak mindenkit a püspöki liturgiára.Sopron és környéke


Kiállítás

Sopron - A Soproni Fotóművészeti Kör negyedéves kiállítását pénteken délután 5 órakor nyitják meg a Szent György utcai Torony Galériában. A gyűjtemény december 18-ig látogatható.


Családi nap az oviban

Sopron - A Jegenye sori óvodában december 4-én 9-12 óráig családi napot tartanak. A programok között egyebek mellett adventi készülődés, játszóház és T. Horváth József zenés előadása is szerepel.


Soproni advent

Sopron - Az Advent 2010. idei rendezvénysorozata 4-én, szombaton veszi kezdetét. A Pro Kultúra Nonprofit Kft. által szervezett program szombaton 16 órakor kezdődik a Fő téren Fodor Tamás polgármester ünnepi köszöntőjével. Ezt követően a Katáng együttes Köddé vált Mikulás című karácsonyi műsorát nézhetik meg az érdeklődők. A napot St. Martin műsora zárja 19 órától. A hétvégét vasárnap a Song Office Musical Stúdió fellépése zárja, a gyerekek pedig felülhetnek a Mikulás vonatra, hogy egy kört menjenek a Várkerületen magával a télapóval! Természetesen idén sem maradhat el a népszerű, hagyományos adventi naptárnyitás és harangjáték, ami a szokásoknak megfelelően minden nap 18 órakor lesz a helyszínen.


Jótékonysági vásár

Sopron - A vörösiszap áldozatainak megsegítésére a Közgazdaságtudományi Karon december 4-én 9 órától jótékonysági vásárt tartanak. Szívesen fogadnak adományokat, könyveket, dísztárgyakat, bármit, ami másnak még hasznos lehet, s várnak mindenkit vásárlóként is.

Vasárnap se unatkozzon! Érdekes programok ígérkeznek >>

Mikulás kupa

Sopron - A Kozmutza Flóra Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Általános Iskola és Speciális Szakiskola december 3-án 9 óra 15 perctől tartja a X. Mikulás kupát. A Kispályás teremlabdarúgó bajnokságot az egyetem Krasznai Ferenc Sportcsarnokában (Ady E. út 5.) rendezik.


Omega-dedikálás a Plazában

Sopron - A hamburgi Edel Kiadó gondozásában megjelent az idén jubiláló Omega együttes Omega Rhapsody című CD-je. Ebből az alkalomból dedikálással egybekötött közönségtalálkozót rendeznek a Sopron Plaza Alexandra Könyváruházában december 4-én, szombaton 17 órai kezdettel. Az Omega együttes két frontembere, Kóbor János és Benkő László dedikálják az Omega Rhapsody című új albumot.


Sikeres licisták fotókiállítása

Sopron - Az év természetfotósa 2010 országos pályázaton sikeresen szereplő líceumi diákok, Kurucz Ádám és Schaul Márton természetfotó kiállítását nyitják meg ma délután fél 4-kor a Berzsenyi-gimnázium (Líceum) Dísztermében. Ajánlót mond prof. dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora.


Miklós-nap az Esterházy-kastélyban

Fertőd - A Műemlékek Nemzeti Gondnoksága és Fertőd idén december 4-én, délután 3 órától rendezi meg a hagyományos Miklós napi gyermeknapot, amelynek az Esterházy-kastély pálmaháza ad otthont. A "Mikulás" név eredetére utaló, ugyanakkor Esterházy "Fényes" Miklós nevét is őrző családi esemény több mint tíz esztendeje népszerű a fertődi és Fertőd környéki gyerekek körében. Ahogy korábban, úgy most is a Télapót ma élő herceg, Esterházy Antal „alakítja", aki mielőtt a nagy zsákot kinyitja és a csomagokat szétosztja, meghallgatja a gyerekek műsorát. Ez után kerül sor a kézműves foglalkozásra, amelyen mindenki kedvére válogathat az alapanyagok és minták közül, hogy azokból karácsonyi ajándékokat készítsen. A belépés díjtalan.


Kosárlabda nosztalgia a Széchenyiben

Sopron - A Széchenyi István Gimnázium Öregdiák Társasága december 4-én, szombaton 9 órai kezdettel férfi kosárlabdatornát rendez az iskola tornatermében. A résztvevő csapatok egy-egy generációt képviselnek: pályára lépnek az '50-es, '60-as, '70-es, '80-as, '90-es és a 2000-es évek csapatai. Délelőtt zajlanak a csoportmérkőzések, 12,30 után a helyosztók. A kettő között gálamérkőzés lesz az "öreg" öregdiákok részvételével.


Adventi tárlat, kiadvánnyal

Sopron - A oproni Képzőművészeti , valamint az irodalmi Társaság adventi tárlatot rendez a Várkerület 19. szám alatti Várkerület galériában vasárnap délelőtt 11 órakor. Közreműködnek a Handler-szakképző iskola diákjai. Az eseményen mutatják be a Soproni Füzetek 2010-es kiadványát.Rábaköz


Adventi délután

Enese - A foltvarrók kiállításának megnyitójával kezdődik december 4-én délután fél 3-kor az az adventi program, amelynek vendége 4 órakor a kultúrotthon udvarán a Mikulás. Az iskola aulájában fél 5-kor a Garabonciás együttes muzsikál. A gyerekeket játszóház, állatsimogató várja, illetve az adventi sátorban egész délután kapható sült tök, beré és kürtőskalács.


