Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Heti másfél ezren a Dunakapu téri mélygarázsban

A várakozásoknak megfelelőnek tartja a győri Dunakapu téri mélygarázs telítettségét az üzemeltető Győr-Szol Zrt. Ottjártunkkor lapunk nagyon kis forgalmat tapasztalt, viszont akik használják, elégedettek.
A létesítmény három hete nyílt meg. Parkolni a városmag 400 forintos felszíni díjánál kevesebbért, óránként 280 forintért lehet, félórás periódusokban: az első 30 perc 140 forintba kerül, a 31. percben pedig már 280-at kell fizetni.

A Dunakapu téri mélygarázsban egyelőre kicsi a forgalom. Fotó: M. M.
A Dunakapu téri mélygarázsban egyelőre kicsi a forgalom. Fotó: M. M.


Ozsvárt Tamás, a győri önkormányzat 100 százalékos tulajdonában lévő Győr-Szol Zrt. szóvivője a Kisalföldnek elmondta: a Dunakapu téri mélygarázst hetente 1400–1500 autós használja, az átlagos parkolási idő 1 óra 43 perc. „Ezek jobb adatok, mint amit a Jókai utcai parkolóházban annak fizetőssé válása után tapasztaltunk. A telítettség így egyelőre a várakozásoknak megfelelő. A belváros forgalma az iskolai szünet és a szabadságok miatt egyébként is csökkent, a városrészben dolgozók és az ott ügyeket intézők száma ebben az időszakban mindig visszaesik, emiatt a forgalom nagyobb emelkedésére szeptembertől számítunk" – fogalmazott a szakember. Hozzátette: jelentős az érdeklődés a bérletek iránt, vállalkozások, irodák, szállodák kérték egyszerre több hely lefoglalását. Az igénylők száma itt is várhatóan ősztől ugrik meg.

Lapunk egy hétköznap délelőttjén felkereste a mélygarázst, és nagyon alacsony kihasználtságot tapasztaltunk. A háromszintes létesítmény mínusz második és harmadik szintjén senki nem parkolt, míg az elsőn is csak mindössze 10–15-en. Bő fél órát várakoztunk, és ennyi idő alatt három jármű érkezett.

Férőhelyek

267 autó tud egyszerre parkolni a mélygarázs három szintjén.
Az általunk megkérdezett autósok viszont csak dicsérő szavakat mondtak. „Azért parkolok itt, mert olcsóbb, mint az utcákon, és korszerű, például mindenhol van lift. Sok parkolóházban, mélygarázsban jártam Magyarországon és – miután az osztrákoknál dolgozom – Ausztriában, de ez mindegyiknél modernebb" – fejtette ki a győri Fodor Jenő.

Debreceni János Gyöngyösről érkezett a kisalföldi megyeszékhelyre, és véletlenül talált rá a Dunakapu téri garázsra. „A belvárosban volt dolgom, és ez közel volt hozzá. Emellett tiszta, hűvös és bekamerázott, azaz a kocsi biztonságban van" – sorolta.

Megszólaltattunk egy nevét nem vállaló tényői férfit is, aki az előnyök között azt említette, itt könnyebb parkolni, mint a felszínen, ahol nemritkán tolatva, kicentizve lehet csak megállni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol frissülhetünk fel Győrben a Győrkőcfesztivál idején?

A hétvégi fesztiválra több ideiglenes vízvételi helyet is felállít a Pannon-Víz, hogy minél több… Tovább olvasom