Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Hétvégén is elszállítják a hulladékot

Győr - A szelektíven gyűjtött hulladékot szombaton és vasárnap is elszállítja a szolgáltató Győrben, s április 15-től hétvégén is nyitva tartanak a hulladékudvarok. Azokban a győriek továbbra is ingyen rakhatják le hulladékaikat, de a lakóhely igazolása mellett egy szemétszállítási számlát is kérnek tőlük.
A köztisztasági program folytatásaként számos újdonságot vezet be a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. április 15-től. A változásokról Kovács Barnabás, a társaság ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón számolt be.

– A fogyasztói magatartáshoz igazodva a felügyelettel működő hat győri hulladékudvar szombaton és vasárnap nyitva tart. Ennek kompenzálására hétköznap három-három zárva lesz, de így a hét minden napján lesz hová vinni hulladékukat a győrieknek – kezdte tájékoztatóját Kovács Barnabás.

Az igazgató hangsúlyozta, ezzel együtt kezdetét veszi a lakossági beszállítók nyomon követése is. Ehhez április 15-től a hulladékudvarokra győri beszállítóknak, akiknek ingyenes a szolgáltatás, magukkal kell vinniük egy szemétszállítási számlát és a győri címet igazoló lakcímkártyát.

– A számlán található azonosító szám segítségével regisztráljuk, majd nyomon követjük az egyes fogyasztási helyekhez tartozó műveleteket. Gondolok itt a kukaedények ürítésének gyakoriságára, az elszállított szemét mennyiségére, a kukacserére, vagy éppen a díjfizetés pontosságára. Ezután tájékoztatjuk ügyfeleinket arról, hogy mit és mennyiért vettek igénybe. Ezzel megpróbáljuk kiszűrni a rendszert illegálisan használókat. Hogy a rendesen fizetőknek ne kelljen mások hulladékának elszállításáért fizetni – hangsúlyozta Kovács Barnabás.
A másik változás, hogy a szelektív gyűjtőszigetek edényzetét a hó közepétől hétvégén is ürítik. Ugyanakkor több kisebb szigetet alakítanak ki a nagyobbak megbontásával. Ezzel 15 új helyen helyezhetik el a győriek a szelektíven gyűjtött hulladékot.

A fogyasztói magatartáshoz igazodva: A Pápai úti lerakóba is lehet április 15-től hétvégenként hulladékot szállítani. Fotó: Bertleff András
A fogyasztói magatartáshoz igazodva: A Pápai úti lerakóba is lehet április 15-től hétvégenként hulladékot szállítani. Fotó: Bertleff András

A konténeres szállítási üzletág is az ügyfelek rendelkezésére áll a hétvégéken április 15-től. Így megvalósítható lesz például, hogy ha valaki péntekre kér konténert, amelyet szombaton és vasárnap megrak, a teli konténert a Komszol vasárnap elszállítja.

– A hétvégi rendelkezésre állással és az igényekhez igazított munkavégzéssel megteremtjük annak a lehetőségét, hogy az így szállított hulladékok ne a kiserdőkbe, árokpartokra kerüljenek. Reményeink szerint ezzel tehetünk az illegális hulladéklerakók számának gyarapodása ellen – mondta végül Kovács Barnabás.

Sáráspusztán és Győrszentiván-Kertvárosban megszüntetik a komposztálható hulladék gyűjtésére rendszeresített, ingyenesen használható barna edényeket.

Helyettük fizetős kukákat bocsátanak a lakosok rendelkezésére. Mindezt azért, mert a barna edényekbe már vegyes hulladékot raktak a tulajdonosok, aminek az elszállításáért a város minden területén fizetni kell. Az edényeket Szentiván-Kertvárosban április 11-én délután 2 órától, Sáráson 18-án délután 2-től cserélik, az igényeknek megfelelően 60, illetve 120 literes kukákra.

Újonnan kialakított sziget lesz:
Babits Mihály út 36/B; Pálffy út, a Batthyány liget előtt; Damjanich út, a Szent László Kollégium előtt; Borsos Miklós út 9-cel szemben; Örkény I. út 17-tel szemben; Winter Ernő út, Szent Anna Otthon; Répce út 9–11., trafóház; Ikva u. 13., a trafóházzal szemben; Földes G. u. 8/B; Ifjúság krt. 34.; Stadion út 1.; Munkás u. sarok, az Ipar úti szervizút garázsai mellett; Szőnyi Márton út 2.; Jereváni út 12. mellé; Hármashatár út–Malom út kereszteződése.

Olvasóink írták

 • 2. csingiz 2008. április 12. 18:26
  „Márhogy mit? Mit mire? Ki? / úgyértem a pl.Állatkertben mi van ilyen??/”
 • 1. Elase 2008. április 11. 06:40
  „VAn lehetőség arra hogy ha valaki szelektíven gyűjti a hulladékot akkor ne 3 helyre kelljen elvinni a szemetet? Az elmúlt pár évben szelektíven gyűjtöttük amit csak lehetett. Mai napig ha el akarom vinni a kukákig, akkor a köv helyzet fogad:
  kicsordul a szemét legalább 2 tárolóból, ezért máshova viszem a papírt, máshova a műanyagot. Aztán a fém hulladékot megint máshova mert szinte nagyon kevés tároló van.
  A megoldás nem mindig a sűrűbb ürítés, tudom hogy ezt nem könnyű megoldani. De évek alatt fel lehetne mérni hova kellene 3x akkora tároló, mint ahogy más városokban is csinálják. Pl műanyag és papír.
  Valamint sok-sok tájékoztató a lakosoknak, akár a kuka mellé is a helyes használatról, és pl arról mit mire tudnak így használni (pl Állatkertben van ilyen)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrség a Dunán

A Duna teljes magyarországi szakaszát ellenőrzik a rendőrök ezen a héten - tudtuk meg a Duma… Tovább olvasom