Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Hétvégi programajánló

Hétvégére kissé megenyhülhet az idő. Használja ki az alkalmat! Számos érdekes és izgalmas program várja régiószerte.

Séta a dombokon

Sokorópátka - Folytatódnak a nordic walking túrák a Sokorói-dombságban. Legközelebb július 17-én 9 órakor várják a résztvevőket a Kossuth utcai focipályánál, akik innen indulnak és gyalogolnak botokkal 11 óráig. Jelentkezni az info@setagalopp.hu drótpostacímen, illetve a 20/8242-567-es mobilszámon lehet.


Kiállításmegnyitó

Győr - A 19. Nemzetközi Képzőművészeti Műhelygyakorlat záró kiállítását rendezik meg az alkotótábor munkáiból a ménfőcsanaki Bezerédj-kastély nagytermében. A kiállítást Varasdy Iván művész-tanár nyitja meg péntek délután 5 órakor.


Limonádé filmnapok

Győr - Sikerfilmekkel várja a mozgóképek kedvelőit a győri Hrabal mozi péntektől vasárnapig. A jegy mellé egy pohár ingyenlimonádét kínálnak. A moziműsor a www.romerhaz.eu oldalon is elérhető.

Fertő-party zenei fesztivál >>
Fotópiknik örömzenével

Győr - A Győri Fotóklub szervezésében vasárnap délelőtt 9. alkalommal szervezik meg a fotópikniket, amely lehetőséget teremt arra, hogy megálljunk egy pillanatra, elmélyedjünk a fotóművészetben, az alkotók és a közönség kötetlen, szabad formában találkozhasson egymással. Ugyanitt 11 órától a zenepavilonban a Friends Big Band lép fel, – az együttes tagjai swingeket, latin számokat, világslágereket adnak elő.

Érdekes programok közül választhat pénteken >>
Búcsúi bál

Fertőszéplak - Bált tartanak a Napsugár italboltban. Ma Németh László-Bendzsó szórakoztatja a vendégeket, szombaton retródiszkó lesz, DJ Kölessel, vasárnap pedig a Club7 zenél. A programok este 9-kor kezdődnek.


Eszterházai tündérséták

Fertőd - Az Esterházy-kastélyban családi nap keretében rendezik meg a Tündérséta gyermek-programsorozatot. Különleges, mesés köntösbe öltöztetett tündérek kalauzolásával ismerhetik meg az érdeklődők a kastély kiállításának egyes részeit, sőt, olyan helyiségekbe is bekukkanthatnak, amelyek máskor nem látogathatóak. A Tündérsétákat szombaton és augusztus 14-én rendezik meg délután 3 órakor. A belépés díjtalan.

Heted 7 Vigasság Csornán >>
Nemzetközi jojóverseny

Sopron - Nemzetközi jojóversenyt rendeznek az Egyetemi Ifjúsági Házban szombaton 13 és 18 óra között. A belépés ingyenes.


Ikerfesztivált rendeznek

Ágfalva - Szombaton délelőtt fél 10-től a Vadon Lovas Club területén rendezik meg az ágfalvi ikerfesztivált. Az egész napos programban lesz főzőverseny, gyermekfoglalkozás és játék, kreatív sarok, arcfestés, fúvószene, előadás az ikerterhességről, majd a lélek, test, kötődés pszichés aspektusairól. Bohócok és sport is színesíti a napot, amelyen ikerarcversenyt, néptánc-, aerobik-, illetve lovasbemutatót és tombolasorsolást is tartanak. A nap sztárvendége Ásós Attila „Pacsirta", a Megasztár 4. döntőse és a Campari Juice. A programot bál zárja, közreműködik a L. B. B. zenekar.


Búcsúi játszósátor

Mosonszolnok - A Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület minden gyermeket vár községi búcsúi játszósátorba július 18-án, vasárnap délután, és július 19-én, hétfőn délelőtt. Az ügyességi játékokban díjakat nyerhetnek a benevezők, emellett kézműves foglalkozások is szerepelnek a játszósátor programjában.

Izgalmas programok várják szombaton régiószerte >>
MTE 1904: foci és koncertek


Mosonmagyaróvár - „Kell egy csapat" címmel sporttal és zenés programokkal várja az érdeklődőket a hétvégén az MTE 1904 a Wittmann parkba. A programsorozat július 16-án, pénteken este 6 órakor kezdődik Kangoo-bemutatóval, majd fél 7-kor Hadházi László szórakoztatja a közönséget, 9 órától pedig először a Koktél zenekar, majd a Hen House Band zenél a színpadon. Másnap, szombaton délután 4 órakor rendezik az első Duna Takarék labdarúgókupát a helyiek mellett NB II-es és NB I-es csapatokkal. Este 6 órától az Okay Dance táncbemutatója kezdődik, fél 7-től az Ad Flexum Társulat operett-előadása, 8-kor pedig Fásy-mulató, Zoltán Erika, a Jó Laci betyár, Sláger Tibó, Fásy Zsülike, Mercy együttes, Kratelli Josephine, Két zsivány, Mesterhármas és Fásy Ádám közreműködésével, éjféltől retródiszkó Horessel. Július 18-án, vasárnap délután 4 órától a labdarúgó-mérkőzések kezdődnek a sportpályán.


