Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Hétvégére fel! - Programajánló

Tombol a nyár, ki a szabadba! Fesztiválok, állatbarátok találkozója, zenei rendezvények és falunapok. Ha van jobb programja, írja meg!


Kelta Fesztivál

Sopron - Negyedik alkalommal rendezik meg a Soproni-hegységben a Kelta Fesztivált szombaton 10 órától egészen délután 5 óráig a Várhelyen. A programot ír sztepptáncosok, skót dudások színesítik, a szervezők kelta lakomával, kelta emlékekhez történő idegenvezetéssel is várják az érdeklődőket.


Találkoznak az állatvédők

A Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete július 11-én, szombaton taggyűlést tart Sopronban, a Szent György u. 12. szám alatti Liszt-szalonban délután 4 órától. A rendezvény nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várnak.


 Ide kattintva további programokat talál >>


Tízforrás fesztivál

Hidegség - Díjlovagló verseny veszi kezdetét Hidegségen július 11-én, szombaton reggel 9 órától az Ilonamajorban.

Hegykő - Fejér Zoltán festőművész Hansági miniatúrák című kiállításának
A Tízforrás Fesztivál részletes programja >>
megnyitóját tekinthetik meg ugyanezen a napon az érdeklődők este 6 órától Hegykőn, a Tornácos Étterem és Panzió kiállítótermében. A festmények a fesztivál ideje alatt naponta délelőtt 10 órától este 8 óráig tekinthetők meg. Az Alma együttes gyermekműsorát 19 órától hallgathatják meg  a kicsik és nagyok a Fenc-házban.

Sarród - Képzőművészeti kiállítás megnyitóját tekinthetik meg az érdeklődők Sarródon holnap délután 4 órától. A kiállítás látogatható július 14-én és 16-án délután 1 órától 5 óráig, illetve előzetes egyeztetés alapján.


Kertbarátoknak

Sopron - A Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége Sopronban tartja az éves, háromnapos továbbképzését. A tanácskozás tegnap kezdődött és szombatig tart. A résztvevők az első nap a Fertő menti kistermelők mindennapjaival ismerkedhettek meg. Erről a vidékről a II. világháború előtt szerte Ausztriába szállítottak zöldséget. A három nap alatt előadást tart Taschner Kurt. A borász a pezsgőkészítés rejtelmeivel ismerteti meg az érdeklődőket, míg dr. Vigh Péter a soproni mikroklíma és a szőlő kapcsolatáról szól. A programból nem maradhatott ki az osztrák kistermelők helyzetének megismerése sem. Itt lehetőség lesz a tapasztalatcserére is.


Hangoló

Bezenye - A helyi művelődési házba ma és holnap délelőtt 10 órától ˝Hangoló˝ címmel várják azokat a gyerekeket, fiatalokat, akik szívesen énekelnek vagy szeretnének tamburázni. Kipróbálhatják a hangszereket, a néptáncot is.


Korona és lovagok


Rigópuszta-Mecsér - A Magyarok Szövetsége megyei szervezete Rigópusztán (Mecsér) július 12-én, vasárnap szervezi meg az első megyei találkozót, melyre 176 település képviselőit várják. Itt a városok, falvak polgármesterei bemutathatják településeiket, elhozhatják kézműveseiket, őstermelőiket, gazdáikat. Történelmi könyvbemutatót és dedikálást is tartanak, de lesz többek között főzőverseny, játszóház, népzene, íjászat. A rendezvényre várják a Szent Korona és a koronázási ékszerek másolatát, melyeket a polgármesteri hivatal előtt mutatnak be a Szent Korona, a Szent László és Szent György Lovagrend kíséretében.


Még több program >>

Falunap koktélpartival

Dunasziget - A doborgazi strandon szerveznek falunapot szombaton 10 órától, ekkor kezdődik a gyermekhorgászverseny, délután 2 órától strandröplabda-vetélkedő indul. Délután 4 órától Stenczinger Petra és Patrik szerepel, lesz bábszínház, autómentés és tűzoltó-bemutató, kutyabemutató, önkormányzatok közötti kötélhúzás. Este fél 8-tól a Tátika együttes, a kiliti hastáncosok műsora látható, 8-tól a Capuccino zenél, a programban szerepel még a Caribic-Tropical-show, tűzijáték és ingyenes szabadtéri diszkó.


Könnyűzenei fesztivál

Kóny - Holnap rendezik meg az I. Kónyi Könnyűzenei Fesztivált. Az érdeklődőket délután négy órától a Kerék-tó Szabadidőközpontban várják a szervezők. Fellépők: Albert Miklós szólóénekes, Fódi Viki szólóénekes, Roadstone zenekar, Szívritmus zenekar, Morfium együttes, Cappuccinó együttes, Árkádia zenekar, Főnix együttes, Rocket Hard rock Company zenekar, RuFuS zenekar és Terep zenekar.


Falunap

Edve - A község önkormányzata július 11-én, szombaton tartja hagyományos falunapját, melynek megnyitója délután fél egykor kezdődik a faluháznál. Ezt követően ebéd, majd a helyi nyugdíjasklub ad műsort. A délutáni programokban mazsorettek, nótaszó és operettcsokor, lovaglás és gyermekprogramok is helyet kapnak, este tíz órától pedig a táncé lesz a főszerep a falunapi bálon.


Szabad a tér

Győr - Elkészült a Széchenyi tér rekonstrukciójának első üteme. A városvezetés hétfőn 21 órára a térre várja az érdeklődőket, és arra kéri őket, tegyenek egy sétát a megújult, látványelemekben gazdag közterületen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatás a településeknek

Megye - Az önkormányzati miniszter döntött a nehézségekkel küzdő helyi önkormányzatok egyéb… Tovább olvasom