Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Héttel kevesebb első osztály indul

Győr - Körzet helyett jellemzően a népszerűség és a tanító személye alapján választ a szülő iskolát.

Az előzetes számítások szerint 1319 kisdiák 43 osztályban kezdi meg a tanulmányait szeptembertől Győr önkormányzati és egyéb fenntartású iskoláiban. Az óvodások száma 4704. A beíratások szerdán már elkezdődtek s csütörtökön folytatódnak az intézményekben.

A tavalyinál valamelyest több óvodással számolnak a város óvodáiban, ami szám szerint azt jelenti, hogy 180 óvodai csoportban összesen 4704 óvodáskorú gyermek fejlődéséről gondoskodnak. Várszegi Mónika, a hivatal óvodai referense úgy tájékoztatott, a megyeszékhelyen évek óta folyamatosan emelkedik az óvodáskorú gyermekek száma, így a létszámhiány helyett sokkal inkább a bővítés, a csoportátszervezés okozhat gondot több helyen. Az óvodák kínálata sokszínű, amely nyelvtanulást, balettot, néptáncot is jelenthet, és sok esetben ezen plusz, no és a ˝szájhagyomány˝ alapján dönt egy-egy intézmény mellett a szülő.

A győri Radnóti-iskola 1. a osztályának tanulói. A tanév első hat hónapjában már kiderül, hogy a szülő jól választott-e a beíratásnál. Fotó: H. Baranyai Edina EE1010-2943
A győri Radnóti-iskola 1. a osztályának tanulói. A tanév első hat hónapjában már kiderül, hogy a szülő jól választott-e a beíratásnál. Fotó: H. Baranyai Edina EE1010-2943

Körmöci Katalin, a győri polgármesteri hivatal általános iskolai referense szerint a legésszerűbb az lenne, ha mindenki a lakóhelyéhez legközelebb lévő intézményt választaná, de ez közel sincs így. A takarékosság, no és a kompetenciamérés eredményei alapján a tavalyi 22–23-as létszámok helyett 24–25 fős osztályokkal számolnak a hivatalban – ez pedig a tavalyi 50 helyett 43 első osztály indítását jelenti.

Fontos, hogy a szülő vigye magával a választott intézménybe gyermeke születési anyakönyvi kivonatát, a gondviselő szülő lakcímkártyáját, az esetleges szakértői véleményt. Nem indul első osztály a Kossuthban és a Szent-Györgyi gimnázium és szakközépiskola általános iskolájában. Az épületet felújítják, ezzel együtt a pedagógiai programot is átdolgozzák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Panelkorszerűsítés: emelnék a támogatást

˝Az ökopályázat, azaz a panelkorszerűsítés jelenlegi 15 százalékos önkormányzati támogatása helyett… Tovább olvasom