Rock and roll a zenepavilonban

Csorna - A zenepaviloni koncertsorozat következő fellépője pénteken a Sárga Taxi zenekar lesz. Az együttes 1997-ben alakult Székesfehérváron, rock and roll zenét játszik. A koncert este nyolc órakor kezdődik a Szent István téri zenepavilonban, rossz idő esetén a művelődési központ előcsarnokában.

Nádasdy Történelmi Fesztivál >>
Rábapordányi virtuskodás

Rábapordány - Július 17-én a településen tartják a Kárpát-medence Magyarlakta Településeinek virtusvetélkedőjének területi döntőjét. A vetélkedőn felelevenítik a régi népi játékokat, virtuskodásokat. A résztvevő települések: Bágyogszovát, Beled, Bodonhely, Csallóközkürt (Szlovákia), Felpéc, Rábapordány, Táplánszentkereszt, Vasegerszeg, Vép, Zsira.

A szombati program délelőtt kilenc órakor a Hősök szobrának megkoszorúzásával kezdődik, majd a csapatok mazsorett táncosok felvezetésével, fúvós kísérettel vonulnak a sportpályára. Fél tízkor lesz ünnepélyes megnyitó. Napközben gyerekprogramok várják az érdeklődőket, negyed tizenegykor kezdődnek az egyéni-, délután fél kettőkor a váltóversenyek. Két órától kamion húzás, szekértolás, gyerekvirtuskodás szórakoztatja a közönséget. Az eredményhirdetést délután öt órakor tartják. Fél hatkor fellépnek a bodonhelyi showtáncosok, hat órakor Kiss Gábor és Sudár Gyöngyvér társulatainak kabaré és musical előadását láthatják. Este kilenckor tűzijáték, utána bál zárja a virtusvetélkedőt.

Ide kattintva a régió kiemelt rendezvényei közt böngészhet >>
Világháborús emlékhelyek


Enese - Dr. Bedécs Gyula tart előadást ma este fél hétkor „Első világháborús emlékhelyek: Doberdó, Isonzó" címmel a polgármesteri hivatalban.


Natura

Sopron - Állomásparkoló,07. 17., szombat 9.00–14.00
Barátságban a természettel.
Programok: játékok hulladékból, ingyenes masszázskóstoló, életmód-tanácsadás.
Portékák: bioélelmiszerek, natúr szörpök, lekvárok, gyümölcslevek, könyvek, palánták, zöldségek, zölddió-lekvár és -befőtt, vegetáriánus ételek, vegyszermentes tisztítószerek, natúrkozmetikumok.

Vaskakas Ünnepi Játékok Győrben >>
„Szól a nóta" – az árvízkárosultak javára

Ménfőcsanak - Bezerédj-kastély, 18.00 07. 17., szombat
A magyar nótaszerzők, énekesek és zenészek megyei egyesületének énekesei a nótaest bevételét a bőnyi Szent István Általános Iskola felújítására fordítják. Fellép: Krasznai Tamás, a Győri Nemzeti Színház örökös tagja, Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett előadóművésze.

Közreműködnek: Bárdosi László, Csonka Mária, Frankó Ferenc, Gangl András, Hajnal Nikolett, Horváth Erzsébet, Mozgai Éva, Némethné Edit, Nyerges József, Rácz Tímea, Sebestyén Tamás, Stefka Katalin, Tímár Antal, Tóth János, Turi Zsuzsa, Varjasi Ildikó, a Kisalföld 100 Tagú Férfikórus, a Marcal néptáncegyüttes. A műsort kíséri Németh Rudolf cigányzenekara.

Jegyek válthatók a helyszínen a műsor előtt 1 órával, ára: 500 Ft.


Koncert

Sopron - Koncert a Pannónia Med Hotelben szombat, 19.00 órától. Izumi Tateno japán zongoraművész bal kézre írt zongorakoncertjére várják az érdeklődőket a Pannonia Hotel Európa Termébe. A programban Bach, Szkrjabin, P. Escande, Liszt Ferenc művei szerepelnek. A belépés ingyenes, de jegyeket igényelni kell a polgármesteri hivatalban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Váltson színházbérletet!

A Győri Nemzeti Színház a 2010/ 2011-es évadban is érdekes és izgalmas előadásokkal várja. Érdemes… Tovább olvasom