Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Heten vannak a megyéből az adósi szégyentáblán

Három megyei cég és négy magánszemély található az APEH legfrissebb szégyentábláján, a legnagyobb adótartozást felhalmozók listáján.

A csúcs egy felszámolás alatt lévő győri társaságé, amelytől több mint kétmilliárd forintot vár az állam.

Számos országban szankcióként alkalmazzák a nagy összegű adótartozást felhalmozó adósok nevének közzétételét. A lista negyedévenkénti közlésére hazánkban az adózás rendjéről szóló törvény kötelezi az adóhatóságot. Ilyen lajstrom évek óta készül. Korábban az Adó- és Ellenőrzési Értesítőben jelentek meg az adatok, az APEH három éve döntött a szélesebb nyilvánosság által elérhető internetes megjelenésről.

A www.apeh.hu honlapon a napokban közzétett legfrissebb, a 2010 második negyedévében jogerőssé vált adóhiányokat tartalmazó listán – amelyre magánszemélyek 10 millió, más adózók 100 millió forintot meghaladó tartozás esetén kerülhetnek fel – összesen 219-en szerepelnek. Nekik 49 milliárd 720 millió forint adótartozást és 44 milliárd 850 millió forint megállapított jogkövetkezményt (például bírságot) kellene átutalniuk.

A lajstromban három megyei cég található, közös tulajdonságuk, hogy a cégbíróság valamennyiükkel szemben elrendelte a felszámolási eljárás lefolytatását.
A lajstromban három megyei cég található, közös tulajdonságuk, hogy a cégbíróság valamennyiükkel szemben elrendelte a felszámolási eljárás lefolytatását. A helyi listavezető a gabona- és vetőmag-kereskedelemmel, valamint takarmány-nagykereskedelemmel foglalkozó GP Trade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A győri Páva utcai székhelyű, de három éve néhány hónapig Kunszigetre bejegyzett cég 1 milliárd 140 millió forint adót nem fizetett be az államkasszába, amihez 1 milliárd 55 millió forint jogkövetkezmény társul.

Hasonló cipőben jár a szintén győri, az Álmos utcába bejelentett Ágoston V-Autó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A társaság 394 millió plusz 375 millió forinttal tudná rendezni a számláját. A mosonmagyaróvári Santinia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek ennél jóval kevesebbet, 138 millió forint adóhiányt és 126 millió forint jogkövetkezményt kellene megtérítenie. A cég fő tevékenysége fa-, építőanyag-, szaniteráru-nagykereskedelem.

A magánszemélyek között a megyei csúcstartó a győri Summás utcai címmel rendelkező Ábrahám Imre, akinek neve mellett 44 millió plusz 42 millió forint tartozás szerepel. A győri Ady utcai Ványik László 35 milliós adóhiányt és 32 milliós jogkövetkezményt halmozott fel. A mosonmagyaróvári Mosonvár utcába bejelentett Benkő István a két tételt egybevetve 36 millió, a győri Szikes utcai Sárközi Zsuzsanna pedig 26 millió forint befizetését mulasztotta el.

Olvasóink írták

 • 6. mais 2010. július 29. 09:20
  „INSZOL-t is érdemes lenne átvizsgálni ... ami ott folyok az nem semmi !”
 • 5. Csajsziland 2010. július 28. 09:08
  „jaja, iwiw, "arckönyv", csupa apeh- meg yard-forrás”
 • 4. Edem85 2010. július 28. 00:44
  „iwiw meg ezek jo barátaid legyenek”
 • 3. sivatag66 2010. július 27. 21:33
  „janika !!! :(((((((”
 • 2. igazszó 2010. július 27. 16:23
  „INSZOL??? JA.....AZT MOST KELLENE ELLENŐRIZNI SZÁMLÁZÁSAIT, BESZERZÉSEIT, FOGLALKOZTATÁSOKAT, MERT AZ EGY SÖTÉT BARLANG!!!!”
 • 1. janika 2010. július 27. 14:17
  „No és fotó nincs hozzájuk?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felpörgött a gönyűi turbina

Sikeresen lezajlott a Gönyűn épülő 433 megawatt teljesítményű erőmű gázturbinájának első begyújtása… Tovább olvasom