Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Hét milliós adomány: az E.ON támogatja az iskolakezdést - fotók

A segélyprogramnak köszönhetően az átmeneti otthonokban élő családok 1000 gyermekének az iskolatáskájába került minőségi eszköz és sportcsomag. Az E.ON családi napján több ezer labda is gazdára talált a győri Aranyparton. (x)


Minden második, iskoláskorú gyermeket nevelő háztartás komoly tehertételként éli meg a tanévkezdést, sokuk csak más kiadások rovására vagy családi és baráti kölcsönből, nagy ritkán hitelből képesek fedezni azt - derült ki a Nézőpont Intézet friss felmérésből.

Azon magyar családok felénél, ahol iskoláskorú gyerek van, megterhelő, részben vállalhatatlan az iskolakezdéssel járó kiadások mértéke – ez a legfontosabb megállapítása a telefonos közvélemény-kutatásnak.

Hogy ne legyen elviselhetetlenül nehéz az iskolatáska a szerény körülmények között élő családok számára, az E.ON részt vállalt abban, hogy minél gondtalanabb legyen az iskolatáskákat megtölteni.

Ezer gyerek iskolatáskája vált könnyebbé

Az energetikai cégcsoport a hétvégén tartotta családi napját a győri Aranyparton. A jó hangulatú, játékos vetélkedőkkel, sportmérkőzéssekkel, a Class-FM kívánságműsorával, az `Ének iskolája´ sztárjainak színesített családi napon a jótékonyság is fontos szerepet játszott.

Az E.ON stratégiai partnerének, az Ökumenikus Segélyszervezetnek az "Iskolakezdés" nevű akciójához elsőként csatlakozott, s hét millió forinttal támogatta a kezdeményezést.

A segélyprogramnak köszönhetően az átmeneti otthonokban élő családok 1000 gyermekének az iskolatáskájába is minden tanuláshoz szükséges minőségi eszköz, sportcsomag belekerült.

Az E.ON szerepet vállalt abban is, hogy a segélyszervezet iskolakezdési adományvonalának 1353-as hívószámát népszerűsítse. Ezen kívül iskolakezdési segítségként az E.ON a szolgáltatási területén elhelyezkedő iskoláknak 6000 sportcsomagot adott az utóbbi hetekben.


Hét milliós adomány: az E.ON támogatja az iskolakezdést - fotók: Fekete Dániel/MÖS

Több ezer labdát osztott szét az E.ON Győrben

Az E.ON tavaly döntötte el, hogy a meglévő gyerekprogramjaik mellett – Energiakaland, Családi foci, Zöld bajnokok – olyan új kezdeményezést indít el, mely a gyerekeknek és a szülőknek stressz mentesebb, könnyebb tanévkezdést jelent.

Ebbe a koncepcióba illeszkedett az augusztus végén rendezett győri Családi Nap: a nyár utolsó napján a sokszínű programok révén kikapcsolódhattak, feltöltődhettek az őszi feladatokra, kihívásokra az ifjú és örökifjú résztvevők.

A győri Aranyparton több egyéni és csapatsportot (kispályás labdarúgás, strandfoci, streetball, strandröplabda, lábtenisz) kipróbálhattak a családok, bajnokságokra is nevezhettek, a szerencsés gyerekek között pedig több ezer labdát osztott szét az E.ON, hogy a vidám hangulat otthon is folytatódhasson.


Galéria kép

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életvédő műszerek adományozásával támogatja az E.ON a katasztrófavédők munkáját

Az E.ON évek óta aktív együttműködő partnerként segíti az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság… Tovább olvasom