Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Hétvégi Programajánló

Az előrejelzések sazerint nem lesz eső hétvégén. Használja ki a jó időt! Érdekes és izgalmas programok várják a kikapcsolódni vágyókat szerte a régióban.

Búcsú Bácsán

Győr - A Szent István-napi búcsú tűzoltó-bemutatóval kezdődik Bácsán péntek délután 3 órakor, amit a Marcal néptánc-együttes fellépése követ. A megnyitón Ottófi Rudolf alpolgármester mond ünnepi köszöntőt 4 órakor, majd a Bácsai Gyöngyvirág Nyugdíjas Kórus lép fel. Fél 5-kor nyílik Gyurácz-Németh Teréz ikonkiállítása, amit a Csörgősipka Meseszínház előadása követ. Az István, a király című rockopera este 6-kor kezdődik a Mosolyország színkör előadásában, majd slágerest kezdődik, fél 9-től utcabál lesz. A Szent István király templomban fél 6-tól ifj. Albert Miklós ad orgonakoncertet. A nap folyamán lesz főzőverseny, íjászkodás, lovas kocsikázás, játszóház, arcfestés és légvár.


Esti dal – áhítattal

Győr - Zenés áhítatot tartanak és Magyarországért imádkoznak Esti dal címmel csütörtökön 18 órától a Bálint Mihály utcai görög katolikus templomban. Közreműködik Tóth András parókus, valamint a Szent Kereszt Görögkatolikus Központi Kórus. Vezényel Bubnó Lőrinc.


Ünnepi programok

Fertőszentmiklós - Szent István király és az államalapítás tiszteletére augusztus 20-án 10 óra 30-tól tartanak ünnepséget, mely szentmisével kezdődik és a Szent István-szobornál tartott megemlékezéssel folytatódik. A kulturális program délután 5 órától kezdődik, 8 órától pedig utcabál lesz.

Érdekes programok, ünnepi rendezvények várják az érdeklődőket pénteken régiószerte >>

Fertő tavi bajnokság

Fertő tó - Schranz Mátyás-emlékversenyt és Poliprofil-kupa versenyt rendez a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség augusztus 20–22-én. A megnyitót pénteken délelőtt 10 órakor tartják, amikor a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség örökös tagja oklevelet is átadják. A futamokat 12 órától indítják. Az ünnepélyes eredményhirdetést vasárnap, az utolsó futam befejezését követő 2 órán belül rendezik.


Horgászemlékverseny

Ásványráró - A Szigetköz Horgász Egyesület vasárnap rendezi meg a XXXII. Sinkó Lajos nyílt emlékversenyt Ásványrárón az Árvai-záráson és környékén. A verseny reggel 8-tól 11 óráig tart, nevezés a helyszínen fél 7-től az emlékműnél. Nevezési díj nincs. A vízügyi igazgatóság ásványrárói szakaszmérnöksége 6 órától délután 1 óráig a horgászok számára a volt hajóállomás és az Árvai-zárás közötti töltésszakaszon engedélyezi a személygépkocsival történő közlekedést, az engedéllyel nem rendelkezők számára is.


Falunapok

Lébény - Falunapra gyűlnek össze szombaton a sportpályán a lébényiek. A rendezvény délután 2 órakor nyílik meg, erre megérkezik a nyári Mikulás. Labdarúgó-mérkőzés is lesz, karaokéval keresik a falu legjobb hangú énekesét. Délután 5 órakor meglepetésvendég érkezik a Megasztárból, a jelenlévők ezt követően az operett világában kalandozhatnak. A hastánc után Horváth Tamás kiscsillagé a színpad. Az est folyamán fellép még a Four Fathers, Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar. A tűzijáték után bál kezdődik kifulladásig.

Szombaton is érdekes programok várják a kikapcsolódni vágyókat az egész régióban >>

Múzeumba ingyenesen

Mosonmagyaróvár - Pénteken a Cselley-ház (Fő út 19.) és a Hansági Múzeum (Szent István király út 1.) kiállításai 11-től 5 óráig díjtalanul látogathatók.


