Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Hetedhét vizsga

Minden vég egy újnak a kezdete. Többszörösen igaz ez a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola végzett táncos növendékeire, akik ugyanazokkal a mozdulatokkal búcsúztak az iskolától, mint léptek a művészpályára.
Heten – Czaltik Ildikó, Demeter Nóra, Jalits Eszter, Svidró Viktor, Tarjányi Vivien, Tóth Tamás, Ujszászi Dorottya – búcsúztak Győrtől, hogy szeptembertől debreceni és bécsi társulatoknál dolgozzanak. Mert kemény munka vár még rájuk, bizonyítvánnyal a zsebükben indulhatnak neki a táncos életnek. Az alapokat elsajátították, s hogy ki mennyire viszi a pályán, az már nem mestereik szigorán, hanem saját maguk akaratán és alázatán múlik.

Annak ellenére, hogy a koncertvizsga első része kissé szürkére sikeredett (nem volt ínyükre a klasszikus balett), tehetséges végzősöket munkált ki az évfolyamvezető balettmester, Zádorvölgyi László. Demeter Nóra remek groteszk karaktert villantott fel a Hattyúban, Czaltik Ildikó, Jalits Eszter, Tarjányi Vivien lágy, lírai mozdulatokkal keltették életre Keats múzsáit, Ujszászi Dorottya és Katona Imre (X. évfolyam) fergeteges és szenvedélyes kettőse méltán lett közönség kedvenc. (Nem mehetek el említés nélkül Katona Imre mellett, aki már most nagy ígérete az iskolának, versel és táncol, igazi jelenség, amint színpadra lép, vonzza a tekintetet.) A végzős fiúk, Svidró Viktor és Tóth Tamás az Utolsó bluesban találtak magukra, kedvükre való mozdulatokra.

Tudom, hogy kissé hányaveti elintézni e röpke mondatokban 12 év mindennapos küzdelmét, de a tanulóévek ezzel járnak. Dicsőséget nem hozhatnak, csak verejtéket. Most kezdődik a tánc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bronzkor Koroncón

Bronz- és középkori leleteket tárt fel eddig a Koroncón nemrég kezdődött régészeti ásatás. A falu… Tovább olvasom