Kézműves-foglalkozás

Győrsövényház - Karácsonyváró kézműves-foglalkozásra várják a gyerekeket és szüleiket a Vadrózsa Waldorf Iskolába (Gárdonyi G. u. 45.) pénteken 17 órától. Az iskola iránt érdeklődő szülők a teaházban beszélgethetnek a tanárokkal.


Sakkverseny és betlehemezés

Kapuvár - Az "Adventi fények" rendezvénysorozat keretében Mikulás-kupa sakkversenyt rendeznek december 4-én szombaton délelőtt kilenc órakor a Rábaközi Művelődési Központ előterében, a Kapuvári Király Sakk SE szervezésében. Délelőtt tíz órakor, a Nyitott Kapu-Vár Tszszk szervezésében adventi játszóházat tartanak a fogyatékosok napközi otthonának ebédlőjében.

Szintén szombat délelőtt tíz órától "Télapó várás és betlehemezés" címmel a városi könyvtárba várják az érdeklődőket a Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola tanulói.

Délután négy órakor az Öntés Jövőjéért Alapítvány szervezésében Mikulás-járás lesz Öntésmajorban.

A második adventi gyertyát szombaton este fél hatkor gyújtják meg a Szent Anna templomban, ahol közreműködnek a Kapuvári Térségi Iskola tanulói. A templomban vasárnap édességet gyűjtenek a rászoruló gyermekeknek.

Ide kattintva a régió kiemelt rendezvényei közt böngészhet >>

Adventi kútszentelés

Bogyoszló - A felújított artézi kutat szentelik fel december 5-én vasárnap a mise után, majd ezt követően Csiszár Árpád és Tóth Vilmos fafaragók munkáiból nyílik tárlat a kiállító teremben.


Mosonmagyaróvár és környéke


Egészségnap


Mosonmagyaróvár - Az Ipartelepi Lakosok Egyesülete jövő hét kedden délután 5 órától tartja a felnőttek egészségnapját szakemberek vezetésével. A téma: cukorbetegség, szűrésre is lesz lehetőség. Helyszín: Alkotmány u. 8. (iskola).


Mikulás-ünnepségek, rendezvények

Mosonmagyaróvár - A Fehér Ló Közösségi Házban pénteken délután 5 órától a gyermekjóléti szolgálat és a Fehér Ló kiscsoportjai számára Mikulás-ünnepséget rendeznek. Fellépnek a Halászi Marionett bábcsoport tagjai, akik bemutatják Az aranytojást tojó tyúk meséjét (művészeti vezető Grátzol Béláné). Az előadást követően a résztvevőket kézműves-foglalkozásra várják.

Mosonmagyaróvár - Mikulás-ünnepségnek ad otthont a Huszár Gál Városi Könyvtár mosoni fiókkönyvtára pénteken délután 4 órától. Vargyas Tiborné vezetésével a Móra Ferenc Általános Iskola tanulói adnak bábműsort.

Mecsér - A Mindenki Mikulása jótékonysági rendezvényen vasárnap délután 4 órától a templom mellett forralt borral, forró teával és más finomságokkal várják az érdeklődőket. A gyermekek által a napokban készített adventi koszorúkat, díszeket is meg lehet vásárolni. A befolyt összeget az iskolának adományozzák.


Bütykölő szakkör

Mosonmagyaróvár - A Fehér Ló Közösségi Házban pénteken délután fél 6-kor a bütykölő szakkör foglalkozásán karácsonyi üdvözlőlapokat lehet készíteni.


Art Flexum: kitüntetés és téli tárlat

Mosonmagyaróvár - A Príma-díjjal kitüntetett Art Flexum Művészeti Társaság december 3-án, pénteken este 6 órakor a Cselley-ház kamaratermében mutatkozik be téli tárlatával. Köszöntőt mond Iváncsics János alpolgármester. A társaság tárlatának díját Szentkuti Károly, a társaság elnöke adja át. A kiállítás december 19-ig, hétköznapokon délelőtt 10 órától délután 4 óráig tekinthető meg.

Adventi koncert

Mosonszolnok - A Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület (MIHE) szervezésében december 4-én, szombaton délután öt órakor adventi koncertet tartanak a mosonszolnoki templomban. Fellép a helyi Őszirózsa Nyugdíjas Klub kórusa, a szímői Rozmaring Éneklő Csoport, a szímői Kantár Csaba Irodalmi Kör, valamint a MIHE-kórus.

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrség keresi: bankkártyát lopott, majd pénzt akart felvenni

A képen látható férfi Vámosszabadin tört fel egy személygépkocsit, amelyből egyebek mellett… Tovább olvasom