Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Hét év után vádat emeltek Malina Hedvig ellen

˝Nagyon örülök, hogy ma magyar állampolgárként Magyarországon élhetek, és legalább a gyermekeimet meg tudom védeni attól az erkölcsi posványtól, ami a szlovák igazságszolgáltatást és politikát jellemzi" - mondta Malina Hedvig.
"Azok után, hogy 2006-ban Nyitrán a nyílt utcán megtámadtak, majd 8 éve a szlovák hatóságok minden lehetséges módon vegzálnak, a vádemelésen már meg sem lepődtem. Az időzítést nem tartom életlennek, de bevallom, magam sem vártam, hogy a főügyészség már a látszatra sem adva, az elnökválasztási kampány utáni második napon postázza számomra a vádemelést.

Nagyon örülök, hogy ma magyar állampolgárként Magyarországon élhetek, és ha már magamat nem is, legalább a gyermekeimet meg tudom védeni attól az erkölcsi posványtól, ami a mai szlovák igazságszolgáltatást és politikát jellemzi" - nyilatkozta lapunknak Malina Hedvig. 

Korábban - A vádemelésről a pravda.sk hírportál számolt be pénteken.

Az Új Szó Online pedig azt írja, a főügyészség ügyésze 2014. április 2-án vádat emelt ®ák Malina Hedvig ellen hamis vallomástétel és hamis eskü bűntette miatt - erősítette meg Andrea Predajňová, a főügyészség szóvivője.

A főügyészség a Nyitrai Járásbíróságnak nyújtott be a vádiratot - írja a portál.


Ma egy győri bérelt lakásban élnek, jövőre egy közeli faluban épül fel az otthonuk Malina Hedvignek és családjának. Malina Hedvig nyolc éve küzd igazáért a szlovákiai hatóságokkal, amelyek kétségbe vonják, hogy a fiatal nőt azért bántalmazták Nyitrán, mert magyarul beszélt az utcán.

"Az én történetem színtiszta politikai erőfitogtatás" - fogalmazott korábban a fiatalasszony, hozzátéve: a Fico-kormányzat olyan mélyen belement ebbe a zsákutcába, hogy nem tud kijönni belőle, ugyanakkor presztízskérdést csinál abból, hogy igazolja: nem történt meg a bántalmazása, vagy nem úgy, ahogyan ő elmondta.

Malina Hedvig. Fotó: Dömötör Ede/ Kisalföld-archívum
Malina Hedvig. Fotó: Dömötör Ede/ Kisalföld-archívum


A teljes cikk >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt engedély, vagy nem? Választási matrica egy győri autón

A Jobbik szerint engedély nélkül ragasztottak választási matricát Győrben egy autóra. A JESZ cáfol,… Tovább olvasom