Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Hétéves kislányt harapott meg a kutya

Két héten belül a második beteg fekszik kutyaharapásos sérülésekkel a győri kórházban: ezúttal egy hétéves kislányt mart meg egy eb. A gyermek már túl van a műtéten, fejsérülései várhatóan nem lesznek maradandóak.

Vendégségbe ment egy hegyeshalmi család a falun belüli ismerőseihez szombaton, s velük tartott a gyerekek unokatestvére is – a hétéves kislány szenvedett balesetet.

Mint kiderült, a hegyeshalmi ház udvarát kerítéssel két részre osztották, s a benti részben tartották a házőrzőt. A gyerekeknek többször is mondták, hogy ne menjenek hátra, ahol a német juhász–labrador keveréket tartják (megkötve), a bajt végül az okozhatta, hogy mégis hátramentek.

Az elsődleges vizsgálatok szerint az állatot valószínűleg meg szerették volna simogatni a gyerekek. A látogatóba érkező család egyik gyermeke, aki 12 éves, azt mondta, hogy már ismerték egymást a kutyával, azért mentek végül mégis hátra.

Pontosan nem tudni, hogy mi történt, hiszen a felnőttek bent voltak a házban – abban a hiszemben, hogy a gyerekek elöl, biztonságos helyen vannak, s csak akkor észlelték a bajt, amikor sikítást és sírást hallottak, s a vérző fejű kislány a saját lábán feléjük sietett.

Úgy tudjuk, a 12 éves unokatestvér sietett a segítségére, amikor a kutya elkapta a fején: a nagyobb gyermek rákiáltott az állatra, amely ekkor elengedte a számára ismeretlen embert. Szinte biztos, hogy a támadásnak is az lehetett az oka, hogy a kislányt betolakodónak vélte.

A rendőrség ügyeletét szombaton éjféltájt a kórház értesítette azzal, hogy egy kutyaharapásos sérültet láttak el. A kislányt a hozzátartozói autóval vitték el előbb a mosonmagyaróvári Karolina Kórházba, majd onnan szállították át – már mentőautóval – a győri Petz-kórházba.

A műtétet a hétvégén elvégezték Győrben, a gyermek fejsérülései szerencsére nem súlyosak: az arcát és a fülét kellett operálni. Prof. Oláh Attila, a kórház orvos igazgatója lapunknak elmondta: várhatóan a kislány is maradandó sérülések nélkül megússza a számára nyilvánvalóan szörnyű támadást.

(Két hete egy 24 éves fiatal nőt támadott meg egy harci kutya Felpécen, őt is a Petzben műtötték meg, karsérülése szerencsére nála sem lesz maradandó.)

Visszatérve a hétvégi esethez, a rendőrség vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény, terhel-e valakit felelősség – mondta el Kálmán Gabriella, a rendőrség ügyeletese tegnap megkeresésünkre.

Tény ugyanis, hogy a kutyát szabályosan tartották, meg is volt kötve, de a gyermek ezek szerint túl közel ment hozzá.

Olvasóink írták

  • 1. Madarász 2012. június 18. 07:58
    „Terhel-e valaki felelősség? Persze, hogy terhel! A szülőt, aki hagyja szabadon csatangolni a gyereket más portáján! Mi van ha emésztőbe, vagy kútba esik, esetleg feltrancsírozza valami nagyobb állat?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az aláírásgyűjtést a herceg is támogatja

XIII. Esterházy Antal herceg is aláírásával támogatta a Kisalföld "Vizet a Dunába!" kezdeményezését.… Tovább olvasom