Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Hétvégi programajánló

Fesztiválok, falunapok, kulturális rendezvények, szórakoztató programok... A régióban mindenki talál kedvére valót a hétvégén.

A Barokk Varázs

Győr - Egyedülálló látványosságot kínál a Barokk Varázsa rendezvénysorozat. A történelmi belváros épületei valóságos díszletet nyújtanak a jelmezesek színes kavalkádjának. A péntektől vasárnapig tartó rendezvénysorozat keretében péntek este 9 órakor Vásáry André ad koncertet a Széchenyi téren. Az esti programok mellett napközben koncertek, vásári komédiák, előadások kínálnak jó szórakozást minden érdeklődőnek.

A programok a Barokk Esküvő színpompás ceremóniájában csúcsosodnak ki szombaton este 7 óra tájban a vízi színpadon. Szombaton és vasárnap a belváros utcáin folyamatosan mozdulatművészek (pantomim), bolond zenészek, barokk táncok, zászlóforgatók láthatók. Az ágyúknál gyermekprogramok várják az érdeklődőket. Részletes program >>


Motorosfesztivál

Szerecseny - A motorosok a Magyar Vöröskereszttel összefogva szerveznek jótékony, véradással egybekötött rendezvényt augusztus 14-én, szombaton délután 2 órától a település központjában.

Az ünnepélyes motorszentelést felvonulás követi, a járgányok Gyömöre, Tét, Tétszentkút, Gyarmat és Gecse érintésével érkeznek vissza indulásuk helyszínére. Emellett motorszépségverseny, ügyességi játékok és koncertek szórakoztatják az érdeklődőket. Fellép a Magic Cats, a Rockabilly Trio, az Esti Egyenleg, a Sipőcz Rock Band, az ACéDéCé, az Erotik-Show és a Tankocska. A tombola bevételét a Sokoróaljai Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat által kiválasztott, leginkább rászoruló családnak ajánlják fel a szervezők. A fesztivál látogatása díjtalan; sátorozási lehetőséget biztosítanak.

Érdekes programok várják az érdeklődőket pénteken régiószerte >>




Kiállításmegnyitó

Pannonhalma - A Pannonhalmi Művésztelep zárókiállításának megnyitója péntek délután 4 órakor lesz a Kazinczy Ferenc Művelődési házban.


Bábszínház

Győr - A Kincsesláda Bábszínház pénteken tart előadást délután 5 órakor a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár előadótermében (Herman Ottó u. 22.). Most az Állatmesék program keretében a Mezei városi egér és a Három kismalac és a farkas darabot játsszák.


Falunap tűzijátékkal

Ravazd - Szabadtéri szentmisével és a Szent Királyaink emlékfa avatással kezdődik a falunap Ravazdon, a IV. Béla kútnál szombat délelőtt 10 órakor. A délutáni programok a sportpályán zajlanak, előtte a lovas kocsi felvonulás a faluháztól, majd háromnegyed 6-kor a Nyúli Majorette Csoport, a Téti Fúvós Zenekar és a Szederinda néptánc csoport tart felvonulást a faluháztól a sportpályáig. Az érdeklődő a faluháznál és menetközben is csatlakozhatnak a menethez. A rendezvény megnyitója fél 6-kor lesz, majd népdal és néptánc következik. Negyed 7-től a Sokorópátkai EVITA hastánc csoport műsora, majd a Nyúli Borbarátok előadása következik az Écsi Citerazenekar közreműködésével. Fél 8-kor a Két Zsivány műsora kezdődik, háromnegyed 9-kor tombolahúzás lesz, végül a Party 7 Bulizenekar következik, s zárásul tűzijátékban gyönyörködhetnek a jelenlévők.

Szombaton is izgalmas programok várják a kikapcsolódni vágyókat >>




Táncpróba


Pannonhalma - A Balance Táncsport Egyesület tart próbát holnap reggel 9 órától délután 1 óráig a Kazinczy Ferenc Művelődési házban.


III. Écsi Rockfesztivál és I. Rábaring

Écs - Harmadik alkalommal, holnap rendezik meg az Écsi Rockfesztivált, ahol színpadra lép a több, mint 35 éves Lord zenekar, továbbá a Papp-Sárdy N.B.B., a Power és a Robe's Rock Band együttes is. A koncertek előtt is érdemes ellátogatni Écsre, hiszen az I. Rábaringi Kamionos Találkozó számtalan programot kínál mindenkinek. Reggel a kamionos felvonulással nyit az esemény, majd ezt követően a bátrak megmutathatják erejüket egy kamion húzó versenyen, emellett kipróbálható lesz a paintball, a quad és a sárkányrepülés is.


Mozdulat Színház

Pannonhalma - A Mozdulat Színház tart próbát holnap délután 5 órától este 11 óráig a Kazinczy Ferenc Művelődési házban.

Vasárnap se unatkozzon! Íme a felhozatal>>




Lovas-Falunap

Győrság - Lovas-Falunapot tart holnap, szombaton reggel 8-tól Győrság Község Önkormányzata és a Győrsági Hagyományőrző és Lovas egyesület. Lesz akadályhajtás egyes fogatok, kettes fogatok, póni és junior fogathajtók részére, majd a KLP kupáért szállhatnak nyeregbe a fiatal lovasok. A lovas programok mellett lesz még ugrálóvár, arcfestés, kézműves foglalkozások és színpadi fellépések. További információk és a kiírások a: www.sagilovas.hu oldalon olvashatók.

Borverseny

Pannonhalma - Borversenyt rendez a város vasárnap reggel 8-tól délután 2-ig a Kazinczy Ferenc Művelődési házban.


Kiállítás

Győr - Díszmadár kiállítást rendeznek szombaton és vasárnap az Újvárosi Művelődési Házban.


Régiségvásár

Győr - A hagyományos régiségvásárt vasárnap reggel 7-től délután 2 óráig tartják a Dunakapu téren.

Ide kattintva a régió kiemelt rendezvényei közt böngészhet >>




Rétessütők kavalkádja


Győr - Szombaton délelőtt 9 órától mintegy 100 méteren a belvárosban réteskülönlegességek várják a helyieket és a városba látogatókat. A szervező Győri Nők meglepetéssel is szolgálnak, hisz a tavalyi győztes, barackos-túrós rétesből – jótékony céllal vásárolhatnak az idelátogató vendégek. Bővebb információval a főszervező Havasrétiné Méry Judit a 70/576-9046-os mobilszámon szolgál.


Kerítéstárlat

Mosonmagyaróvár - Hatodszorra nyílik meg a Kerítéstárlat Galgóczi Emma szervezésében a Sattler János utcában mosonmagyaróvári fotósok alkotásaiból. A tárlatot Vecsei László Ezékiel festőművész nyitja meg pénteken este 6 órától.


Veteránokat várnak

Kapuvár - A Sás utcai fesztivál szombati programjaira veterán autókat és motorokat várnak a szervezők. Jelentkezni lehet a 06-20/924-7510-es telefonszámon. A járművek délelőtt 10 órakor a Táncsics (Sás) utcában találkoznak.

Irány a Balaton! A legjobb programok a magyar tenger partján >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárutak határok nélkül

Vámosszabadi - Elkészültek a magyar–szlovák kerékpárút magyar oldali tervei, két különböző… Tovább olvasom