Szigetközi hal- és vadfőző verseny

Halászi - A helyi sportpályán szombaton reggel kezdődik a szigetközi hal- és vadfőző verseny, melyet délután 1 órakor zsűriznek. Déltől a Mosonmagyaróvári Városi Tűzoltóság mutatkozik be, majd 1 órától gyermekprogramok (óriáscsúszda, népi játékok, arcfestés, kézműves-foglalkozások, játszóház) lesznek. Délután fellép a Fantázia mazsorettcsoport, a Marionett bábcsoport, a népdalkör, az Úgó néptáncegyüttes, a Pulzus TSE táncosai, a vegyes kar – később átadják a Halásziért emlékérmeket. Délután 5 órától Bősi Szabó László és Dóka Zsuzsa szórakoztat, este 6 órától női-férfi foci kezdődik. A Gesarol együttes után tűzijáték zárja az estet.


Szigetközi fotópiknik

Darnózseli - A Mikotai parkerdőben pénteken 9 órától másodszorra szervezik meg a Szigetközi Fotópikniket. Bősi Éva délelőtt 10 órakor nyitja meg a rendezvényt, majd dr. Karácsony István Szigetköz kincseiről, értékeiről beszél. Szigetközi dalcsokorral készül az Őszirózsa Nyugdíjas Klub énekkara. Bemutatják a kiállítókat, zsűrizik a főzőversenyt. Délután 2 órakor a lipóti színjátszó kör mutatkozik be.


Babaúszás

Mosonmagyaróvár - Babaúszás-foglalkozásokat tartanak szombatonként – így augusztus 21-én is – 14.30 és 17.30 óra között a Móra-iskola tanuszodájában (Dr. Gyárfás u. 5.). Bővebb információ: 06-30/273-7390 (esti órákban).

A vasárnap is tartogat izgalmakat a kikapcsolódni vágyóknak >>

Kertbarátok találkoznak

Mosonmagyaróvár - A kertbarátok a Flesch Károly Kulturális Központban augusztus 23-án, hétfőn délután találkoznak. Délután fél 4-kor vezetőségi megbeszélés lesz, fél 5-kor a terménybemutatóval kapcsolatos kérdések megbeszélése.


Véradás

Hédervár - A Magyar Vöröskereszt Mosonmagyaróvár Területi Szervezete augusztus 25-én, szerdán délután 4 órától este 7-ig a helyi polgármesteri hivatalban véradást szervez.


Pályaavató

Dénesfa - Futballpálya-avatót tart pénteken a helyi önkormányzat és a Répcementi Sportegyesület. Az új focipályán délután háromnegyed kettőkor kezdődnek a mérkőzések, délután négy óra húsz perckor lesz az ünnepélyes átadás. Ezután, öt órakor a Répcementi SE mérkőzik meg a Haladás B csapatával.

Ide kattintva a Nyugat-dunántúli régió kiemelt rendezvényei közt böngészhet >>

Falunap Vikidállal

Enese - A program augusztus 20-án délelőtt fél 10-kor focikupával és séta-harckocsikázással kezdődik a focipályán. Délután fél 3-tól többek között dzsesszbalett, operettslágerek, Solymos Tóni, az Enesei Ötösfogat, majd este fél 10-kor Vikidál Gyula szórakoztatja a közönséget. A program fél 11-től bállal zárul.


Újkenyér-ünnep és bál

Kapuvár - A „Gartai újkenyér-ünnep" programjait tartják augusztus 20-án, pénteken délután öt órától, amikor is Hámori György polgármester megnyitóját hallgathatják meg a vendégek, majd ezt követően a Bricks együttes ad koncertet. Hat órától Budai Ibolya operetteket énekel, majd este héttől a veszkényi férfi dalkör és a sramlizenekar lép fel. A programokat este az Oldies együttes báli zenéje zárja.


Horgászverseny

Szilsárkány - A helyi horgászegyesület pénteken reggel fél nyolctól horgászversenyt rendez az egyesület taván az elmúlt évben elhunyt Lipovics Ottó horgászmester tiszteletére. A versennyel elhunyt horgásztársaikra is emlékeznek.

Irány a Balaton! Izgalmas programok várják a magyar tenger partján >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busz gázolta el az asszonyt

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba a 79 éves asszonyt Győrszentivánról. Tovább olvasom