Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Hetedszer is sikeres volt a nagypapák napja

Kisbajcs - A kisbajcsi Nefelejcs Napközi Otthonos Óvoda idén is megrendezte a nagypapanapot. A közel ötven gyermekkel büszkélkedő intézmény a lurkók nagypapáit várta egy közös délelőttre, ahol a sport is főszerepet kapott.
Hét évvel ezelőtt fogalmazódott meg a gondolat egy kisbajcsi nagymama számára, hogy mi lenne, ha az óvodai gyermekek nagypapáit vendégül látná?


A mamáknak mindig volt...

– A mamáknak az óvoda mindig szervezett közös délelőttöket, amikor az unokáikkal együtt játszhattak és szórakozhattak. Aztán úgy gondoltuk, hogy a nagypapák se maradjanak ki a jobbnál jobb programokból, ezen felbuzdulva született meg a nagypapák napja – mondta el Fehérvári Imréné Elza, az egyik ötletgazda.

– Nem kell megijedni, semmi sem kötelező, a régi rutinos nagypapák már úgyis tudják, hogy miként zajlanak ezek az összejövetelek – kezdte a nagypapák és unokák köszöntését Vassné Dobesch Éva, az óvoda vezetője. A köszöntő után virággal jutalmazta Huszár Ignácot, aki eddig mind a hét nagypapanap résztvevője volt, és több unokája is ebben az óvodában töltötte mindennapjait. Ezt az óvodások meseelőadása követte, mely után minden kisgyerek ajándékkal jutalmazta nagypapáját.

A délelőtt az ismerkedésé volt a főszerep. Fotó: Ollári Gergely
A délelőtt az ismerkedésé volt a főszerep. Fotó: Ollári Gergely

Megismerhetik őket

– Nagyon jó elképzelésnek tartom ezt a napot, már tavaly is itt voltunk, és már akkor is nagyon jól sikerült. Különlegessége, hogy olyan nagypapákkal találkozhatunk, akikkel a civil életben nem, és e napnak köszönhetően megismerhetjük őket és unokáikat is – fogalmazott a véneki Szakál Róbert, aki négyéves unokája meghívására vett részt a programokon.

A délelőtt legnagyobb részében a sportvetélkedőké volt a főszerep. Nagy sikert aratott a lufiborotválás és a gumicsizmában futás. A résztvevők délre kifáradtak, így a mozgás után jólesett a szülők segítségével sütött friss palacsinta.

Az óvoda egyébként június közepén ismét ünnepel, hisz harmincéves lesz a kisbajcsi intézmény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázrekonstrukció 158 millióért

Győr - Nagyszabású rekonstrukciós munkákat végez Győrött az Égáz–Dégáz, ezek részben a nyár… Tovább olvasom